Jarní Synology Workshops v Praze

Jaro 2019 přivítala společnost Synology na dvou seminářích v Praze a Bratislavě s cílem představit svá pokročilá řešení distributorům, prodejcům, správcům IT a podnikovým uživatelům. Zvláštní pozornost byla věnována mesh routeru MR 2200ac v případové studii, novinkou je Unified Controller UC 3200 a Active Backup zdarma.
Jako partneři vystoupili zástupci společností Seagate a Kingston a vystavovala také firma Kobe se svými středoformátovými digitálními fotorámy FrameXX vhodnými pro domácnosti, prezentace s dálkovým řízením vhodné i pro showroomu, muzea, galerie, restaurace, hotely, obchody a nákupní střediska, školy, úřady a korporátní prostory. Nejlepší reklamou pro seminář je přeplněný sál a lidé, kteří si už nemají ani kam sednout, což se tentokrát i přes zvolené větší prostory v konferenčním centru Vienna Anděl`s House stalo.

Synology tým 2019

Janka Chytráčková z marketingu Synology na úvod představila nové složení týmu, v němž jsou také Igor Cejkovský a Peter Mázor.

Seagate IronWolf 110D SSD

První přednášku měl Marek Řihošek ze Seagate, která se týkala disku IronWolf 110D, jenž je prvním SSD diskem od Seagate speciálně navrženém pro NAS. Je vhodný jak pro nasazení all-flash pro maximální výkon, tak do hybridní, kde IronWolf 110D SSD slouží jako cash pro točivé disky HDD, což je zase vhodné jako levnější varianta pro práci s videem, fotografiemi apod. Kromě toho zmínil i starší IronWolf HDD, u nichž došlo k nárůstu kapacity.

Novinky Kingston SSD kategorie enterprise pro servery

Marcin Gaczor, zástupce společnosti Kingston, hovořil o novinkách v SSD pro servery, včetně kategorie enterprise, kde je Kingston už 30 let. V KSM (Kingston Server Memory) pak Kingston zase garantuje 100% kompatibilitu při rozšiřování systému. Důležitou informací také je, že nejnovější technologie QLC v SSD discích (Quad Level Cell) se do paměťové buňky se zapisují čtyři informace oproti původní jedné (SLC). Kvůli tomu však také vydrží menší počet přepisů, zhruba tisíc, což je 1 % oproti starší technologii SLC z roku 2009, která sice vydržela 100 tisíc přepisů, ale zase měla kapacitu pouze 16 GB.

Mesh router MR 2200ac

Bohumír Bartos z firmy Saurus, IT odborník, který klientům-zvukařům pomáhá nastavovat síť na koncertech a kulturních akcích, uvedl ve své případové studii nasazení meshového routeru Synology MR2200ac. Výhodou je efektní pokrytí velkých prostor signálem a jeho dostupností pro připojení tabletu řídícího mixážní konzoli, kterou dálkově ovládá.

Zálohování se Synology a deduplikace

Igor Cejkovský ze Synology prohlásil, že existují dva druhy firem. Ty, které zálohují a ty, které zálohovat budou. Jako příklad uvedl jedno ruské zdravotnické zařízení, které přišlo při migraci systému o veškerá data. Neměli totiž zálohy. Poté uvedl, že řešení zálohování Synology Active Backup Suite ve verzích Business, Office 365 a G Suite (pro Google) už je bezplatné. Active Backup for Business (ABB) podporuje i virtualizační platformy. Vysvětlil backup and recovery pro Windows Server a klienty, které je v prostředích Synology k dispozici včetně bootování z různých zdrojů (virtualizační platformy VMware, MS Hyper-V, VMM od Synology, ale i recovery SSD stick). ABB umí i deduplikaci, která má požadavky procesor Intel, Windows Server (agent), Windows Client (agent) VMware, Hyper-V. Globální deduplikace je vícestupňová a funguje v prostředí Synology jak mezi zařízeními, tak mezi platformami.

Kdo používá Synology?

Janka Chytráčková, Synology

V poslední prezentaci vystoupila opět Janka Chytráčková ze Synology, která představila nasazení Synology ve školství, veřejné správě, multimédiích a videoprodukci, průmyslu (Henkel, Beko, Jetstar Pacific, Holiday Inn…), a ohledně e-mailového řešení (Mail Plus, Mail Plus Server, Calendar) také v sociálních médiích a marketingových agenturách. Uvedla, že lze migrovat už existující řešení (MS Exchange, Synology Mail Server…). Cena pro 5 uživatelů je zdarma.

Nakonec byla představena novinka, a sice Unified Controller UC 3200 – Dual Active High Availability Controller ISCSI Server, který má brzy přijít na trh.

Exit mobile version