Konference Security 2023

Stěžejními tématy letošního ročníku dvoudenní kyberbezpečnostní konference Security 2023, kterou uspořádala společnost AEC, byl rozbor reálných případů a aktuálních hrozeb.

Konference Security 2023 se zaměřila na reálné projekty a konkrétní kauzy v kyberprostoru. Případové studie včetně stále aktuální kauzy odposlouchávacího malwaru Pegasus, kybernetický prostor coby pátá dimenze vedení války nebo čerstvý útok na významnou telekomunikační společnost působící v ČR. Stěžejními tématy letošního ročníku dvoudenní kyberbezpečnostní konference Security byl rozbor reálných případů a aktuálních hrozeb.
Devětadvacátý ročník největší tuzemské nezávislé konference zaměřené na kybernetickou bezpečnost se soustředil na maximální praktický přínos pro účastníky. Workshopů a přednášek na nejaktuálnější témata kybernetické bezpečnosti dneška, rozdělených do dvou paralelně probíhajících sekcí, se letos zúčastnilo bezmála 600 registrovaných zájemců.
V hodnocení jednotlivých příspěvků zaznamenalo mezi účastníky konference značný ohlas vystoupení Jiřího Ráže ze Supreme Analytics s všeříkajícím názvem Špionážní nástroj Pegasus ve vašich telefonech. Martin Klubal z pořádající společnosti AEC pak zaujal rozborem kybernetických aspektů války na Ukrajině, doloženým řadou atraktivních a hlavně konkrétních dat.
Především mezi návštěvníky z oblasti telekomunikačního, ale i finančního sektoru rezonovala přednáška Zdeňka Grmely z T-Mobile Czech Republic, týkající se čerstvé zkušenosti telefonního operátora s rozsáhlým ransomwarovým útokem a reakcí na něj. Podle spíkra není pro společnost nic horšího, ale zároveň vlastně ani lepšího, než si něco takového zažít na vlastní kůži.
Součástí letošní konference Security byla vedle více než dvou desítek přednášek i řada doprovodných workshopů či hackerská soutěž. Tradičně důležitá byla také vystavovatelská část s přehlídkou řešení partnerů konference a s vyhlášením nejlepšího stánku. Ocenění získala společnost Eset, která uspěla už ve třetím ročníku za sebou.
Konference Security se pro komunitu IT profesionálů, a nejenom pro ně, stala důležitým místem pro setkávání a výměnu názorů a zkušeností. S novými zajímavými podněty pak AEC hodlá pracovat při přípravě příští, jubilejní třicáté konference.

Exit mobile version