IBM: Partnerem roku 2015 česká firma ISECO

ISECO je teprve druhou firmou na světě, která dosáhla certifikace IBM Gold Accreditation QRadar SIEM. Co tato akreditace obnáší a jak jí společnost ISECO dosáhla jsme se ptali samotné společnosti ISECO a distributora s přidanou hodnotou DNS, která jí pomáhala.

Eva Neduchal, Business Development Manager, ISECO

Získali jste certifikát IBM Partner roku 2015 a IBM Gold Accreditation QRadar. Jak dlouho vám tato certifikace trvala a čeho se tento certifikát týká?

Eva Neduchal: Je to pro nás něco jako Vysvědčení a to nejen od IBM tak i od našich zákazníků. Jedná se o naši celoroční práci se rozvíjení našich znalostí a schopností., neustálé se učení nových funkcionalit řešení IBM QRadar. Následně všechno již zmíněné přenést na celý náš tým, připravit jednotlivé členy na to, aby úspěšně zakončili technickou certifikaci u IBM. A to vám pak dá výsledek, kterým je v našem případě IBM Gold Accredtitation QRadar,

Osobně si toho moc vážím a věřím, že nás to ISECO.CZ posune zase o krok dál.

Takže podmínky certifikace jste plnili průběžně při řešení nějakého projektu u zákazníka?

Eva Neduchal: IBM Silver Accreditation jsme získali v dubnu 2015. Pro jeho získání jsme museli úspěšně dokončit dva projekty s implementace QRadar SIEM. Následně jsme museli zajistili určitý počet certifikovaných specialistů , a v roce 2015 jsme připravovali jak tým a další projekt tak abychom získali certifikaci IBM Gold Accreditation.

Tomáš Dedek, Senior Consultant, ISECO

Jaká bezpečnostní řešení vaše firma ISECO nabízí?

Tomáš Dedek, ISECO: naší vlajkovou lodí jsou řešení bezpečnostního monitoringu. Stavíme je na systémech IBM, primárně zmíněném QRadar SIEM, což je nástroj pro sběr a vyhodnocování logů, síťových toků, rozšiřitelný o management zranitelnosti a další moduly, které pomáhají řešit agendu bezpečnostního monitoringu. Zmíněná zlatá certifikace pak znamená nejen to, že máme dostatek certifikovaných specialistů ale především fakt, že IBM potvrdila kvalitu našich implementací.

Kromě toho řešíme další projekty, týkající se řízení a správy mobilních zařízení. Dále nabízíme klasický Information Security Consulting a další softwarová řešení, která doplňují bezpečnostní monitoring nebo slouží ke specifickým účelům IT a informační bezpečnosti. Naše činnosti se tedy týkají čistě bezpečnostních řešení, s největším zaměřením na bezpečnostní monitoring a svět IBM QRadar.

Pro koho je řešení IBM QRadar, které nabízíte vhodné?

Eva Neduchal: Aktuální potřeba vyplývá především z finančního sektoru, což je logické, tedy banky, a pojišťovny . Všechny tyto zákazníky máme v portfoliu. Kromě toho jsme nasadili bezpečnostní monitoring na IBM QRadar i v jedné vysoké škole. Toto řešení je tedy vhodné pro každého uživatele, který chce chránit svoje data, chce mít přehled o své infrastruktuře a chce být v souladu s normami, ať už jde o ISO 27001 nebo s dalšími normami jako například SOX (Sarbanes-Oxley Act), které musejí plnit především banky a pojišťovny, jež jsou vlastněny většinou zahraničními subjekty. Ale jsou tu i další zákony, které tyto oblasti upravují a to ať už je to zákon, ta tak zvaná 101čka, tedy zákon na ochranu osobní údajů zákon o kybernetické bezpečnosti.

Tomáš Dedek: K tomu bych ještě doplnil, že bezpečnostní monitoring nachází rozhodně uplatnění i v dalších segmentech jako jsou utility, ICT operátoři, velké výrobní podniky či právě subjekty na které dopadají důsledky zákona o kybernetické bezpečnosti.

Jsem přesvědčen, že tyto řešení budou do budoucna směřovat i do středně velkých až menších firem, menších výrobních podniků, prostě ke každému, kdo má nějaké citlivé informace a potřebuje je chránit. Dříve či později přijde na to, že nějaký takový systém potřebuje.

IBM je světová firma nabízející světová řešení. ISECO je teprve druhým partnerem s IBM Gold Accreditation QRadar na světě. Neplánujete proto také expanzi do zahraničí?

Eva Neduchal: Určitě, vyplývá to už z historie společnosti ISECO týkající se jednoho našeho velkého klienta, u něhož provádíme celosvětovou podporu a aktuálně začínáme s jednáním na Slovensku. Hodláme se posunout více do Evropy a naší ambicí je začít podnikat i v USA a dalších státech.

Pomohla vám nějak při získávání akreditace také společnost DNS, největší IT distributor s přidanou hodnotou v České republice, od kterého produkty IBM v jejich tzv. řízené distribuci nakupujete?

Tomáš Dedek: DNS nám primárně pomáhá s poměrně složitými nákupními, procesními a logistickými záležitosti, které prodej a implementace IBM řešení obnášejí. jejich podpora nám pomáhá plně se soustředit jak na odborně technickou, tak na obchodní stránku u klientova projektu.

Prostě abychom prostě nemuseli řešit všechno okolo. To je pro nás největší přidaná hodnota od DNS.

David Pankiv, DNS

Jak vidí přidanou hodnotu distributora s přidanou hodnotou sama DNS?

David Pankiv, DNS: My jako partner, jak společnosti ISECO, tak DNS, jsme zajišťovali komunikaci, zprostředkovávali informace mezi konzultanty a vedením ISECO s těmi správnými lidmi na straně IBM Česká republika, potažmo s regionální organizací IBM CEE tak, aby informace a potřebné záležitosti k úspěchu společnosti ISECO při co nejjednodušší cestě k jejímu dosažení akreditace IBM Gold Accreditation QRadar.

Exit mobile version