HPE Aruba Networking zjednodušuje cloudovou správu sítě

Zdroj: Pixabay

Nová generace řešení HPE Aruba Networking Central razí cestu éře správy sítě prostřednictvím AI managementu. Agilní NaaS potom zjednodušuje poskytování kritických služeb skrze HPE GreenLake.

Společnost Hewlett Packard Enterprise v nové generaci řešení HPE Aruba Networking Central představila inovace, které pomáhají firemním IT odborníkům zjednodušit procesy správy sítě a zlepšit provozní agilitu. Firma HPE Aruba Networking zároveň oznámila, že jejich zákazníci a obchodní partneři mohou prostřednictvím měsíčního předplatného získat, nasadit a spravovat řešení NaaS (řešení sítě jako služby) pomocí platformy HPE GreenLake.
Firemní IT týmy jsou personálně stále poddimenzované a přetížené. Nedostávají se jim odborníci, kteří by spravovali síťová řešení. Aby došlo ke zkrácení času stráveného řešením problémů a optimalizací sítě, byla platforma pro správu cloudové sítě HPE Aruba Networking Central přepracována tak, aby ke svému provozu využila umělou inteligence (AIOps). Tím snižuje počet manuálních úkolů, a díky tomu se přetížení odborníci na sítě mohou soustředit na strategičtější projekty.
Řešení HPE Aruba Networking Central rovněž představuje svůj agilní rámec NaaS, který partnerům usnadňuje prodej sítí prostřednictvím on-demand modelu a spotřebitelům přináší možnost volby. Nové aktualizované funkce přidané do HPE GreenLake pro Networking umožňuje partnerům nabízet služby na základě měsíčního předplatného.
Nová generace HPE Aruba Networking Central:
• Zjednodušené uživatelské prostředí s intuitivní navigací
• Funkci „cestování časem“ umožňující obnovení stavu do určitého bodu během několika minut
• Vícevrstvé fyzické a logické pohledy topologie sloužící k transformaci vizualizace velkých a složitých sítí
• Inteligentní ukazatele zajištění stavu zařízení a prostředí klientů, které umožňují rychlé třídění první úrovně
• Kompletní přehledy využívající umělou inteligenci vylepšující analýzu hlavních příčin (RCA), posouzení dopadů a přesná doporučení
• Pracovní postupy Day 0 a Day 1 nezávislé na zařízení se 100% podporou API rozhraní umožňující automatizaci konfigurací sítě ve velkém měřítku

„Aby bylo možné spravovat moderní síť, je potřeba IT týmům dodat potřebné nástroje. Bohužel příliš mnoho profesionálů v oblasti sítí má pocit, že nástroje neřeší problémy do takové míry, do jaké by měly,“ řekla Maribel Lopez, zakladatelka a hlavní analytička společnosti Lopez Research a dodává: „Proto společnosti potřebují novou generaci nástrojů pro správu, které jsou postaveny na AIOps, s jednotnými pracovními postupy od Day 0 do Day 1 a řešící problémy a optimalizace do druhého dne, což v konečném důsledku podnikům umožní řídit implementaci technologií a sítí – nikoliv naopak.“
Agile NaaS pomáhá firmám implementovat nové možnosti využití pomocí řešení network-as-a-service vedoucí k rychlejšímu dosaženích obchodních výsledků prostřednictvím:
• Nástrojů, které umožňují síťovým správcům spolupracovat s firmou na vývoji strategie NaaS, která splňuje jejich individuální požadavky
• Podpory získání, nasazení a správy
• Možnost postupného zavádění sítě jako služby bez nutnosti celou síť aktualizovat
• Prvotřídní zabezpečení Zero Trust a SASE, výkon a škálovatelnost cloudu a automatizace využívající umělou inteligenci, takže firmy mohou začít s nejlepším možným síťovým základem

Nová vylepšení v HPE GreenLake pro Networking obsahují:
• Aktualizace pro síťové zásady NaaS, založené na ClearPass společnosti Aruba, přidávající novou standardizovanou nabídku síťových zásad NaaS, a které doplní dříve zavedené kabelové, bezdrátové a SD-Branch NaaS service packy z roku 2022.
• Aktualizaci HPE GreenLake pro Networking bude možné objednat ve třetím fiskálním čtvrtletí tohoto roku v 15 zemích světa, včetně Austrálie, Kanady, Finska, Francie, Německa, Itálie, Japonska, Koreje, Nizozemska, Nového Zélandu, Norska, Španělska, Švédska, Velké Británie a Spojených států amerických.

Společnost HPE navíc nedávno oznámila dvě akvizice pro rozšíření portfolia HPE Aruba Networking: Athonet přinášející privátní 5G konektivitu a Axis Security umožňující komplexní bezpečnostní řešení SASE. Akvizice společnosti Axis Security byla uzavřena v březnu a její řešení zabezpečení typu edge-to-cloud jsou nyní integrována do technologií HPE Aruba Networking. Transakce Athonet by potom měla být dovršena během čtvrtého čtvrtletí fiskálního roku 2023 a HPE po uzavření transakce bude rovněž integrována do řešení HPE Aruba Networking.

Exit mobile version