HPE do roku 2022 nabídne celé své portfolio jako službu

HPE GreenLake nabízí nový ekonomický model nákupu produktů, kde se platí pouze za přímou spotřebu. Na základě deseti let zkušeností se zaváděním nového modelu poskytování IT u klienta formou služby dojde k rozšíření HPE GreenLake tak, aby služba byla dostupná v nových segmentech trhu a na celé portfolio produktů. HPE GreenLake je nyní nejrychleji rostoucí jednotkou HPE, s objemem obchodu v řádu milliard amerických dolarů

HPE nabídne v následujících třech letech celé své portfolio ve formě poplatku za jednotlivé užití nebo účtování na základě reálného využití instalované infrastruktury. toto řešení má flexibilitu cloudových služeb, ale garance, spolehlivost a ekonomickou výhodnost technologií provozovaných v domácích datových centrech.

Společnost do roku 2022 bude celé své portfolio nabízet různých modelech, a to včetně možností platby za jednotlivé užití a ve formě služby umožňující platit pouze za reálně použitou infrastrukturu během měřeného období. HPE bude však i nadále nabízet svůj hardware i software v rámci modelu založeného na kapitálových výdajích anebo na licencích, takže zákazník bude mít možnost si vybrat, zda bude produkty a služby HPE využívat v klasické podobě, anebo ve formě nabídky „platby za konzumaci infrastruktury“.

Na základě více než deseti let zkušeností se zaváděním nového modelu poskytování IT u klienta formou služby bude HPE i nadále rozšiřovat HPE GreenLake portfolio tak, aby služba byla dostupná v nových segmentech trhu a na celé portfolio produktů. Dále HPE umožní svým obchodním partnerům prodávat toto nové portfolio služeb obdobně jako stávající produktové řady.

Platba podle spotřeby

Společnosti mají podle HPE příležitost využít digitální transformace k oslovení svých zákazníků novým způsobem, aby se odlišily od konkurence a zvyšovaly svoji produktivitu. K tomu prý organizace potřebují nabídku cloudových služeb kombinovanou s dodávkou infrastruktury formou služby.  Tato varianta jim údajně umožní uvolnit finanční prostředky a investovat je dále do inovací vlastního portfolia produktů a služeb. Stávající obvyklé řešení, tedy nákup infrastruktury a stavba hybridního cloudu bylo podle HPE nekonzistentní, a neumožňovalo platit za konzumaci infrastruktury ve svém datovém centru obdobně jako platím za cloudové služby.

Služba HPE GreenLake umožňuje platit za spotřebovanou kapacitu bez ohledu na to, jestli ji konzumuji v cloudu, nebo ve vlastním datovém centru. Nemusíte vázat finanční prostředky, a v rámci smlouvy je možné zakomponovat pravidelnou obnovu infrastruktury po jejím morálním zastarání, a to aniž by se navyšoval poplatek za spotřebovanou jednotku, ať už je to za procesor, virtuální stroj, Gigabyte dat nebo port.

Úspory výdajů, nákladů a času

V rámci služby HPE GreenLake je zahrnuto financování, kapacitní plánování, proaktivní technická podpora a měření spotřeby infrastruktury, jako je například spotřeba výpočetního výkonu procesorů nebo využití datových úložišť.

Podle zprávy Forrester, kterou si společnost HPE zadala a která se týkala celkového ekonomického dopadu služby HPE GreenLake, zákazníci dosahují 30procentních úspor na kapitálových výdajích díky tomu, že eliminují potřebu vytvářet nadměrné zásoby, 90procentního snížení nákladů na podporu a profesionální služby a 65procentní úspory času potřebného k zavádění IT projektů. HPE GreenLake je nyní nejrychleji rostoucí jednotkou v HPE, s celkovou smluvní hodnotou přesahující 2,8 mld. USD a s více než 600 zákazníky.

HPE rovněž zavádí ekosystém partnerského prodeje portfolia HPE Greenlake. Současné portfolio produktů jako službu nabízí více než 400 partnerů a obchodní činnost HPE GreenLake v oblasti partnerského prodeje meziročně vzrostla o 275 %.

Exit mobile version