Jiří Skopový se stal ředitelem DataSpring

Novým generálním ředitelem společnosti DataSpring se od září stal Jiří Skopový, zkušený odborník v oblasti IT, který se na tuto pozici vrací do Čech ze své poslední profesní destinace v Singapuru.
Tam působil v roli šéfa Konica Minolta na pozici General Managera pro oblast strategického plánování a rozvoje ICT služeb pro region ASEAN. Předtím pracoval pro stejnou společnost v Evropě, kde byl primárně zodpovědný za obchodní výsledky společnosti v České republice a rozvoj vybraných zemí v regionu CEE.

Právě výsledky společnosti Konica Minolta v daném regionu, přispěly ke kariérnímu posunu Jiřího Skopového do Asie – na jeden z kontinentů, který určuje směr a trendy v rozvoji informačních technologií na celosvětové úrovni. “Příležitost zúročit nabyté zkušenosti ze zahraničí ve společnosti jako je DataSpring pro mne znamená velkou profesní výzvu a udělám vše pro to, aby firma DataSpring hrála na IT trhu stále významnější roli,” říká Jiří Skopový.

Před tím, než nastoupil do Konica Minolta, pracoval Jiří Skopový v oblasti IT jak v segmentu bankovnictví (Credit Lyonnaise Bank Prague), tak v oblasti prodeje a distribuce počítačových komponent (DXT Computers).
Vystudoval ekonomii a marketing na VŠE v Praze. Titul MBA pak získal na CEMI Institute, kde se věnoval oblasti managementu.

Jiří Skopový nahradí ve funkci generálního ředitele společnosti DataSpring Martina Smekala, který se v roli poradce KKCG a.s. zaměří na jiné strategické projekty včetně nového projektu rozvoje datových center.

Jiří Skopový je ženatý a má 2 děti. Ve volném čase se rád věnuje cestování a sportu.

Exit mobile version