Hybridní cloud je trendem budoucnosti

Je cloud hrozba nebo příležitost? K útokům dochází jak na tradiční datová centra tak i na cloudová. Praxe ukazuje, že první scénář je mnohem pravděpodobnější. Proč právě hybridní cloud? Firma díky hybridnímu cloudu může optimalizovat náklady na digitální transformaci a zároveň výrazně zvýšit svoji produktivitu. Přijďte se přesvědčit na snídaňový seminář 7. září do IBM Česká republika, že vám IBM může nabídnout infrastrukturu, případně platformu jako službu (IaaS/PaaS).
Drtivá většina firem si uvědomuje negativní důsledky úniku citlivých dat. Pro firmu to pak může znamenat ztrátu dobré pověsti, zákazníků nebo postavení na trhu. K útokům dochází jak na tradiční datová centra tak i na cloudová. Praxe ukazuje, že první scénář je mnohem pravděpodobnější. Narušení bezpečnosti datového centra pak může mít pro firmu velmi vážné důsledky. Dostatečná úroveň zabezpečení je nejdůležitějším požadavkem nejen managementu podniku, ale i IT oddělení.

Proč je hybridní cloud stále populárnější? Dvě třetiny firem využívá naplno výhod hybridního prostředí, což znamená kombinaci tradiční IT infrastruktury a cloudové infrastruktury. Firma díky hybridnímu cloudu může optimalizovat náklady na digitální transformaci a zároveň výrazně zvyšit svoji produktivitu. A co víc, v těchto firmách se stává hybridní cloud odrazovým můstkem pro moderní trendy jako je Internet věcí (Internet of Things) nebo cognitive computing.

Hybridní cloud je platforma pro budování, provozování a správu cloudových aplikací. IBM nabízí pro tuto oblast technologie, které mohou být plně u klienta v datacentru nebo mohou být ve veřejném cloudu. Oba tyto světy, veřejný a privátní, lze integrovat tak, aby se jednalo o hybridní model.

Přijďte se přesvědčit na snídaňový seminář 7. září do IBM Česká republika, že vám IBM může nabídnout infrastrukturu, případně platformu jako službu (IaaS/PaaS). Za dopoledne budete umět postavit jednoduchou aplikaci v prostředí IBM Cloud (www.softlayer.com, www.bluemix.net), přístupnou z webového prohlížeče, se škálováním výkonu a provozovanou na otevřeném aplikačním serveru (NodeJS, PHP nebo Java).
Služby IBM jsou z více než 50 % na open source a jsou výhodnější než od jiných dodavatelů. Více zde: http://ibm.biz/cloudtrends

Vstup pro registrované účastníky ZDARMA!

Rovněž pro vás chystáme 11. října zahraniční konferenci na téma „Trendy v cloudu“ (účast ZDARMA!)

Přihlaste se u Anety Klímové.

S pozdravem a přáním hezkého dne,

Aneta Klímová, IBM

Exit mobile version