Lenovo Light Path Diagnostics: Serverový diagnostický panel nové generace

Nová verze diagnostického nástroje Light Path Diagnostics Panelu, sloužícího k rychlé diagnostice či predikci systémových chyb, umožňuje dosáhnout nejen větší spolehlivosti serverů, ale také redukce času nezbytného k opravě systému.
Společnost Lenovo dlouhodobě usiluje o optimalizaci svého serverového portfolia tak, aby nabídka pokrývala ekonomicky výhodné a zároveň výkonné technologie, které šetří čas a zvyšují provozuschopnost. Tedy prvky, které jsou pro provoz a rozvoj mnoha firem klíčové.

K větší spolehlivosti a redukci času nutného k opravě systému přispívá i nová verze Light Path Diagnostics Panelu, sloužícího k rychlé diagnostice systémových chyb.

Vylepšená verze diagnostického panelu

Původní diagnostický panel, nástroj umožňující monitoring klíčových komponentů serveru (procesory, paměť atd.) byl na IBM serverech přítomen už od roku 1998, kdy nahradil do té doby standardní jednoduchý displej hlásící pouze systémové chyby.

Vylepšenou verzi panelu teď nově nabízejí rackové servery řady System x M5 (modely x3550 M5, x3650 M5 a x3500 tower) a posouvají tak možnosti diagnostiky bez nutnosti zbytečně zasahovat přímo do serveru zase o trochu dál.

Lenovo System x3650 M5

Displej s jednoduchým rozhraním

Next Gen Light Path Diagnostics Panel poskytuje prostřednictvím předního displeje s jednoduchým rozhraním přehled o konkrétních detailech provozu serveru, jako je bootup status, IP adresa, verze firmwaru či chybový kód a umožňuje tudíž snadnou identifikaci problému (ať už je jeho zdrojem hardware či firmware) i konkrétní specifikaci vadné části.

V případě chyby tudíž ukáže jak konkrétní komponentu, která selhala, tak i důvod tohoto selhání. Uvnitř systému je potom vedle každého hlavního komponentu LED dioda, která přehledně označuje část, jíž je potřeba vyměnit. Čas nutný ke správě zařízení je tím redukován na minimum, což snižuje časové i finanční náklady na práci a náhradu jednotlivých součástí.

Prediktivní analýza problémů

Light Path diagnostika úzce spolupracuje s PFA (Predictive Failure Analysis), která aktivně monitoruje obsáhlou skupinu systémových komponentů, zahrnujících procesory, paměť, HDD a SSD, větráky, PSU či VRM. Panel tak kontroluje stav všech komponent a v případě rizika hlásí problém ještě před tím, než k němu reálně dojde. Next Gen Light Path Diagnostics Panel je prvek hardwarový, nikoliv firmwarový a může být využit i za předpokladu, že není dostupný IMM2 či v případě nefunkčního serveru.

Skrze jednoduché ovládání diagnostického panelu tak mohou firmy zvýšit produktivitu a provozuschopnost svých systémů bez nutnosti investic do zbytečné práce navíc.

Další informace

White paper Next Gen Light Path Diagnostics

Video Improved Server Uptime with Lenovo Light Path Diagnostics a další inovace v oblasti serverů.

Exit mobile version