Lenovo má nová Péčka

Lenovo ThinkPad P1 4gen

Nové mobilní pracovní stanice označované písmenem P má v nabídce Lenovo. Jde o čtvrtou generaci P1, druhou generaci P17 a nový přírůstek v podobě P15.

Lenovo představilo novou generaci mobilních pracovních stanic ThinkPad P1, ThinkPad P15 a ThinkPad P17. Jsou vybaveny procesory Intel Core a Xeon 11. generace, v nejvyšších verzích grafickým procesorem NVIDIA RTX A5000 GPU a přidanou podporou pro SSD disky PCIe Gen 4. Pracovní stanice Lenovo ThinkPad P1, P15 a P17 jsou certifikovány ISV a testovány na MIL-spec1. Dalšími dvěma novinkami jsou ultraširoký monitor ThinkVision P34w-20 a dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4.

ThinkPad P1 Gen 4, P15 a P17 Gen 2

ThinkPad P1 byl přepracován s ohledem na uživatele, jako jsou tvůrci obsahu, architekti, produktoví designéři i data analytici či vědci, kteří hledají výkon, prémiový design a mobilitu. ThinkPad P1 si zachovává tenký design a nabízí 5G konektivitu, až 90 WHr baterii, nový design klávesnice s větším touchpadem, FHD kameru s vyšším rozlišením pro ty nejlepší videokonference a systém reproduktorů Dolby Atmos.

Důležitou novinkou je 16palcový UHD+ displej s úzkými rámečky, technologií na ochranu zraku Low Blue Light a poměrem stran 16:10 pro větší plochu zobrazení. Poprvé nabídne nový ThinkPad P1 profesionální grafickou podporu se schopností napájet GPU na úrovni NVIDIA RTX A5000 nebo NVIDIA GeForce RTX 3080.

ThinkPad P15 a P17 jsou dvě nové mobilní pracovní stanice, které nabízejí konfigurovatelnost a všestrannost. ThinkPad P15 je vybaven 15,6palcovým UHD OLED displejem, zatímco ThinkPad P17 nabízí největší pracovní prostor na mobilní pracovní stanici Lenovo se 17,3palcovým barevně kalibrovaným displejem. Nejnovější generace těchto tří mobilních pracovních stanic ThinkPad P Series je v souladu s NVIDIA Studio.

Zařízení ThinkPad P15 Gen 2 bude dostupné za doporučenou koncovou cenu od 53 000 Kč s DPH, ThinkPad P1 Gen 4 bude dostupný od 60 000 Kč a ThinkPad P17 Gen 2 bude dostupný od 67 000 Kč.

Další Think novinky

ThinkVision P34w-20 je 34palcový ultra široký zakřivený (3800r) monitor s 99% sRGB barevnou kalibrací delta E <2 v rozlišení WQHD (3440 x 1440) a širokým pozorovacím úhlem. Je určen pro profesionální uživatele, kteří často vykonávají více úkolů mezi různými aplikacemi, přičemž poměr stran 21: 9 nabízí více prostoru pro plynulost jejich práce. Funkce Picture-in-Picture a Picture-by-Picture umožňují současné zobrazení ze dvou různých zdrojů pro vylepšenou spolupráci a patentovaná funkce eKVM šetří čas rychlým přepínáním mezi aplikacemi ve dvou počítačích.

Nechybí podpora technologie Natural Low Blue Light pro snížení škodlivých světelných emisí a nastavitelný stojan. Displej nabízí připojení jednoho kabelu k počítači a funkci dokovací stanice. Signály napájení, dat, videa i ethernetu mohou procházet monitorem s portem USB typu C, který nabízí nabíjecí výkon až 100 W.

Nová dokovací stanice ThinkPad Thunderbolt 4 Workstation Dock je vybavena jedním napájecím zdrojem s příkonem 300 W. ThinkPad Thunderbolt 4 je navíc jedním z prvních kabelových doků s procesorem Intel AMT pro vylepšenou správu.

Exit mobile version