HPE Machine Learning Development System zrychluje nasazení umělé inteligence

Zdroj: Pixabay

HPE Machine Learning Development System je nový vývojový systém společnosti HPE, který byl speciálně vytvořen pro umělou inteligenci. Podle HPE jde o komplexní řešení, kombinující softwarovou platformu strojového učení, velký výpočetní výkon, funkce pro zvýšení výkonu a sítě umožňující rychlejší trénování přesnějších modelů AI.

HPE Machine Learning Development System využívá strategickou investici společnosti HPE do start-upu Determined AI. Kombinuje robustní platformu strojového učení – HPE Machine Learning Development Environment – s řešením HPE pro vysoce výkonné počítání a podporu metod umělé inteligence. Nový systém HPE Machine Learning Development System eliminuje složitost a náklady spojené s tvorbou a trénováním modelů strojového učení z týdnů na dny.

„Podniky z celého světa se snaží začlenit AI a ML do svých procesů tak, aby zdokonalily své produkty a služby. Často se však potýkají se složitostí při implementaci a nastavování infrastruktury potřebné k tvorbě a trénování modelů AI ve velkém měřítku,“ uvádí Justin Hotard, výkonný viceprezident a generální ředitel HPC a AI společnosti HPE a dodává: „HPE Machine Learning Development System kombinuje naše osvědčená komplexní HPC řešení pro hluboké učení s naší inovativní softwarovou platformou strojového učení do jednoho systému. Poskytnutím tohoto výkonného řešení ihned po zapojení v podnicích dochází k urychlení doby nutné k dosažení potřebných hodnot a výsledků pomocí umělé inteligence.“

Jak uvádí HPE, AI infrastruktury organizací ještě nejsou na dostatečné úrovni. Podle průzkumu společnosti IDC přitom potřebná změna představuje pro podniky velké a nákladné investice. Právě uváděné HPE řešení by jim však mělo pomoci přejít od fáze experimentování nebo prototypování k realizaci. Nasazení AI infrastruktury podporující vývoj modelů a školení ve velkém měřítku obvykle vyžaduje složitý vícestupňový proces zahrnující nákup, nastavení a správu vysoce paralelního softwarového ekosystému a infrastruktury integrující specializované výpočetní prostředky, úložiště, síťové propojení a akcelerátory. HPE Machine Learning Development System pomáhá podnikům řešit vysokou složitost spojenou s nasazením AI infrastruktury tím, že nabízí jediné řešení kombinující v sobě vše potřebné. Systém navíc pomáhá rychleji zlepšovat přesnost výsledků, a to díky nejmodernějšímu distribuovanému trénování, automatizované optimalizaci hyperparametrů a pokročilé architektuře neuronových sítí.

Už na relativně malé konfiguraci obsahující 32 GPU, poskytuje HPE Machine Learning Development System úlohám přibližně 90% efektivitu při škálování aplikací, jako je zpracování přirozeného jazyka (NLP) a počítačové zpracování obrazu. Je tomu tak díky optimalizované výpočetní a síťové infrastruktuře a jejímu naladění pro podporu škálování používaných modelů a mixu aplikačního zatížení. Systém navíc poskytuje 5,7krát vyšší propustnost pro NLP než systém poskytovatele cloudu s 32 GPU.
HPE Machine Learning Development System je navržen jako integrované řešení, nabízející předkonfigurovanou a plně nainstalovanou AI infrastrukturu. Nabídce pomáhá služba HPE Pointnext Services, která zajistí instalaci přímo v místě zákazníka a zajistí nastavení softwaru, což firmám přinese okamžitou možnost začít toto řešení využívat naplno.

Systém HPE Machine Learning Development System je již nyní k dispozici.

Exit mobile version