IT Friends opět boduje s Dell EMC

Firma IT Friends poté co získala status Platinum Partner Dell EMC, tak hned na to potvrdila svoji pozici oceněním za nejlepší prodeje serverových řešení. Co to znamená jsme se opět ptali Ondřeje Bačiny, který k IT Friends přestoupil na pozici CTO a CMO od Dell EMC.
Stali jste se Platinum Partnerem Dell EMC, a hned poté Server Partner Dell EMC roku 2017. Za co jste toto ocenění dostali?
Za prvé se nechci chlubit cizím peřím, protože do IT Friends jsem nastoupil až letos, v roce 2018 a ocenění Server Partner Dell EMC je za rok 2017, takže je zásluhou hlavně jednatele a CEO společnosti Jakuba Nováka a našeho teamu. Ocenění jsme dostali za serverová řešení od společnosti Dell EMC, kde se nám podařilo prodat nejvíce serverových platforem této společnosti za celý rok 2018 mezi všemi partnery.

Jaké je toto ocenění pro vás po stránce pocitové, a po faktické stránce?
Pocitově to vnímám hned v několika rovinách. Jsem velký fanda Dellu (pardon Dell EMC, Smích), pracoval jsem v této společnosti přes dvanáct let, jsem srdcař. Ocenění od Dell EMC je tak pro mě prostě prestižní záležitost. Utvrzuje mě to také v tom, že můj krok do společnosti IT Friends byl dobrý a že dává smysl. Naší společnosti IT Friends to zase dává reputaci, kterou si dlouhodobě budujeme, že jsme kvalitním dodavatelem technologií Dell EMC do enterprise sektoru, se kterým to myslíme vážně. Směrem k Dell EMC jde také o důležitou zprávu v tom smyslu, že i pro ně jsme důležitým partnerem. Nakonec pro zákazníky jde také o důležité sdělení, že se nechávají obsloužit od kvalitního a stabilního dodavatele Dell EMC, kterým je IT Friends, že věci rozumíme a děláme na všechny strany dobrou práci.

Co to znamená, že děláte dobrou práci? Že jste vyměnili pro dodávky zákazníkům furgon za náklaďák, aby se tam více serverů vešlo?
(Málem prasknul smíchy.) Ukazuje se, že dřívější trend datacenter, kde prim hrály storage, kdy byla data uložena na nějakém separátním úložišti, je nahrazován softwarově definovanými úložišti (zkratka SDS pozn. redakce), která běží na serverech. Logicky nastává přesun samotných systémů storage směrem k prodeji serverů. IT Friends byla mimochodem také prvním partnerem Dell EMC, který minulý rok prodal hyperkonvergované řešení VxRail. To jen podtrhuje naše zaměření.

Máte ze strany Dell EMC za tyto snahy a ocenění nějakou výraznější podporu?
Ocenění Server Partner roku je čistě prestižní záležitost, a kromě plakety z něj žádné další výhody nemáme. Určitě reálný dopad má status Dell EMC Platinum Partner, protože nám dává možnost lepšího přístupu ke všem korporátním zdrojům, od přímého nákupu od Dell EMC, protože nemusíme nakupovat jen od distributorů, až podporu pro rozvoj zákaznické báze a lepšího přístupu k nim, včetně speciálních obchodních případů a výběrových řízení. V neposlední řadě je to marketingová podpora, což je také jeden z důvodů mého vstupu do IT Friends.

Exit mobile version