Kdo bude mít vítr z řešení Acronis?

Acronis, tradiční dodavatel zálohovacích řešení, nedávno uvedl také ochranu proti ransomwaru a v březnu 2017 oznámil doplnění o zálohování platformy Microsoft Office 365 do Acronis Backup 12 a podporu pro VMware vSphere 6.5 – agentové i bezagentové zálohování VM a ESXi, podporu WMware CBT a další a podporuje už 16 platforem.
Acronis Backup se tím stává jedním z nejucelenějších zálohovacích řešení jak pro podniky, tak pro koncové stanice. Pro koncové stanice je dokonce jedním z nejrychlejších – tři až šestkrát rychlejší než konkurenční produkty se zálohováním přes USB 3.0 a až o 30 % rychlejší než Apple Time Machine.

Koho tedy prohání Acronis?

Protože má Acronis řešení pro zálohování jak lokální, tak cloudové, k tomu zálohování pro Microsoft Office 365 a VMware, stává se konkurencí pro více větších hráčů, jako například Veeam nebo Barracuda Networks, která má kromě antispamu a firewallu řešení pro zálohování lokální i cloudové a pro MS Office 365 také. A když už bude mít zákazník Acronis, jenž jej chrání i proti ransomwaru, proč by si měl pořizovat specializovaný antimalware právě na toto? Vzhledem k tomu, že šéfem vývoje Acronisu je Nikolaj Grebennikov, který přišel z Kaspersky Lab, může přijít i další překvapení.

Acronis Backup 12 – Email preview

Ochranu potřebují i data v MS Azure

„Dnes se podniky stále častěji spoléhají na cloudové služby Microsoftu. Ale cloudová data také potřebují ochranu a být neustále dostupná za účelem obchodní kontinuity. Zálohování e-mailů v rámci Microsoft Office 365 rozšiřuje funkcionalitu řešení Acronis Backup 12 a nabízí ucelenou ochranu kompletního digitálního obrazu podniku,“ řekl Sergej Bělousov, zakladatel a výkonný ředitel společnosti Acronis. V souladu s cloudovou strategií proto Acronis přidává do Acronis Backup 12 i zálohování dat pro Microsoft Office 365, která je od července 2016 dostupná i pro Acronis Backup Cloud a zaznamenala úspěch mezi zákazníky poskytovatelů cloudových služeb.

Acronis Backup 12 – Office365

*Zálohování Microsoft Office 365 *

Nová funkčnost ochrany Microsoft Office 365 nabízí:

Prodeje vzrostly o 40 %

Acronis Backup 12 umožňuje podnikům chránit data lokálně i v cloudu, s pomocí jednotné konfigurace a rozhraní. V roce 2016 se aktuální verzi Acronis Backup 12 dostalo takového přijetí od podnikových zákazníků, že zaznamenala 40% nárůst prodeje.
Ray Boggs, viceprezident IDC pro průzkumy v segmentu SMB společností ohledně zabezpečení dat sdělil: „Zálohovací služby pro Microsoft Office 365 poskytují flexibilitu a škálovatelnost. Podniky zajímají tři důležité faktory: kontrola nad daty, bezpečnost a náklady. Sladit všechny tyto požadavky je stále komplikovanější, protože společnosti a objem jejich dat roste a ochrana dat je čím dál složitější. Acronis bere kontrolu nad vlastními daty jako klíčovou funkci a podniky oceňují také možnost správy různých typů dat.“

Podle nejnovějších zjištění agentury Enterprise Strategy Group zamýšlí tři čtvrtiny dotazovaných společností chránit svá data ve veřejném cloudu v jiném umístění, než je vlastní produkční cloudové prostředí. Uvědomují si, že přerušení dodávky cloudových služeb či jiné problémy mohou zapříčinit ztrátu nejenom produkčních dat ale také jejich záloh. Plných 44 % respondentů uvedlo, že přemístí svá data z důvodu rychlejšího a spolehlivějšího přístupu do jiného cloudu a 29 % preferuje umístění kopie svých cloudových dat do lokálního úložiště.

Podpora pro VMware vSphere 6.5 a další inovace

Tato aktualizace rovněž uvádí podporu pro VMware vSphere 6.5 – agentové i bezagentové zálohování VM a ESXi, podporu WMware CBT, Acronis Instant Recovery, Acronis vmFlashBack, replikace s WAN optimalizací a další technické a provozní inovace.

Kompletní ochrana všech dat

Acronis Backup 12 nabízí ochranu více než jen dat Microsoft Office 365 či VMware vSphere 6.5, ale je řešením, která chrání všechna data, ve všech umístěních a v jakémkoliv prostředí. Umožňuje podnikům ponechat si kontrolu nad svými daty i po přechodu do cloudu či při správě hybridní cloudové infrastruktury.

„Vítáme pozornost, kterou technologiím Microsoft věnuje Acronis,“ řekl Rob Howard, ředitel Microsoft Office 365 Ecosystem. „Rozšířením přínosů Acronis Backup na data Microsoft Office 365 pomáhá Acronis poskytovat našim společným zákazníkům robustní a uživatelsky přívětivé zálohovací prostředí.“

Exit mobile version