Lenovo představuje přírůstky do portfolia ThinkBook a ThinkPad

Leno ThinkPad X13s

Společnost Lenovo představila v rámci veletrhu MWC zcela nový ThinkPad X13s vyvinutý ve spolupráci se společnostmi Qualcomm Technologies a Microsoft. Jedná se o první notebook poháněný procesorem Snapdragon 8cx Gen 31 s operačním systémem Windows 11 Pro. Ultratenký a ultralehký design bez ventilátoru zajistí tichý provoz. Podle dodavatele se vyznačuje výdrží baterie až 28 hodin, umělou inteligencí, rozšířenými možnostmi připojení 5G včetně mmWave a podporou aplikací skrze platformu Microsoft App Assure pro nerušenou práci, bezproblémové zabezpečení a spolupráci.
Notebook ThinkPad X13s je navržen tak, aby spotřebovával méně energie. Horní a spodní kryty jsou vyrobeny z 90 % certifikovaného recyklovaného hořčíku, zatímco kryt a rám baterie jsou vyrobené
z 97 % recyklovaného plastu a zároveň karton a ochranné výplně pro převoz notebooku jsou plně recyklovatelné. ThinkPad X13s je vyroben metodou nízkoteplotního pájení Lenovo, která může snížit emise uhlíku až o 35 %5. Mimo jiné je vybaven také nízkospotřebovým 13,3palcovým displeje s poměrem stran 16:10 s možností dotykového ovládání nebo technologií Eyesafe s nízkou hladinou modrého světla. To snižuje potřebu napájení, čímž dochází k redukci spotřeby energie.
Tento lehký notebook o hmotnosti pouze 1,06 kg má být ideální pro terénní pracovníky, cestovatele, práci na dálku a všechny, kteří často střídají své pracovní lokace. Wi-Fi 6E poskytuje stabilnější vysokorychlostní připojení. Pokud není připojení dostupné, nebo není dostatečně zabezpečené, lze zařízení přepnout na 5G mmWave nebo sub6 Wireless WAN.
Čipset Snapdragon 8cx Gen 3 zajišťuje účinnost baterie a výkon. Snapdragon 8cx Gen 3 je první 5m čip na světě pro počítače se systémem Windows a díky své mimořádné struktuře se stává nejvýkonnějším a nejefektivnějším procesorem společnosti Qualcomm Technologies. Přináší rychlost zpracování s nárůstem výkonu na úrovni systému až o 57 % a multi-tasking zvládá rychleji až o 85 %. Díky plynulému přepínání mezi Wi-Fi a ultrarychlými sítěmi 5G sub6 nebo 4G LTE může zůstat neustále zapnutý a připojený.

Lenovo na veletrhu MWC dále představuje notebooky ThinkBook 14s Yoga Gen 2 a ThinkBook 13s Gen 4 i. Nové modely přicházejí v duálních barevných tónech s anodizovaným hliníkovým provedením. Podle Lenova jsou vybaveny chytrými inovativními technologiemi a vysoce výkonnými prvky, které posouvají možnosti v oblastech produktivity, spolupráce a bezpečnosti. Cílem kombinace procesorů Intel Core 12. generace, Windows 11 Pro, rychlého SSD úložiště, Intel Thunderbolt 4 a Intel Wi-Fi 6E je poskytnout co největší efektivitu. Uživatelský zážitek je posílen díky vlastnostem jako jsou Smart Appearance, AI Meeting Manager, inteligentní potlačení hluku s cílem zjednodušit a zpříjemnit meetingy. Smart Power On, čtečka otisku prstu v tlačítku pro zapínání chrání data a přináší další bezpečnostní rozměr zajištěný standardním diskrétním hardwarem Trusted Platform Module 2.0 (dTPM).
Nejtenčí ThinkBook se šířkou pouhých 14.9mm, ThinkBook 13s Gen 4 i má prakticky veškeré vlastnosti výkonu a chytrých funkcí univerzálního modelu, liší se svým designem v duálních barvách Cloud Grey a Arctic Grey. Tento laptop vážící od 1,25 kg s 91% poměrem obrazovky k tělu disponuje 13,3palcovým displejem s volitelným Dolby Vision, jasem 400 nitů a 2.5K dotykovým panelem pro přesné barevné zobrazení a kontrast. Je navržen na platformě Intel Evo 8, s rychlým úložištěm a duální LPDDR5 pamětí.

Lenovo Thinkbook 14s Yoga

Dále Lenovo uvádí na trh nový ThinkPad T16 společně s aktualizovanými modely ThinkPad T14s Gen 3 a T14 Gen 3. K dispozici jsou buď s nejnovějšími procesory Intel Core 12. generace s volitelnou technologií Intel vPro, nebo s nejnovějšími procesory AMD Ryzen řady PRO 6000 pro mobilní zařízení s bezpečnostním procesorem Microsoft Pluton, to vše s operačním systémem Windows 11 Pro.
Mezi nové funkce patří:
• Nové 14palcové a 16palcové varianty displeje s poměrem stran 16:10 obklopené úzkým rámečkem na všech stranách. Široká škála možností zobrazení se liší podle modelu a může nabídnout jas až 500 nitů s rozlišením 4K, podporu Dolby Vision HDR a některé jsou vybaveny technologií pro nízkou hladinu modrého světla. U ThinkPad T14s je k dispozici varianta OLED s rozlišením 2,8K. U vybraných modelů je volitelně k dispozici také možnost dotykového ovládání.
• Mobilní grafiku zajišťuje integrovaná grafika AMD Radeon 600M u modelů AMD nebo až grafika Intel Iris Xe s volitelnou samostatnou grafikou NVIDIA MX 550 nebo RTX 2050 u modelů Intel.
• Wi-Fi 6E a volitelná bezdrátová síť WAN Cat16 4G nabízejí rychlé a spolehlivé připojení doma, v kanceláři nebo kdekoliv jinde.
• Notebooky ThinkPad T14 a T16 jsou nabízeny se dvěma variantami baterie. U modelu T14 je to 39,3Wh varianta pro lidi, kteří hledají zařízení o 0,23 kg lehčí než předchozí generace pro snadnější mobilitu, a 52,5Wh varianta pro ty, kteří chtějí větší výdrž baterie. U modelu T16 jsou k dispozici větší varianty baterií s 52,5Wh a 86Wh.
• Nová provedení s poměrem stran 16:10 integrují volitelnou FHD kameru nebo infračervenou FHD kameru FHD pro lepší kvalitu videokonferencí s uzávěrkou pro ochranu soukromí. U modelů T14 s infračervenou kamerou je k dispozici radarová detekce přítomnosti osob.
• ThinkPad T14 bude jako první na trhu vybaven novým řešením detekce přítomnosti člověka pouze softwarově s využitím technologie ultrazvukového senzoru, kterou dodává platforma AI Virtual Smart Sensor Platform společnosti Elliptic Labs.
• Větší 115mm touchpad pro lepší uživatelskou zkušenost.
• Stejně jako u modelu X1 Extreme Gen 5 i zde je Dolby Voice s nejnovější technologií potlačení šumu přidán k řešením s podporou Dolby, která zahrnují standardní systém reproduktorů Dolby Audio a volitelný Dolby Vision na vybraných displejích.
• Stejně jako všechny modely X1 jsou i ThinkPady řady T s procesory Intel Core 12. generace a sítí Intel WLAN připraveny podporovat kompletní sadu vyhledávacích funkcí Tile, takže uživatelé mohou najít svůj počítač až do 14 dní, a to i když je vypnutý.
• Pro snadnější přihlašování prostřednictvím Windows Hello 11 je do tlačítka napájení integrována čtečka otisků prstů a všechny modely obsahují Windows Secured.


Lenovo ThinkPad T

Exit mobile version