Kobe nejen pro funebráky

Specializovaný distributor Kobe ICT techniky představil svým prodejním partnerům novinky z oblasti storage, komunikací, video surveillance a digitální reklamy.
Z oblasti storage zejména produkty NAS Synology a Infortrend. Pro video surveillance Kobe nabízí IP kamery HIK Vision, které jsou plně kompatibilní s NAS Synology, do nichž zase Kobe dodává disky Western Digital.

V obsáhlejší prezentaci komunikačních LTE technologií byly uvedeny nové LTE rychlé routery Dovado, přenosné osobní LTE hotspoty MifiData a průmyslové routery Conel.

V návaznosti na tyto produkty se partneři seznámili i s anténami od firmy Poynting. Mezi další novinky Kobe patří řešení pro inteligentní domácnost. Distributor představil základní cenově atraktivní sety pro ovládání zásuvek, monitoring a automatizaci od švédské firmy Proove určené pro snadnou montáž. K vidění byla i odolná pouzdra Peli.

Netradiční FrameXX pro digitální reklamu i domácnosti

Pro digitální reklamu má Kobe vlastní produkt FrameXX pro zobrazování ve Full HD a kompatibilní se 4K. Model FrameXX Home2 obsahuje kvalitní zobrazovací panel 32“ až 65“ Philips Q-Line s rámy na zakázku podle vzorníku. Nejde o televizní přijímač, koncový uživatel tedy nemusí platit koncesionářské poplatky. FrameXX má integrovanou řídící jednotku, která umožní plnou automatizaci, tedy automatický start prezentace, využití časovačů i playlistů a řadu dalších funkcí.

V domácnostech si tedy mohou uživatelé automatizovaně promítat videa, či fotografie ve Full HD – děti snadno nahrají rodičům obsah na USB, přes Flickr, Dropbox. Mezi typické nasazení FrameXX je kromě domácností i digitální reklama v recepcích, showroomech i ve veřejných prostorách. Showroomy a prodejny využijí snadnou centrální distribuci obsahu. Užitečné je i nasazení v divadlech, hotelech a galeriích, a překvapivě „frčí“ v pohřebních službách – trend, který k nám přišel ze sousedního Německa.

Řídicí jednotka se standardě dodává i samostatně jako FrameXX Sign2 s možností montáže k monitoru (VESA). Není to klasické PC, nýbrž nízkopříkonový „embedded player“ bez ventilátoru. Tento AV přehrávač je připojitelný k monitoru přes HDMI a nabídne plný videovýstup v kvalitě 4K. Umožní zobrazovat téměř z libovolného zdroje digitálního signálu – USB/SD, LAN (SMB/UPnP), internetu (FTP, HTML, Flickr, Dropbox) a je vybaven jak Wi-Fi, tak ethernetovým portem. Podporuje formáty JPG, BMP, PNG, GIF, TIFF s možností přehrávání hudby na pozadí, stránky HTML5 a video (MPEG4, MKV, AVI, TS, MOV-iPhone/iPad, a Android MP4). FrameXX má tři druhy ovládání – místní pomocí dálkového ovladače, přes vlastní webové rozhraní pomocí webového prohlížeče nezávislém na OS, a vzdálené přes cloud. FrameXX Sign2 má interní paměť 13 GB, využitelnou pro uložení dat.

Na setkání byl představen i model FrameXX TAB, což je velký dotykový „tablet“ s obrazovkou 32“-55“ a systémem Android. Je určen pro interaktivní práci a umožní přizpůsobení požadavků zákazníka jak díky využití širokého spektra aplikací v prostředí Andriod, tak díky možnosti snadného programování.

Horkou novinkou byl potom FrameXX Win, určený zejména jako platforma pro přehrávače digitální reklamy. Jedná se o kovový pasivně chlazený miniaturní počítač s minimální spotřebou, určený i pro nepřetržitý provoz. Osazen je čtyřjádrovým procesorem Intel Atom s Intel GPU, se 32GB SSD a připojením LAN+Wi-Fi. Lze na něj nainstalovat jak Windows, tak Linux, předinstalován je OS Windows Bing 8.1 trial.

Setkání s Kobe se zúčastnilo přes 50 obchodních partnerů.

Exit mobile version