Lenovo představuje hybridní tablety budoucnosti

Lenovo Tab P11 5G

Poslední rok ukázal, že tablety se stávají nepostradatelnými zařízeními v práci i pro domácí zábavu. Společnost Lenovo nyní představuje nové chytřejší tablety řady P, mezi které se řadí Lenovo Tab P12 Pro s novým bezdrátovým systémem Project Unity a také Android tablet s 5G připojením4 Lenovo Tab P11 5G.

Lenovo Tab P12 Pro

Lenovo Tab P12 Pro má kvalitní AMOLED displej, baterie s dlouhou výdrží, nové digitální pero s magnetickým nástavcem pro bezdrátové nabíjení a upozorněním proti ztrátě. Ultra lehké zařízení váží komplet s příslušenstvím okolo 1 kg. Výkon tabletu kontrolují senzory, které se přizpůsobí uživatelovým potřebám, ať už potřebujete vysokou obnovovací frekvenci 120 Hz pro hraní her nebo snížení na 60 Hz pro nenáročné aplikace. Ostrý obraz zajišťuje rozlišení 16:10 s odolným 12,6palcovým AMOLED dotykovým displejem (2560 x 1600), který je vylepšený detailním rozvržením subpixelů S-Stripe RGB pro snížení zrnitosti. Displej tabletu nabízí barevný rozsah 107 % NTSC, hlubokou černou, jas až 600 nitů a s podporou Dolby Vision. Zařízení také podporuje HDR10+.
Lenovo Tab P12 Pro je navržen pro multitasking, prohlížení webu i občasné hraní her díky mobilní platformě Snapdragon 870, která zajistí výkon a efektivitu. Tablet disponuje až 8 GB paměti RAM a zajistí rychlé připojení skrze Wi-fi 66, které umožňuje mobilní systém Qualcomm FastConnect 6800, na výběr je i verze tabletu s 5G. Obě možnosti nabízejí neobvykle velkou kapacitu baterie – 10 200 mAh s prodejně samostatnou rychlou 45W nabíječkou a výdrží až 17 hodin.

Project Unity

Běžný uživatel žongluje s více zařízeními víc než kdy dřív, přičemž každý produkt funguje nezávisle na tom druhém a při různých aktivitách. Lenovo vidí budoucnost technologií jako jeden propojený celek, kde spolupráce jednotlivých zařízení nečiní žádný problém a přináší uživatelům nové příležitosti. Příkladem této myšlenky je bezdrátové řešení Project Unity. Aplikace jednoduše umožní Lenovo Tab P12 Pro rychlé spárování, kdy tablet podle potřeby rozšíří nebo zrcadlí plochu.
Tablet navíc nemusí fungovat pouze jako rozšířená plocha, ale dokáže poskytnout plně funkční prostředí stejné, jako když jsou na počítači simultánně spuštěné programy. S Project Unity lze mít na počítači spuštěný video hovor, zatímco plochu tabletu využívat ke sdílení obrázků či textu ve virtuálním prostředí hovoru. Stejné je to s PowerPoint prezentací, kdy lze na jednom zařízení prezentovat a na druhém mít otevřené poznámky.

Lenovo Tab P11 5G

Lenovo Tab P11 5G je podle tiskové zprávy prvním zcela spotřebitelským tabletem společnosti Lenovo s nabídkou 5G. Jde o snadno přenosný tablet s rozlišením 2K na 11palcovém IPS displeji, s certifikací TÜV pro ochranu očí a vysokou kvalitou obrazu díky Dolby Vision. Tablet podporuje DisplayPort a volitelnou klávesnici s Lenovo Presicion Pen 2 pro vyšší produktivitu.

Připojení v reálném čase umožňuje nano SIM karta a praktické fungování ulehčují funkce jako hands-free přihlašování díky přední kameře nebo rozmazání pozadí u video hovorů. Velké soubory lze stahovat až 10krát rychleji než na připojení 4G8 a streamování s vysokou kvalitou zajistí mobilní platforma Snapdragon 750G 5G a až 8 GB RAM a 256 GB ROM. Milovníci her určitě ocení baterii s kapacitou 7700mAh a výdrží až 12 hodin při streamování.

Exit mobile version