Klinika reprodukční medicíny a gynekologie disponuje spolehlivou Wi-Fi sítí

Klinika REPROFIT byla založena v roce 2006 jako první pracoviště v České republice se specializovaným týmem pro léčbu neplodnosti s využitím darovaných vajíček. Centrální pracoviště sídlí v Brně, v Olomouci byla zřízena pobočka.
Reprofit oslovil společnost VYSCO plus s. r. o., aby nahradila stávající řešení mixu výrobců, které bylo pomalé, nestabilní, a tím pádem již nevyhovující současným potřebám moderní kliniky. VYSCO plus s. r. o. se rozhodla pro využití síťových produktů ZyXEL. „Portfolio společnosti ZyXEL pokrývá všechny oblasti, které bylo potřeba u klienta zajistit. Nasazením uceleného řešení se nám podařilo rychle a efektivně zprovoznit požadované technologie,“ říká k samotné realizaci pan Jindřich Beránek, jednatel společnosti VYSCO plus s.r.o.

Byla vybudována, bezpečná, výkonná a stabilní infrastruktura. Díky tomu došlo ke zvýšení propustnosti lokální sítě a u Wi-Fi zajištění stability a dosahu. Realizací bylo dosaženo maximálního Wi-Fi komfortu pro personál i pro návštěvníky kliniky. Při výběru aktivních prvků pro kompletní obměnu naší infrastruktury jsme měli stanoveno několik cílů, které měla obměna splňovat. Zařízení od ZyXELu splnila všechny zadané požadavky, a tím se nám podařilo dosáhnout bezpečné, výkonné a stabilní infrastruktury, dodává Tomáš Krčál, ekonomický ředitel kliniky Reprofit International s. r. o.

Realizace probíhala na dvou místech, na centrále v Brně a na pobočce v Olomouci. Síť se skládá z pěti výkonných switchů řady GS1910. Servery jsou připojeny pomocí dynamických agregačních linek, které balancují zátěž sítě, a zvyšují tak její dostupnost a propustnost. Firewally ZyWALL USG 200 a ZyWALL USG 50 plní roli bezpečnostních bran s aktivním IDP (Intrusion Detection and Prevention), které nejen nebezpečný provoz detekují, ale mohou jej zároveň i blokovat. Firewally terminují dva nezávislé internetové okruhy vedené po různých trasách kabelových a bezdrátových spojů. Tyto okruhy mají nastavenu automatickou záložní funkci failover nejen pro Wi-Fi síť, ale také pro VPN, vyhrazené a šifrované propojení poboček přes Internet. Na pobočce v Olomouci jsou pak další nezávislé Wi-Fi okruhy. Wi-Fi je řízeno bezdrátovým inteligentním kontrolérem NXC2500, který spravuje 7 přístupových bodů v designu detektoru kouře NWA5121-NI. Tyto přístupové body jsou instalovány do podhledu, kde nijak neruší vzhled budovy. Další přístupový bod NWA5121-NI je nainstalován na pobočce v Olomouci, kde je pomocí VPN spojen s centrálním kontrolérem. Wi-Fi signál je k dispozici v několika SSID, tedy ve více nezávislých sítích v rámci jednoho signálu s oddělenými přístupovými právy pro jednotlivé skupiny uživatelů (klienti/zaměstnanci).

Exit mobile version