Japonské Eizo představilo lokální českou pobočku a ukázalo podzimní novinky

Eizo se otevírá Evropě, kterou považuje za svůj strategický trh. Jedním z dopadů jsou pokračující investice, ale také poslouchání podnětů evropských uživatelů a vkomponovávání jejich podnětů do nových modelů monitorů. V České republice japonský elektronický gigant, jehož jméno v překladu znamená „jasný obraz“, v červenci ukonči spolupráci s výhradním distributorem, společností Avnet Avnet s.r.o. a otevřel vlastní pobočku s showroomy, kde je vmožné vyzkoušet práci s monitory ve všech nasimulovatelných podmínkách. Včera Eizo poprvé do centrály sezvalo novináře a oficiálně lokální zastoupení představilo. O důvodech této změny hovoří Ing. Antonín Charvát.

EIZO CG24 je nový 24“ IPS monitor profesionální řady ColorGraphic. Monitor je schopen zobrazovat data tak, jak skutečně vypadají ve všech nejrozšířenějších barevných prostorech (sRGB, AdobeRGB, Rec709, EBU atd.). Také zvládá simulovat RGB-data jiných zobrazovačů (tablety, telefony) a dokonce i CMYK-data tiskových strojů.

EIZO otevřelo vlastní evropskou centrálu v Německu a ukončuje spolupráci s výhradním distributorem, proč vlastně taková velká změna, když vše fungovalo?

Ano, od 1. července 2012 byla zahájena činnost v naší evropské centrále v Německu a zároveň i ve své pobočce v České republice. Všechny aktivity značky budou v Evropě do budoucna probíhat pod záštitou firmy EIZO Europe GmbH. Společnost EIZO NANAO Corp. ukončila s dosavadním distributorem Avnet mnohaletou a úspěšnou spolupráci, aby mohla prostřednictvím své nové pobočky se zákazníky nyní komunikovat přímo.

EIZO v budoucnu plánuje dlouhodobé investice, které by vedly k posílení pozice v oblasti prodeje komerčních monitorů a zvýšení podílu na lokálním trhu. Kromě běžných kancelářských monitorů EIZO nabízí především profesionální monitory pro grafickou a fotografickou oblast. Značka EIZO je rovněž zastoupena ve vysoce specializovaných oblastech jako je zdravotnictví, energetický či letecký průmysl.

*Čekají nás i další změny? *

Kromě samotné změny názvu společnosti půjde především o zastřešení EIZO obchodů v Evropě pod jednu novou společnost s názvem EIZO Europe GmbH. Díky přímému zastoupení budou mít zákazníci s výrobcem bezprostřední kontakt. Osvědčený servis EIZO samozřejmě bude zákazníkům i nadále k dispozici, včetně konzultačních služeb, školení a kalibrací monitorů.

Jaký je smysl Evropské centrály?

EIZO EV2336W je 23“ IPS monitor s rozlišením 1920 x 1080 bodů, s povrchem potlačujícím odlesky a LED podsvícením. Se svými 1080 řádky poskytuje větší výšku obrazu než běžná 19palcová LCD obrazovka, zatímco šířka je dokonce 1,5násobná. Určen je především do náročnějších kanceláří.

V návaznosti na vznik evropské centrály v Německu je společnost EIZO v současné době zastoupena ve 14 evropských zemích formou organizačních složek. To EIZU umožní poskytnout klientům lepší servis na lokálních trzích a efektivně podporovat významné partnery i na mezinárodní úrovni.

Jaký bude dopad na klienty a obchodní partnery?

Noví i stávající zákazníci EIZA se samozřejmě mohou i nadále spolehnout na vysoký standard v oblasti servisu a logistiky. Všechny kontakty současných obchodních partnerů a prodejních kanálů na českém trhu zůstávají zachovány.

*Co se stalo s původními zaměstnanci Eizo divize vašeho výhradího distributora? *

Samotná evropská centrála v Německu zaměstnává přibližně 40 lidí, v celé Evropě pracuje pod novou společností EIZO Europe GmbH 75 zaměstnanců. Všichni budou dále pokračovat v předmětu své činnosti jako doposud. Zároveň vzhledem k jejich dlouhodobým zkušenostem se značkou EIZO dobře chápou nastalé změny a vnímají je velmi pozitivně.

CHystá EIZA také změnu cenové politiky? Přeci jen patří k nejdražším značkám u nás na trhu…

Avnet poskytoval zákazníkům EIZA kvalitní a spolehlivý servis zahrnující logistické, záruční a pozáruční služby včetně služeb marketingových. Jedním z cílů EIZO Europe je zachování vysoké kvality těchto služeb, a tudíž lze logicky předpokládat, že se náklady na prodej a podporu monitorů EIZO výrazně nesníží.
Navíc v návaznosti na přímý kontakt s výrobcem mohou zákaznící EIZO Europe očekávat v budoucnu lepší podporu v oblasti řešení individuálních zakázek i strategických projektů.

EIZO FORIS FS2333 představuje rychlý a energeticky úsporný 23“ IPS monitor s LED podsvícením a automatickou regulací jasu. Monitor má poměr stran 16:9 a FullHD rozlišení 1920×1080, určený je primárně na sledování videa a hraní her.

Jaká je strategie EIZA v dalších evropských zemích, kde EIZO nemá přímé zastoupení?

EIZO Europe s těmito zeměmi udržuje velmi dobré obchodní vztahy a úzce s nimi spolupracuje. EIZO Europe chce v budoucnu tuto spolupráci ještě více prohloubit, a to především v oblasti zásobování a logistiky.

Plánuje EIZO vstoupit na trh i v těchto zemích?

EIZO Europe neplánuje vstup na tyto trhy. Podpora klientů v těchto zemích skzre centrálu EIZO Europe je natolik efektivní, že expanze do dalších zemí se neočekává.

Exit mobile version