Lenovo má nové notebooky řad Thinkpad, Yoga a ThinkBook

Na český trh dorazila trojice nejnovějších profesionálních notebooků značky ThinkPad. Modely T490s, T590 a X390 Yoga byly podle výrobce vytvořeny s důrazem na inovace. Představen byl také model ThinkBook 13s a sedmá generace Lenovo ThinkPad X1 Carbon.

ThinkPad T490s a T590

Lenovo Thinkpad T490S

Nové modely řady ThinkPad T tradičně vsází na vysoký výkon a mobilitu. Přítomna je vysoká odolnost, testovaná podle 12 armádních norem, a celodenní výdrž na baterii doplněná o funkci rychlého dobíjení, se kterou získáte 80 % energie již za hodinu nabíjení. Nové notebooky přináší také modernější design, inovovanou klávesnici a volitelně integrované globální mobilní širokopásmové připojení LTE-A pro tu nejlepší konektivitu.

Pro profesionály, kteří jsou často na cestách a nechtějí ztrácet drahocenný čas je určen Lenovo ThinkPad T490s. Ten je o 8 % tenčí než jeho předchůdci a s váhou pouhých 1,27 kilogramu je možné ho vzít kamkoliv s sebou. Rychlou a ničím nerušenou práci zaručí až 8. generace procesorů Intel Core i7 vPro spolu s rychlým SSD PCIe diskem s kapacitou až 1 TB. Veškerý obsah pak do detailu vykreslí 14palcový WQHD displej s technologií IPS a Dolby Vision.

Lenovo ThinkPad T590 se díky celé řadě konfigurací dokáže přizpůsobit i těm nejnáročnějším uživatelům. Ti si mohou vybrat například kombinaci 15,6palcového IPS displeje v rozlišení až 4K s podporou technologie Dolby Vision, procesoru Intel Core vPro i7, dedikované grafiky NVIDIA GeForce MX250 a volitelné paměti Intel Optane. S takovou výbavou bude zvládnutí jakéhokoliv pracovního úkolu hračka. Produktivitu ještě zvyšuje možnost připojení dalších periferií prostřednictvím široké škály portů včetně USB 3.1 Gen1, USB typu C či portu Thunderbolt.

ThinkPad X390 Yoga

Modulární notebook ThinkPad X390 Yoga se bez problémů přizpůsobí svému majiteli. Se čtyřmi režimy použití, váhou pouhých 1,29 kilogramu a celodenní výdrží baterie zvládne tento notebook jakýkoliv pracovní úkol. Je poháněn 8. generací procesorů Intel Core i7 s technologií vPro a pro rychlejší práci se všemi daty disponuje rychlým PCIe SSD diskem s kapacitou až 1 TB.

Maximální internetovou konektivitu zajisti volitelné LTE WWAN připojení, se kterým mohou být uživatelé online kdekoliv a kdykoliv. Pro intuitivnější ovládání a zapisování poznámek přímo na dotykový 13,3palcový FHD IPS displej mohou uživatelé využít integrované pero ThinkPad Pen Pro. Jako první model z produktové řady ThinkPad X Yoga také tento notebook disponuje možností připojení doku ThinkPad Pro Dock přes boční USB-C port.

ThinkBook 13s

Lenovo Thinkbook 13S

Ve světě, který je neustále on-line, vládne stále větší poptávka po jednodušších a mobilnějších počítačích, které mohou lidé používat kdekoliv a kdykoliv. Nový notebook Lenovo ThinkBook 13s bez problémů splní všechny požadavky firem i jednotlivců na mobilitu, výkon, spolehlivost a stylový vzhled.

Elegantní kovová konstrukce z hliníku snížila váhu notebooku na pouhých 1,4 kilogramu. S profilem tenkým 15,9 milimetrů se navíc ThinkBook 13s vejde prakticky kamkoliv. Jeho stylový vzhled doplňuje odolnost šasi proti opotřebení, kryt pantu, který prodlužuje jeho životnost a zároveň umožňuje polohovat displej až do vodorovné polohy.

Bezchybnou práci i skvělou zábavu zajistí uživatelům 13,3palcový FHD IPS displej. O dostatečný výkon se postará 8. generace procesorů Intel Core i7 spolu s až 16 GB operační paměti a volitelnou dedikovanou grafickou kartou AMD Radeon 540X s 2 GB GDDR5. Standardní výbavou je pak rychlý SSD disk s kapacitou až 512 GB a technologie RapidCharge, která dokáže notebook nabít až na 80 % kapacity baterie za pouhou hodinu.

Podobně jako výkon a spolehlivost je pro malé a střední podnikatele důležité také zabezpečení všech dat, které budou v notebooku uloženy. ThinkBook 13s proto disponuje integrovaným dedikovaným čipem Trusted Platform Module (TPM) 2.0, který pomáhá bezpečnostním funkcím Windows 10 šifrovat uživatelská data, krytem kamery ThinkShutter pro více soukromí a čtečkou otisků prstů. Ta je doplněna o technologii Smart Power on, která umožní uživateli rychlé a pohodlné přihlášení a odemčení notebooku v jednom kroku podobně jako u smartphonu.

ThinkBook 13s také přináší širokou škálu podnikatelských služeb včetně Lenovo Premier Support, možnosti prodloužení záruky a ochrany proti náhodnému poškození. Dále pak Onsite NBD podporu a mezinárodní záruční servis, aby se minimalizovalo jakékoliv zpoždění.

ThinkPad X1 Carbon 7gen 2019

Lenovo Thinkpad X1 Carbon 7gen 2019

ThinkPad X1 Carbon 7. generace je opět velice lehký. Jeho hmotnost začíná na pouhých 1090 gramech a se svým profilem 14,9 mm je také i úžasně tenký. Jak je u Carbonu zvykem, to nejdůležitější najdete uvnitř notebooku. O perfektní výkon se vám postará až osmá generace procesorů Intel Core i7, paměť až 16GB LPDDR3 a operační systém Windows 10 Pro. ThinkPad X1 Carbon jistě oslní i svým 14palcovým HDR displejem s rozlišením UHD (4k) a technologií IPS s Dolby Vision.

U ThinkPad X1 Carbonu mysleli vývojáři i na kvalitní zabezpečení. Uživatelé tak mají k dispozici vylepšenou čtečku otisku prstů s dotykovým senzorem Match-on-Chip, 720p HD s ThinkShutter. infračervenou kameru pro rozpoznání tváře, funkci PrivacyGuard nebo slot pro zámek Kensigton. Potřebujete mít neustálý přístup k datům? ThinkPad X1 Carbon vám díky bezdrátovému připojení LTE-A zajistí připojení k internetu i ve chvíli, kdy jste mimo dosah Wi-Fi. Také starost o nabíjení je již minulostí, tento notebook má totiž výdrž baterie až 18 hodin.

Lenovo ThinkPad T490s bude na našem trhu dostupný za cenu začínající na 38 990 Kč včetně DPH. Lenovo ThinkPad T590 bude k dispozici za cenu od 33 590 Kč s DPH. Lenovo ThinkPad X390 Yoga bude dostupný za cenu 36 290 Kč včetně DPH. ThinkBook 13s bude na našem trhu dostupný od poloviny července za cenu začínající na 24 790 Kč včetně DPH. ThinkPad X1 Carbon 7. generace bude na českém trhu dostupný od konce července za cenu od 57 990 Kč s DPH.

Exit mobile version