IBM SmartCloud Monitoring – servery pod palcem

Cloud je dosti omýlaným výrazem poslední doby. Většina lidí si pod tím představí servery kdesi daleko v zámoří, v zásadě přitom jde o starou dobrou serverovou farmu využívající virtualizaci. A právě pro taková místa je určen SmartCloud Monitoring od IBM.

SmartCloud Monitoring je užitečný nástroj do míst, kde tradiční infrastrukturu samostatných serverů nahradil chytřejší přístup za pomoci virtualizace operačních systémů a sdílení maxima prostředků. Tedy do míst, kde je provozován „privátní cloud“. Zásadní konkurenční výhodou tohoto produktu na rozmanitém trhu s virtualizačními produkty je podpora celé škály systémů.

Virtualizace od A do Z

Ať už jste se rozhodli pro řešení od VMware, pro Xen od Citrixu nebo se spoléháte na nováčka KVM v linuxovém jádře, SmartCloud Monitoring dokáže sledovat správné fungování i vašich virtuálních serverů. Z jediného místa můžete přehledně kontrolovat výkon jak virtualizovaných systémů, tak i samotné infrastruktury.

Díky dostupnosti historických dat je pak mnohem snazší předcházet obtížím s nedostatkem paměti nebo výpočetního výkonu, nebo se naopak vyhnout nadbytečným nákupům hardwaru, který pak bude ležet ladem a stárnout. Občas totiž může stačit někde ubrat a jinde přidat…

Pro malé i velké

Cloud už rozhodně není jen doménou velkých korporací, ale nachází uplatnění i v těch nejmenších firmách. SmartCloud Monitoring se svou velmi příznivou licenční politikou ulehčí administrátorům od nutnosti skládat dohromady a odlaďovat vlastní monitoring a ve výsledku povede ke značným úsporám. Řešení problémů nebude viset na zjišťování, která z komponent nefunguje správně. Jaké funkce tedy SmartCloud Monitoring nabízí?

Konkrétně jsou podporovány následující komponenty virtuální infrastruktury:

Maximální spolehlivost

Samotný software pro monitoring je součástí většího celku produktů SmartCloud Foundation, kam patří také hardware architektury POWER. SmartCloud Entry například pomůže s rychlým rozjezdem cloudového prostředí – vytvářením diskových obrazů, spouštěním virtuálních systému a dalšími operacemi. SmartCloud Provisioning zase dodá infrastruktuře schopnost automatické obnovy při sehlání a další vlastnosti typické pro cloudy „velkých poskytovatelů“.

Cenová dostupnost

Další informace o IBM SmartCloud Monitoring naleznete na webových stránkách společnosti IBM.

Exit mobile version