It-sa 2018: IT musí být sichr

Bezpečnostní veletrh it-sa se letos v německém Norimberku koná už podesáté. S téměř 700 vystavovateli se jedná o jednu z největších akcí svého druhu v Evropě, během pěti let se zvětšila dvojnásobně a místo jedné výstavní haly nyní obsadila tři. Ústředním tématem it-sa byla letos opět „Sicherheit“ neboli bezpečnost, naopak módní blockchain na tisíc způsobů či kryptoměny moc vidět nebylo.

it-sa 2018 návštěvníci

V důsledku digitálního propojení jsou ekonomika, stát a společnost zranitelné – jak znovu ukázal nedávný útok na 50 milionů účtů na Facebooku. Strategie a nová technická řešení na ochranu proti kybernetické kriminalitě představuje od 9. do 11. října 696 vystavovatelů (v roce 2017 jich bylo 630) z 27 zemí (24 o rok dříve) na veletrhu it-sa 2018. Počtem vystavovatelů i návštěvníků se jedná o jednu z nejdůležitějších událostí svého druhu v EU, na níž navíc máme díky geografické poloze z ČR velmi blízko.

it-sa 2018 český pavilon

Veletrh zabezpečení IT s největším počtem vystavovatelů na světě probíhá letos už podesáté v norimberském veletržním centru. Česko, Izrael a Nizozemsko představují know-how v oblasti zabezpečení IT ve vlastních společných pavilonech. Veletrhu it-sa se účastní firmy z 27 zemí, řada z nich z Evropy; ale nechybí ani poskytovatelé z USA, Asie a Afriky. Ze samotného Izraele – známého svou startupovou kulturou a inovativními řešeními v oblasti kybernetické bezpečnosti – se účastní 28 firem, z nichž 21 je zastoupeno na izraelském společném stánku.

it-sa 2018 reportáž

it-sa 2018 český pavilon

Pět otevřených fór s mezinárodní účastí Přednáškový program otevřených fór s přibližně 350 příspěvky představuje průřez aktuálními otázkami v oblasti zabezpečení IT. Nové mezinárodní fórum I10 v hale 10.1 doplňuje pódia věnovaná tématu managementu (fóra M9 a M10) a technologií (T9 a T10) a svými anglickojazyčnými přednáškami osloví zejména mezinárodní návštěvníky veletrhu. Mezi hlavní body programu patří ty označené jako „it-sa insights“. Diskuze expertů a přednášky týkající se například zabezpečení IT v nemocnicích a finančním sektoru, standardizace blockchainu nebo bezpečnostních otázek v oblasti inteligentního měření spotřeby energií. Účastní se také zástupci německých a mezinárodních sdružení a organizací, mj. TeleTrusT, Information Security Society Switzerland a ENISA.

it-sa 2018 český pavilon

Během třetího dne veletrhu pronese keynote projev známá expertka na zabezpečení IT Paula Januszkiewicz na fóru I10. Ve své přednášce „Attacks of the Industry: A View into the Future of Cybersecurity“ (Útoky v odvětví: pohled do budoucnosti kybernetické bezpečnosti) ukáže, jakých zranitelností využívají hackeři, a zaměří se na otázku, kdy se z bezpečnostního hlediska doporučuje migrovat služby do cloudu. Januszkiewicz za své přednášky získala řadu ocenění a je jedním z mála lidí na světě, kteří mají přístup ke zdrojovému kódu systému Windows.

it-sa 2018 Fraunhofer

„Novým rekordem 696 vystavovatelů, dvojciferným růstem i ve výstavních plochách a ještě rozsáhlejším doprovodným programem je it-sa 2018 větší a mezinárodnější, než kdy předtím – a je tak přední platformou pro intenzivní dialog o kybernetické bezpečnosti,“ říká Frank Venjakob, výkonný ředitel veletrhu it-sa ve společnosti NürnbergMesse. Neustálý vývoj veletrhu it-sa od premiéry v roce 2009 odráží dynamiku odvětví zabezpečení IT. V halách 9, 10.0 a 10.1 tak dnes je dvakrát víc vystavovatelů než v pavilonu 12 před pěti lety.

it-sa 2018 scada

Veletrh it-sa je pro české IT bezpečnostní firmy unikátní příležitostí, jak se jednoduše a efektivně prezentovat na největším evropském trhu. A stejně tak je to pro české odborníky na IT bezpečnost příležitost získat informace o novinkách v oboru a evropských trendech. Těžko na jiném místě, tak dobře dostupném z ČR najdete pohromadě tolik firem, produktů, řešení a informací o IT bezpečnosti. Pro představu, z Prahy trvá 300km cesta zhruba 3-3,5 hodiny, což je méně než třeba do Ostravy či Bratislavy. Příští ročník veletrhu it-sa 2019 proběhne v Norimberku 8.-10. října 2019.

Exit mobile version