HTC představilo dva nové Windows Phone 8 telefony, Lumie mají konkurenci

Taiwanská společnost HTC představila v New Yorku dva nové telefony, které využívají novou platformu Windows Phone 8. Samotnému představení dokonce byl přítomný i generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer. Čím se bude snažit HTC ovládnout trh s tímto operačním systémem?
„Uvedení nových Windows Phone 8X a 8S by HTC je velikým milníkem pro obě společnosti. Jsem potěšen, že naše dlouholeté partnerství je posunuto na vyšší úroveň.“ prohlásil během konference Steve Ballmer

HTC 8X

Nové HTC 8X

Nová vlajková loď firmy HTC přímo konkuruje nedávno představené Lumii 920. Telefon je tvořen 4,3 palcovým Super LCD displejem s HD rozlišením, na který je aplikováno sklo Gorilla Glass 2, chránící displej před poškrábáním. Přístroj je poháněn 1,5GHz dvoujádrovým procesorem a 1 GB operační paměti RAM. K dispozici je pro uživatele 16 GB úložného prostoru formou NAND flash.

Inovací prošly také obě kamery. Přední kameru tvoří 2.1 megapixelový fotoaparát se světelností f/2.0 a možností rozpoznat až 4 obličeje. Zadní fotoaparát obsahuje při stejné světelosti 8 Mpx kameru.

Samozřejmostí je také možnost natáčení FullHD videa. Smartphone podporuje i NFC. Mezi speciality tohoto modelu patří technologie Beats Audio. Zákazník, který využívá sluchátka Beats, má unikátní možnost si vychutnat hudební zážitek v celém rozsahu zvukového pásma, přesně tak, jak jí autor složil.

Model bude již v listopadu dostupný v modré, červené, žluté a černé barvě. Jeho cena by se měla pohybovat okolo 13 000 Kč.

HTC 8S

HTC 8S

Levnější model HTC 8S nabídne 4 palcový displej, 1GHz dvoujádrový procesor a 512 MB paměti RAM. Čtyři GB prostoru jsou rozšířitelné o paměťové karty SD. Fotky bude možné pořídit na kameru o velikosti 5 Mpx a stejně jako u modelu 8X zde bude obsažena technologie Beats Audio. Pro fanoušky video-telefonování mám špatnou zprávu – model neobsahuje přední kameru.

Barvy tohoto modelu jsou domino, fiesta červená, atlantická modř a high-rise šedá. Zákazníka by měl zaujmout i cenou, která by měla být 7500 Kč.

Exit mobile version