IBM podpoří malé a střední firmy miliardou dolarů

Společnost IBM spouští program podpory malých a středních firem (SMB), na který vyhradila finanční částku ve výši jedné miliardy amerických dolarů. Program umožní po příštích 18 měsíců firmám přijmout nabídku řady pokročilých technologií včetně systémů pro analytiku a cloudových systémů.

Cílem je pomoci SMB při inovaci a podpořit také ekonomický růst. Peníze jsou skrze IBM Global Financing často přidělovány za méně než 60 sekund. Budou tak odstraněny cenové překážky, kterým podniky čelí při snahách o expanzi. IBM nabídne řadu jednoduchých a flexibilních balíčků, které začinají na nulové úrokové sazbě po dobu 12 měsíců bez nutnosti platit cokoliv předem. To se týká softwaru, v případě hardwaru se začíná na půjče na 36 měsíců při sazbě 3 %.

Rychlá cesta k penězům

K penězům se klienti z řad SMB dostanou přes obchodní partnery IBM, kteří mohou online skrze finanční nástroje vytvářet cenové nabídky a rovnou získávat schválení. Do kategorie SMB přitom IBM počítá typicky firmy do 1000 zaměstnanců, na obrat se ohled příliš nebere. Součástí projektu je uvedení sady řešení, která zahrnuje systémy optimalizované pro vysokou zátěž kombinující hardware a software zaměřený na technologie jako cloud, analytika, spolupráce v týmech a zabezpečení.

Turbo start pro SMB firmy nese jméno Cost Buster

Platby probíhají měsíčně nebo kvartálně, přičemž řada nabídek vychází na méně než 5 dolarů na měsíc pro 100 uživatelů po dobu 36 měsíců. Zahrnují přitom i produkty od firem, které IBM v nedávné době odkoupilo, konkrétně od Cast Iron, BigFix, SPSS, Netezza a Cognos. Na stránkách IBM lze kompletní nabídku najít pod sjednocujícím názvem Cost Buster – jsou dostupné po celém světě, pouze v některých zemích platí jistá omezení.

„SMB jsou hnacím motorem nových nápadů pro naší ekonomiku a ekonomický růst. Zvědavost a nové způsoby přemýšlení jsou to, co je odlišuje od ostatních. Dostáváme se z recese a v řadě případů jsou to právě drobní podnikatelé, kdo proráží cestu ven. Je proto nezbytné SMB nabídnout pevné základy pro stabilizaci jejich fungování na cestě k růstu,“ řekl Andy Monshaw, ředitel pro malé a střední firmy v IBM.

V Cost Buster naleznete typicky servery System x (x86-64), ale také několik serverů Power Systems. Řada nabídek zahrnuje datová úložiště IBM, nástroje pro zabezpečení a správu Tivoli, middleware WebSphere nebo nástroje pro vývoj z řady Rational.

Exit mobile version