IBM zjednodušuje cestu ke cloudu větší podporou řízených služeb

Velká modrá spouští v těchto dnech řadu celosvětových iniciativ, které mají partnerům i klientům pomoci využít výhody cloudového prostředí. Jak roste počet zákazníků přecházejících na cloud computing, zvyšuje se zároveň poptávka po takzvaných poskytovatelích řízených služeb (Managed Service Providers, MSP). Právě těm se snaží podat pomocnou ruku nová iniciativa.

Managed Service provideři společnostem a institucím pomáhají nasadit cloudové služby adekvátní rychlostí tak, jak vyžaduje jejich byznys, přinášejí také garanci větší bezpečnosti (vše je xkrát otestováno a prověřeno) a v neposlední řadě úsporu nákladů. Role IBM zde spočívá v tom, že umožňuje postupným rozšiřováním svého ekosystému poskytovatelům vyvíjet řešení a služby na základě produktů IBM SmartCloud a PureSystem.

Obě platformy jsou postaveny na otevřených standardech a přináší intuitivní přístup k problematice. Poskytovatelé řízených služeb tak dodávají zákazníkům definovaný soubor služeb a zákazníci platí pouze za to, co skutečně využili. Řízených ICT služeb využívají zejména zákazníci, kteří chtějí zavést cloudové technologie, ale nemají potřebnou interní IT odbornost, zdroje ani čas.

Typický uživatel, aneb malý pohled do praxe

Například menší nemocnice se stále potýkají s problémy při zavádění elektronické zdravotní dokumentace. Mnoho poskytovatelů zdravotnických služeb proto nyní přechází na model MSP, který malému subjektu pomůže rychle vybudovat a spravovat cloudovou službu umožňující bezpečným způsobem zpracovávat údaje pacientů. Díky tomu se zdravotnická zařízení mohou více soustředit na hlavní obor své činnosti, tj. poskytování kvalitní péče svým pacientům.

IBM umožní poskytovatelům řízených služeb vytvářet inovativní řešení a služby pomocí vyspělých technologií, jakými jsou například SmartCloud, PureSystem a analytické nástroje. Poskytovatelům řízených služeb IBM dále umožní komunikovat se svými odborníky ze čtyř nových globálních expertních center a nabídne bezkonkurenční programy na podporu marketingu. Součástí podpory ze strany IBM bude též možné financování pořízení nových technologií prostřednictvím IBM Global Financing.

Jednotlivé úrovně podpory

Snadný přístup ke globálním expertním centrům

Velká modrá otevřela nová globální centra v Šanghaji, Tokiu, německém Ehningenu a v New Yorku. Poskytovatelé řízených služeb tak mají přístup k rozsáhlým odborným znalostem IBM a mohou vyvíjet inovativní řešení na bázi IBM open stack pro individuální potřeby zákazníků.

Poskytovatelé řízených služeb budou mít přístup celkem ke 40 inovačním centrům IBM ve 33 zemích světa pro realizaci společných klientských zakázek. IBM navíc zahájí provoz virtuálního informačního střediska, které bude sloužit jako fórum ke sdílení nápadů a znalostí.

Podpora pro marketingové kanály

IBM začne poskytovatelům řízených služeb nabízet zvláštní podporu v oblasti marketingu a prodeje. Program umožní například podporu při sestavení kompletního marketingového plánu, čtyřdílné školení efektivního využívání sociálních médií k rozvoji firmy a zacílení na zákazníky, přístup k analytickým nástrojům IBM umožňujícím najít nové zákazníky a u těch stávajících využít dalších příležitostí apod. V rámci programu se poskytovatelům řízených služeb dostane také specializované podpory od IBM, která je programem provede a pomůže dostupné zdroje využít.

Financování prostřednictvím IBM Global Financing

Poskytovatelé řízených služeb budou také moci podpořit růst nákupem nových technologických řešení a služeb, které lze hradit s pomocí flexibilního a dostupného splátkového kalendáře, včetně dvanáctiměsíční půjčky s nulovým úrokem na řešení IBM Systems, Storage a Software. Plán plateb od IBM Global Financing nabízí MSP nižší měsíční splátky a možnost vyhnout se vysokým prvotním platbám v hotovosti, dále pak možnost upgradu systému uprostřed splátkového kalendáře a zlepšení správy IT. V případě financování prostřednictvím IGF si poskytovatelé, kteří zvolí platformy PureSystems, mohou první splátku odložit až o 90 dní.

Exit mobile version