IBM posiluje technologii zabezpečení, cloudu a analytických nástrojů

Společnost IBM představila nové technologie, které organizacím pomohou se současnými nejpalčivějšími problémy – požadavky na vyšší bezpečnost, využitím výhod cloud computingu a s organizací a analýzou velkého množství dat. Novinky se týkají v dnešní době nejvý-konnějšího podnikového systému Power Systems, špičkového diskového ukládání dat a klí-čových aktualizací softwaru nejnovějších mainframů IBM.

Power Systems se může pochlubit výkonným mikroprocesorem POWER7+, schopností elas-ticky měnit kapacitu dle potřeby a nástroji k Fast Business Analytics. IBM nabízí zákazníkům nejnovější hardwarové a softwarové inovace k rychlejší a bezpečnější obchodní analýze díky investicím do výzkumu a vývoje v hodnotě přes 1,4 miliardy dolarů.

POWER7+, nejnovější mikroprocesor Power Systems, má oproti svým předchůdcům o 30 až 40 % lepší výkon. Mezi jeho přednosti patří 2.5 násobně rozšířená vyrovnávací paměť L3, zvýšené zabezpečení s rychlejším šifrováním souborů pro operační systém IBM AIX a kom-presi paměti, která má stejnou spotřebu energie jako předchozí generace čipů POWER7. Nej-pokročilejší server z této řady, Power 795, byl zdokonalen tak, aby zákazníkům umožnil rychlé spouštění nejnáročnějších aplikací, například nástrojů business analytics, s využitím až 16 terabytů paměti s pomocí nového 64GB paměťového modulu DIMM (Dual In Line Memory Modules).

IBM navíc dodala produktové řadě serverů Power Systems i další nové vlastnosti, které zákazníkům pomohou vybudovat virtualizované privátní cloudy nebo cloudovou infrastrukturu s řízenými službami a dynamicky reagovat na změny v jejich zavádění a nárocích na zátěž. Při spravování cloudové infrastruktury s pomocí virtualizačního softwaru IBM PowerVM mohou nyní zákazníci snadněji přesunovat jednotlivé sekce serveru tak, aby pohotově využili zdroje dle měnících se potřeb podnikání.

Pro vyšší zabezpečení dat a dodržování právních norem byl aktualizován software IBM PowerSC a Trusted Surveyor, který poskytuje bezpečnostní varování v reálném čase a dokonalejší monitoring dodržování norem. IBM také zdokonalila úložné kapacity pro velká data díky IBM System Storage DS8870. Ten je vylepšen pokročilým procesorem IBM POWER7, má systémovou vyrovnávací paměť až 1 TB a ve srovnání se stávajícím modelem DS8800 až trojnásobný výkon u aplikací pro zpracování transakcí.

Pro více informací navštivte naše internetové stránky zde.

Exit mobile version