IT na MSV 2017 příliš nevyniklo

Mezinárodní strojírenský veletrh 2017 v Brně letos IT firmy příliš nepřitáhl. Dříve mělo IT v rámci BVV svůj vlastní veletrh Invex, který byl naposledy v roce 2008 a v dalších dvou letech se transformoval na menší konference Invex Forum.
Letos by na 49. ročníku MSV počítačové firmy stěží obsadily jednu halu, ačkoliv je průmyslová výroba tahounem českého hospodářství a jedním z nejdůležitějších zdrojů IT zákazníků. Přitom na druhé straně o nejrůznější hipstersko-startupové akce pro omezenou komunitu se vstupným v řádech tisíců korun v ČR nouze není.

Kdo si nedal tu práci, že by prošel seznam všech více než 1300 vystavovatelů zapsaných v katalogu, mohl prezentace IT firem snadno přehlédnout či zcela minout. Z tradičních invexovských vystavovatelů byl na výstavní ploše stánek Asseco Solutions u pavilonu P a Abra v pavilonu V. Neit Consulting měl na ploše stánek s GDPR pro strojírenství. V pavilonu C vystavoval Foxconn 4Tech řešení pro chytrou továrnu. Samozřejmě nechyběla řada vystavovatelů s CAx a dalšími výrobně specializovanými řešeními, převážně v pavilonu P, například Technodat, TPV group, TD-IS, SolidVision či MCAE Systems.

Úspěch měla již tradiční konference věnovaná 3D tisku, kdy téměř čtyřem stovkám posluchačů byly představeny také dvě horké novinky – průmyslová 3D tiskárna Hewlett-Packard a 3D tiskárna na tisk kovových výrobků do kanceláře od firmy Desktop Metal.
Součástí konference byla doprovodná výstava, kde se účastníci seznámili s nejnovějšími 3D tiskárnami na vlastní oči. Vystavovaly zde společnosti EOS, 3Dees Industries, MCAE Systems, Misan, SLM Solutions, Renishaw, DGM Mori, Trumpf, ABC3D, 3Dwiser, Trilab, Setos, Solidify3D, Böhler Uddeholm, AnyoneGo, UPrint3D a Protolab z VŠB-TU Ostrava.

Exit mobile version