Lenovo bere servery a storage vážně

Společnost Lenovo je na našem trhu dodavatelem známým zejména v oblasti notebooků a smartphonů, méně jsou známé její servery. Jak se Lenovo ke svým serverům a k zákazníkům staví, jsme se ptali Martina Moravce, který u Lenova pracuje jako Distribution Manager.
Můžete popsat, jak vypadá nabídka serverů Lenovo?

Lenovo nabízí velmi široké portfolio produktů do firemní infrastruktury. Nejde pouze o servery, ale také o datová úložiště včetně páskových zálohovacích systémů, produktů pro networking, nebo i celá řešení dodávaná jako datacentrum box (systémy pro hyperkonvergovanou infrastrukturu. Lenovo samozřejmě krom hardware nabízí i služby – záruční a pozáruční nebo instalační. Servery nabízíme ve dvou řadách – původní Lenovo ThinkServer a řada Lenovo System x. Díky tomu jsme schopni nabídnout i servery pro nejmenší společnosti s cenou nižší než u některých desktopů až po specializovaná enterprise řešení. Lenovo navíc disponuje mnoha nástroji pro instalaci serveru, a zároveň softwary pro komplexní monitorování a správu serveru či datacentra z jediného prostředí.

Liší se nějak vaše nabídka od ostatních výrobců?

Naší výhodou je, že jsme výrobce typu end-to-end, takže že jsme schopni nabídnout jakékoliv zařízení od telefonů přes PC až po kompletní vybavení datacentra. To vše s maximální podporou a spolehlivostí. Nabízíme například i řešení s životností 10 a více let, což je dnes v IT unikátní. Zákazník tak má jistotu, že pokud si od nás v roce 2014 zakoupil šasi řady Flex, ještě v roce 2024 si do něj bude moci koupit nejnovější server s nejnovějšími [procesory Intel] (http://www.itbiz.cz/clanky/lenovo-inovovane-portfolio-s-broadwellem). Servery Lenovo navíc vynikají právě zmíněnou spolehlivostí a pravidelně dosahují nejnižšího počtu neplánovaných výpadků i díky využití technologií mezi něž patří například prediktivní analýza chyb, která odhalí chybu ještě předtím, než nastane, a další funkcionality zvyšující spolehlivost.

Proč by si měl zákazník pořídit servery právě od Lenova?

Když pominu technologickou vyspělost, dostupnost a spolehlivost produktů, tak bych vyzdvihl i síť proškolených prodejců. Lenovo totiž pořádá pro své obchodní partnery pravidelná vzdělávací školení, ať už jde o webináře, nebo fyzická školení zaměřená mimo jiné na technickou stránku serverů, včetně instalace a školení nástrojů pro monitorování a správu tak, aby partneři společnosti Lenovo dokázali být zákazníkům průvodci a rádci při návrhu řešení pro jejich infrastrukturu.

Exit mobile version