HPE v Praze objevovala více

Hewlett Packard Enterprise (HPE) v Praze uspořádala v pražské Cubexu pro 350 lidí technologickou konferenci HPE Discover More, kde představila zákazníkům i partnerům způsoby, jak lépe pochopit význam technologií firmy ve světě, kde hrají prim digitální technologie. Společnost předvedla, jak podnik může transformovat svou technologii ve světě, kde se vše zpracovává počítačově a kde data sdílí každý a všechno – miliardy zařízení, aut i domů, pracovišť, stadionů, nemocnic i průmyslových provozů.

„Vzhledem k tomu, že se zaměřujeme na data a jejich význam v našem světě, v němž digitální technologie hrají největší roli, máme radost, že můžeme lidem pomáhat s využíváním jejich dat, s realizací jejich cílů a naplňováním jejich hodnot a potenciálu,“ Uvedl Jan Kameníček, generální ředitel Hewlett Packard Enterprise ČR.

Discover More staví na širší firemní strategii HPE a je přehlídkou technologií, jejichž cílem je pomáhat podnikům zavádět přístup orientovaný na data a založený na edge-centrickém modelu s možností cloudu, který umožní aktivně a plnohodnotně využít obrovské množství získaných dat:

Jan Kameníček, HPE
Jan Kameníček, HPE

Hlavními řečníky na konferenci HPE Discover More 2019 v Praze byli:

Jan Kameníček pracuje v oboru informačních technologií již přes 30 let, a to ve firmách Kancelářské stroje, Digital Equipment, Compaq a nyní Hewlett Packard Enterprise. Z toho více než 10 let v roli generálního ředitele HP a posléze HPE pro Českou republiku. Většinu své pracovní kariéry zastával různé pozice v oblasti služeb v oboru IT a to v řízení divizí podpory, konzultačních služeb a outsourcingu. Ve volném čase se věnuje zejména sportovním aktivitám jako je golf nebo jóga.

Kirk Bresniker je hlavní architekt Hewlett Packard Labs a Hewlett Packard Enterprise Fellow a Vice President. V roce 2014 nastoupil do laboratoří Labs, aby řídil program Machine Research and Advanced Development, vedoucí týmy napříč laboratořemi a obchodními jednotkami HPE s cílem demonstrovat a evangelizovat výhody výpočtů založených na paměti. V současné době se zaměřuje na zrychlení přenosu technologií z výzkumného programu The Machine s cílem přivést rozlišující hodnotu do stávajících i nových kategorií produktů. Před příchodem do laboratoře byl Kirk viceprezidentem a hlavním technologem v globální obchodní jednotce HP Servers, což představuje 25 let inovačního vedení.

Jan Zadák vystudoval FEL ČVUT, kde dokončil v roce 1992 také doktorandské studium. 20 let strávil ve společnosti Compaq, později Hewlett Packard, kde působil ve vrcholovém managementu mimo jiné jako generální ředitel pro region EMEA, globální viceprezident pro celosvětový prodej a posléze jako prezident pro služby. V současné době se věnuje přednášení, konzultacím a správě investic.

Kirk Bresniker, HPE
Exit mobile version