Huawei Road Show v Praze: Servery, 5G sítě, QR kódy a internet věcí

Společnost Huawei v rámci své evropské Road Show se svými technologickými novinkami zavítala i do České republiky. Dva dny mohli návštěvníci jejich speciálního kamionu diskutovat s odborníky a seznámit se s produkty z oblasti serverů, síťových prvků, zařízení pro mobilní sítě a operátory, ale také s plány na stavbu a využití sítí 5 generace.
Huawei je v České republice klíčovým partnerem mobilních operátorů a nabízí své produkty z oblasti datových a komunikačních technologií firmám ve veřejném i korporátním sektoru.

Letošní Huawei Road Show měla jasný cíl: ukázat uživatelům a zákazníkům, jak je snadné propojit skutečný a virtuální svět. Být online kdykoliv, kdekoliv, s jakýmkoliv zařízením? Je to možné. S využitím rychlého připojení LTE, sítí 4.5 G a později 5G, se síťovými prvky pro kabelové a bezdrátové připojení. Firemní zákazníky zaujala řešení serverů, routerů, přepínačů a antén, zálohování dat a jejich využívání v cloudu, bezpečnostní prvky, IP kamery, videokonference, i propojení chytrých senzorů internetu věcí a jejich možné zabudování do SmartHome a SmartCity.

Huawei má co nabídnout i koncovým uživatelům. Chytré mobilní telefony, nositelná elektronika, televizní Huawei media box s podporou ultra HD rozlišení… I na to jsme se v rámci Road Show mohli podívat.

Zaujaly nás například praktické příklady využití QR kódu, vysílaného na televizní obrazovce u lifestylových nebo sportovních pořadů. Stačí namířit telefon, sejmout kód a automatické přesměrování na webovou stránku s doplňujícími informacemi je dílem okamžiku. Pomocí QR kódu může být uživatel přesměrován i do předem připravené aplikace nebo do online chatovací místnosti prodejce zobrazovaného zboží.

Ani v oblasti internetu věcí Huawei nezahálí. Prohlédli jsme si například snímače pro kontrolu volných parkovacích míst, bezpečnostní senzory pohybu, senzory osvětlení, a nakonec i snímač tepové frekvence, který je k dispozici pro zdravotnická zařízení.

Exit mobile version