Lenovo má tři nové modely řady ThinkPad T

Odolný, výkonný notebook, na který je za každých okolností spoleh. Každý profesionál o takovém stroji sní. Stálicí na nebi profesionálních pracovních zařízení jsou už dlouhá léta notebooky ThinkPad řady T. A letošní novinky v této řadě určitě stojí za pozornost.
U ThinkPadů jsme zvyklí na spolehlivost a zvýšenou odolnost nejen proti mechanickému poškození. Modely ThinkPad T480, T480s a T580 v tomto ohledu rozhodně nejsou výjimkou a nadále ctí tradice této legendární značky.

Rychlost a výkon hrají prim

Thinkpad T480 zepředu

Podle očekávání se dá pod kapotou všech tří modelů očekávat jen to nejnovější vybavení. Chybět nesmí poslední generace procesorů Intel Core i7 s technologií vPro pro lepší zabezpečení a správu počítače, operační paměť DDR4 s kapacitou až 32 GB a řada variant vnitřních úložišť, od standardního HDD až po PCIe SSD.

Zásuvku si najděte až zítra

Otázka kvalitního hardwaru jde ruku v ruce také s výdrží baterie. Bez energie vám je totiž výkon naprosto k ničemu. V Lenovu jsou si toho vědomi, a proto udělali z nových notebooků pro podnikatele a manažery celkem slušné vytrvalce. Základní výdrž kolem 14 hodin (platí pro 14palcové modely) s pomocí druhé baterie a technologie Power Bridge klidně vytáhnete až na celodenní možnost provozu. ThinkPad T480s potěší také funkcí Rapid Charge, která mu dodá 80 % „šťávy“ už za pouhou hodinu.

Užijte si skvělý obraz s UHD displejem

Thinkpad T480S

Ať už se rozhodnete pro 14 nebo 15palcové provedení, rozhodně nebudete trpět špatným obrazem. Displeje u všech tří modelů nabídnou minimálně Full HD obraz, vybrat si ale můžete i z vyššího rozlišení. ThinkPad T580 tuto možnost dokonce vytáhnul až na volitelný UHD displej s rozlišením 3840×2160 pixelů. Zvolit můžete i variantu dotykového displeje vybaveného on-cell technologií, která přidává dotykový panel přímo do obrazovky.

S třívrstvým zabezpečením a rozpoznáváním obličejů

Nebyl by to pracovní notebook, kdyby nebyl pořádně zabezpečený. Už zmiňovaná technologie vPro, volitelná infrakamera pro rozpoznání obličeje a záslepka webkamery jsou jen špičkou ledovce. Přihlášení na webové stránky nebo provádění online plateb obvykle vyžaduje zapamatování mnoha hesel. Ale ne s autentizací Fast Identity Online (FIDO). Ta opatřuje uživatelské informace a pověření třemi vrstvami zabezpečení, takže se o své soukromí nemusíte bát. Další vrstvy zabezpečení představují čip dTPM 2.0, čtečka otisků prstů s dotykovým senzorem Match-on-Chip nebo slot pro zámek Kensington.

Na detailech záleží, při práci i legraci

Thinkpad T580

Výkon a výdrž jsou sice naprostým základem každého notebooku, nicméně i tady platí pravidlo, že detaily tvoří celek. A nová Téčka se tohoto pravidla rozhodně drží. Jako příjemný bonus ke své odolnosti a přenositelnosti tak všechny tři modely nabízejí pohodlné boční dokování, se kterým bez zbytečné námahy připojíte všechny důležité periferie. Rychlý port USB-C s rozhraním Thunderbolt hezky doplňuje poměrně pestrou škálu zabudovaných portů. Navíc, stejně jako další letošní novinky řady ThinkPad, jsou i tyhle novinky vybaveny posuvným šoupátkem, tzv. záslepkou, kterou v případě potřeby jednoduše zakryjete webkameru. A když už jsme u kamery, nesmíme zapomenout na možnost vybrat konfiguraci s volitelnou infračervenou kamerou. Ta vám jednoduše umožní přihlášení rozpoznáním obličeje přes Windows Hello. Po práci přichází čas na zábavu. Perfektní zvukový zážitek při sledování filmových novinek nebo poslechu oblíbených alb si užijete díky technologii Dolby Audio Premium. Vychutnejte si čistý, virtuální prostorový zvuk a zlepšenou odezvu bas.

Ideální kolega na služební cesty

Díky tenkému tělu (18,48 až 20,2 mm) a nízké hmotnosti (od 1,31 kg) je nová řada T praktickým pomocníkem na cesty. Na služebních cestách jistě oceníte i možnost globální připojení LTE-A, které vám umožní být připojeni po celém světě, ať už jste v dosahu WiFi či nikoliv. Nové ThinkPady mají celosvětovou záruku, na odborníky se tak můžete obrátit ve 160 zemích světa.

Exit mobile version