Lenovo: Přechod na třetí platformu

O nástupu třetí platformy se dlouho hovořilo a nyní můžeme už s jistotou říci, že třetí platforma zásadně proměnila způsob, jakým funguje správa firemních dat. Cloudové, mobilní a sociální technologie spolu s velkými daty dominují z technologického i ekonomického hlediska.

Vzrůstající investice do IT budou v dohledné době směřovat do třetí platformy. Správná implementace nejnovějších technologií může zásadním způsobem ovlivnit produktivitu společnosti a zároveň redukovat výdaje. Posun od tradiční infrastruktury k dynamickému modelu, který je kombinací on i off-premise řešení s velkým podílem softwarově definovaných technologií, začíná hrát prim napříč celým spektrem společností. Výsledkem je, že IT oddělení nově čelí výzvě v podobě potřeby efektivní transformace, což řeší pomocí odpovídajících technologií.

Výzva jménem třetí platforma

S třetí platformou a rozmachem internetu věcí vzniká ze strany firem potřeba ukládat, zpracovávat a analyzovat stále vetší objemy dat. Mnoho datových center k tomu však nemá kapacitu, a tudíž je nezbytné rozšiřování interních a přidávání externích zdrojů. Pokud se tedy firma rozhodne přejít na třetí platformu, potřebuje dostatečně spolehlivé a výkonné servery i odpovídající softwarové řešení. A samozřejmě stále platí, že zákazníci v SMB chtějí především spolehlivé řešení s přidanou hodnotou, které jejich ICT zjednoduší, zefektivní a je ekonomicky co nejvýhodnější.

*Aktualizované portfolio Lenovo *

Novinky v serverovém portfoliu společnosti Lenovo reagují na potřeby firem přecházející na třetí platformu. K tomu účelu nabízí produkty, umožňujících široké spektrum využití v závislosti na konkrétních potřebách zákazníka. Produkty Lenovo jsou vhodné i pro rostoucí společnosti, jejichž investice do základního zařízení se postupem času může rozšiřovat s potřebami firmy. Spolu se servery pak Lenovo poskytuje i balíčky softwarových řešení pro cloudový provoz ve spolupráci se společnostmi Microsoft, Red Hat, SUSE a VMware.

Lenovo rozšířilo portfolio pro podnikové infrastruktury skrze akvizici System x od IBM v roce 2014. Nejnovější série serverů je postavena na výkonných (až 22jádrových) procesorech Intel Xeon E5-2600 v4. Servery Lenovo jsou zárukou spolehlivé, bezpečné a snadno ovladatelné infrastruktury a nabízí systémy s vysokou hustotou pro softwarově definovaná, hyperkonvergovaná a cloudová prostředí.

*Řešení na míru firemním potřebám *

Menší firmy mohou vybírat z řad ThinkServer či System x. První jmenovaná řada nabízí výkonné a flexibilní řešení ve formě samostatně stojícího toweru (TD350) s kapacitou až 120 TB. Kromě nového procesoru disponuje tento model např. podporou PCIe RAID adaptérů nebo novou hot-swap klecí pro pět 3,5″ disků.

Kompaktní řešení pak nabízí nová verze modelu RD350, který poskytuje např. možnost 6GB a 12GB NL SAS a 3GB NL SATA disků a rozšířenou paměť s kapacitou až 1 TB, k dispozici je i 2U varianta RD450. Velkou flexibilitou vynikají také servery RD550 (1U) a RD650 (2U), které jsou vybaveny operační pamětí dosahující rychlosti až 2 400 Mhz. Servery rovněž umožňují např. kombinování interních úložišť a disponují energeticky úspornými zdroji.

Servery pro virtualizaci zastupuje výkonný System x3550 M5 s kapacitou až 46 TB, jenž je schopný spolehlivě obsloužit téměř jakékoliv pracovní prostředí v softwarově definovaném datovém centru od infrastruktury po HPC (cloud, big data). K dispozici je samozřejmě i jeho 2U verze System x3650 M5 s kapacitou až 112 TB.

Celkovou nabídku pak doplňuje i vylepšený Flex System x240 M5, který najde uplatnění především u větších cloudových provozů, virtualizovaných infrastruktur a kritických aplikací.

*Správa pomocí Lenovo XClarity *

Jedním z projevů třetí platformy je potřeba uživatelů mít k dispozici data a aplikace kdekoliv a kdykoliv. Podobný úkol se těžko plní, pokud IT oddělení dané firmy tráví většinu času náročnou údržbou stávající infrastruktury. Spolu se samotnými servery proto Lenovo nabízí i efektivní správu hardwaru skrze komplexní řešení Lenovo XClarity. To umožňuje kompletní a efektivní správu nejdůležitějších procesů prostřednictvím jednoduchého grafického rozhraní, čímž šetří na jedné straně čas (jsou dostupná i v podobě mobilní aplikace) a zdroje administrátorů a na straně druhé pak rychleji zpřístupňují zdroje pro koncové uživatele.

Intel Inside©
Znamená okamžitou produktivitu

Exit mobile version