HPE přichází s novými procesory AMD EPYC 7003

HPE Cray

Nové portfolio serverů HPE ProLiant a systémů HPE Apollo založené na třetí generaci procesorů AMD EPYC podporuje širokou škálu kritických úloh nezbytných pro digitální transformaci. HPE rovněž nabízí superpočítače HPE Cray EX, které prostřednictvím procesoru AMD EPYC 3. generace uspokojí i potřeby systémů třídy exascale, jež jsou až desetkrát rychlejší než dnešní nejvýkonnější superpočítače.

Servery HPE ProLiant jsou jádrem systémů automatizujících správu prostředí a optimalizujících výkon podle konkrétního typu zatížení či úlohy s cílem dosažení výsledků v kratším čase. Rodina serverů se dále pyšní všestranností a širokým rozsahem funkcí, díky kterým je schopná podpořit jakékoli řešení, které současné IT využívá – od 5G, edge a umělé inteligence až po hyperkonvergovanou infrastrukturu, kontejnerizaci a různé architektury CPU a GPU.

Součástí portfolia serverů HPE ProLiant využívajících procesory AMD EPYC 3. generace jsou i dvě nové řady serverů – konkrétně HPE ProLiant DL345 Gen10 Plus, jenž je zaměřený na úložná řešení optimalizovaná pro databázové pracovní zátěže, a HPE ProLiant DL365 Server Gen10 Plus zacílený na řešení infrastruktury virtuálních desktopů.

Systémy HPE Apollo jsou speciálně navržené pro podporu náročných výpočetních operací v oblasti HPC, jako modelování nebo simulace. Tím pomáhají organizacím mimo jiné zrychlit vývoj jejich produktů efektivním zpracováním velkých objemů dat a pomocí digitálních modelů simulujících reálný svět.  Systémy jsou rovněž optimalizovány pro umělou inteligenci tak, aby se optimalizovala schopnost systému se učit a poskytovat co nejkvalitnější výstupy.

Nejnovější superpočítače HPE Cray EX představují špičku v supercomputingu mezi systémy tzv. třídy exascale. Mohou dosahovat až 10x vyššího výkonu oproti dnešním nejmodernějším superpočítačům. Nejnovější systémy HPE Cray EX využívají právě představené technologie AMD, a díky tomu se z nich staly nejrychlejší superpočítače na světě, které výrazně urychlují komplexní vědecké výpočty v různých oborech od předpovědí počasí po vývoj vakcín až po modelování a konstrukci automobilů a letadel.

Firmy mohou řešení HPE snadno nasadit prostřednictvím HPE GreenLake, což je platforma účtovaná jako služba podle skutečného využití, běžící lokálně, na okraji sítě či v kolokačním centru. Řešení HPE GreenLake v sobě kombinuje jednoduchost a pružnost cloudu s možnostmi správy a řízení a s ponecháním si plné kontroly nad technologií, což je charakteristické pro hybridní cloud computing.

Exit mobile version