IFS Applications 10 s novým uživatelským prostředím Aurena

Uživatelské prostředí Aurena je hlavní dominantou nové generace podnikových aplikací IFS Applications 10. Nové podnikové řešení ERP přitom reflektuje i další aktuální trendy, jako jsou automatizace, internet věcí a růst významu poprodejních služeb a servisu pro výrobní organizace.
„IFS Aurena se inspiruje uživatelskou přívětivostí B2C aplikací, které jsou uživatelsky přívětivější, jednodušší a přehlednější i pro nezkušené uživatele v porovnání s tradičními podnikovými B2B aplikacemi,“ prohlásil při odhalení IFS Applications 10 Darren Roos, CEO společnosti IFS. Intuitivní a vizuálně propracované rozhraní má přispět k vyšší produktivitě i lepší spolupráci uživatelů. IFS Aurena není, přes všechny technologické inovace, revolucí pro uživatele. Je to vývoj stávajícího uživatelského prostředí.

IFS Application 10 tablet

IFS Aurena podporuje přepínání mezi telefony, tablety a stolními počítači a umožňuje spustit úlohy na jednom zařízení a dokončit je na jiném. Vše je od okamžiku, kdy se přihlásíte, orientováno na uživatele. Na uvítací obrazovce jsou zobrazeny úkoly, na kterých jste pracovali nejnověji, stejně jako přístup ke všem ostatním, které potřebujete. Hledání umožňuje filtrování výsledků, které vám umožní najít to, co chcete.

Podporovány jsou webové prohlížeče Chrome, Safari a Edge, prostředí je plně responzivní. V IFS k tomu potřebovali moderní technologiie HTML5, oData 4 a Angular js jsou jen některé z nich. K dispozici je RESTful API a deklarativní jazyk, který mohou vývojáři využít. Deklarativní jazyk umožňuje vývoj stránek v reálném čase bez jakýchkoli výpadků. Vývojářům stačí pouze deklarovat ovládací prvky a jejich vazbu na systém, nemusejí se starat o nic dalšího.

Přes 500 novinek

IFS Applications 10 notebook

IFS Applications 10 se kromě výroby hodně zaměřuje na služby a potřeby výrobců se servisními nebo poprodejními operacemi. Důležitost poprodejních služeb a servisu ve výrobních organizacích totiž narůstá a služby tvoří čím dál větší část celkové byznysu. Konkurenční tlak přispívá ke zmenšování rozdílů mezi výrobky z hlediska kvality, funkčnosti i ceny a ze souvisejících služeb se tak stává klíčový faktor úspěchu na trhu. Tato tzv. „servitizace“ se neobejde bez podpory na straně ERP řešení především s ohledem na zajištění dostupnosti a kvality služeb, nákladovou efektivitu a profitabilitu.

„Nová verze IFS Applications 10 obsahuje více než 500 nových funkcí, včetně zcela nového uživatelského prostředí a výkonných funkcí pro organizace zaměřené na služby, které jsou navrženy tak, aby pomohly uživatelům zapojit se do podnikání a spojit lidi a procesy s moderní digitální páteří organizace. Kombinací nových funkcí IFS 10 s nedávnými inovacemi, jako je IoT a vrstvená aplikační architektura, jsme schopni nabídnout skutečně jedinečné obchodní řešení,“ prohlásil Dan Matthews, CTO společnosti IFS.

Bot pro hlasovou i textovou komunikaci s ERP

IFS Aurena Bot umožňuje intuitivním a efektivním způsobem komunikovat se systémem pomocí hlasového nebo textového vstupu. Službě IFS Aurena Bot mohou uživatelé klást otázky v přirozeném jazyce a také s její pomocí mohou dělat úkony i z mobilu či tabletu bez nutnosti připojovat se do systému, protože služba je přístupná také přes Skype a Facebook Messenger. Například takto lze vyřídit žádost o dovolenou.

AI se podle Dana Matthewse bude uplatňovat ve třech klíčových oblastech: Interakce člověk-stroj (např. zpracování přirozeného jazyka), prediktivní údržba a servis díky strojovému učení a automatizace, a to jak lidského rozhodování, tak vylepšování stávajících automatizací. „Naším cílem je umístit AI do svých produktů způsobem, který je praktický a cenově dostupný.“

„IFS Labs experimentují se všemi nejnovějšími technologiemi, jako jsou AR, VR, AI a tak dále. Ale také spolupracujeme se zákazníky, abychom zjistili, co chtějí a vzájemně to propojujeme. Chci se zaměřit mnohem silněji na nové technologie, které lidé skutečně využijí,“ potvrdil Darren Roos. IFS Application 10 budou podle jeho slov nástrojem, který zákazníci požadují a potřebují. IFS se prý nepoveze na marketingové AI vlně, nebude mít samostatně pojmenovaný produkt, ale bude tyto technologie využívat v rámci stávajících řešení.

Darren Roos, CEO společnosti IFS, v rozhovoru při příležitosti představení IFS Application 10

Exit mobile version