Jak bude vypadat vývoj trhu s tiskovým softwarem v roce 2012 a jaký byl ten loňský

Vývoj trhu s tiskovým softwarem se v roce 2012 nijak výrazně nezmění. I nadále budou pokračovat trendy, které utvářely podobu trhu v minulém roce. Jak jsme viděli a opět uvidíme, software má úzkou vazbu na kancelářská multifunkční zařízení. Podobný přístup dává smysl. Podniky myslí holisticky, nezaměřují se na jeden samostatný kus aplikace. Více v následujícím článku.

Nejúčinnější je používat jedno společné řešení pro tisk a skenování (například software uniFLOW) a zároveň je potřeba zvážit, jak software integrovat s ostatními podnikovými programy a hardwarovými prostředky. Software ve výsledku mění workflow a podnikové procesy uvnitř organizací. Současně podnikům nabízí mnohem lepší návratnost investic než kdykoli předtím.

Globální ekonomický chaos změnil od základů, jakým způsobem podniky myslí a jednají. Novému chování organizací vyhovuje outsourcing IT, který umožňuje lepší flexibilitu v každodenním podnikání i při reakcích na změny.

Očekáváme, že v tomto roce uvidíme podstatný nárůst outsourcingu informačních technologií a procesů. Budeme rovněž svědky pokračující evoluce modelu poskytování softwaru. Vstupní náklady, dlouhodobé termíny, pevné smlouvy a fixní platby za předplatné budou nahrazeny podstatně flexibilnějšími modely, které nabídnou proměnlivé podmínky a rozsah služeb.

Mobilní práce vyžaduje nové přístupy

Vzestup mobilní práce a růst cloudových služeb rovněž dramaticky změní způsob, jakým organizace i jejich zaměstnanci pracují. Větší flexibilitu a propojení osobních a pracovních přístrojů vyžaduje většina zaměstnanců. Standardem by se pomalu mělo stát skenování do mobilních telefonů a tabletů a zároveň bezpečný tisk z těchto zařízení a sledování nákladů. Jde o významný byznysový trend, který mezi přední priority podniků řadí otázky použitelnosti a bezpečnosti.

Hostované služby v cloudovém prostředí přinášejí výhody podnikům všech velikostí. Cloud computing zpřístupňuje vyspělé podnikové technologie i malým organizacím, což revolučně mění způsob, jakým z pohledu informačních technologií fungují.

I přes mediální pozornost a vzrušení, které cloudové služby budí, je třeba poznamenat, že stále jde o nedospělé odvětví. Nové služby vyžadují určitý čas, než se stanou plně optimalizované pro cloudové prostředí. Bude to samozřejmě nějakou dobu trvat, ale jsme na dobré cestě.

Cloud pomalu ale jistě mění návyky a strategie

Z pohledu koncových uživatelů je patrné, že cloud computing nutí organizace, aby přehodnotily své stávající strategie. Musí zvážit, jaká data hostovat lokálně, a jaká přenést do cloudu. Musí se rovněž ujistit, že jejich podniková síť je připravena nést tíhu dalšího intenzivního provozu. IT infrastruktura se tím dostává pod mnohem větší tlak než kdykoli dříve. Konstantní potřebou pro každou organizaci zůstane zabezpečení podnikových dat. Bezpečnost jako taková bude v roce 2012 tématem číslo jedna. Příklon ke cloud computingu tento trend pouze posílí.

Exit mobile version