Lenovo: Řešení pro virtualizaci

Požadavky, kterým dnešní IT oddělení čelí, se stále více týkají nárůstu počtu zařízení, se kterými chtějí uživatelé pracovat. Uživatelé chtějí přistupovat k datům odkudkoliv a aplikace i firemní zdroje potřebují mít k dispozici na různých typech zařízení. S mobilitou, BYOD a potřebou vysoké flexibility souvisí také otázka bezpečnosti a nutnost vybudovat spolehlivou a dostupnou infrastrukturu.
Nezáleží na tom, zda jde o vzdálené kanceláře, jednotlivé distanční pracovníky nebo pobočky, všechna používaná zařízení je nutné důsledně spravovat, tedy zajistit, aby byly včas a řádně instalované nejnovější systémové aktualizace, upgrady, patche a probíhalo zálohování, a to bez nutnosti neustálé přítomnosti IT technika.

Virtualizace ve stylu Lenova

Lenovo Client Virtualization (LCV) pomáhá všechny tyto požadavky efektivně plnit. LCV nabízí několik scénářů nasazení v závislosti na potřebách konkrétní společnosti. Nasazení řešení Lenovo usnadní práci spojenou se správou, zabezpečením i nasazením nových technologií a současně přináší výraznou úsporu finančních prostředků, které jsou s tradiční IT infrastrukturou a její údržbou spojeny.

Základem úspěchu virtualizačního řešení Lenovo je podpora široké škály virtualizačních nástrojů a aplikací pomocí prověřeného hardwaru Lenovo kombinovaného s osvědčeným softwarem, jako má například Citrix, Microsoft, VMware, Atlantis Computing a další.

Co jsou hyper-konvergovaná řešení?

Hyper-konvergovaná infrastruktura je modulární řešení, které integruje výpočetní, virtualizační zdroje se sdíleným datovým úložištěm do základního stavebního bloku, přičemž je podporované jedním dodavatelem. Softwarově definované sdílené úložiště využívá lokální DAS spolu s flash technologiemi, je replikováno mezi nody pro zvýšení dostupnosti a IO propustnosti řešení. Příkladem je aliance Lenovo a Nutanix.

Kvalitní vybavení jako základ

Pro virtualizaci je nezbytné nasadit kvalitní hardware. Z portfolia Lenova lze pro virtualizaci bez problémů použít high-density servery NeXtScale, vysoce škálovatelné Flex System servery, System x, nebo ThinkServery. Všechny zmíněné servery jsou totiž zárukou robustní, bezpečné a snadno ovladatelné virtualizované infrastruktury. Současně Lenovo podporuje širokou škálu tenkých klientů, samozřejmě nabízí i vlastní zařízení, například z řady Lenovo ThinkCenter.

Servery Lenovo jsou navrženy a konstruovány tak, aby bez problémů obsloužily náročný provoz virtualizované infrastruktury. Vysoce škálovatelné servery lze v případě potřeby rozšiřovat. Díky tomu lze začínat se serverem základní výbavy za příznivé pořizovací náklady. S měnícími se potřebami a požadavky firmy lze pak server pohodlně rozšiřovat a dovybavit.

Pro menší firmy má Lenovo servery řady ThinkServer či System x, které lze pomocí volitelného příslušenství flexibilně škálovat. Spolehlivost podporují procesory Intel Xeon E3-1200 v3 a až čtyři paměťové ECC moduly, pomocí kterých lze server vybavit operační pamětí o kapacitě32 GB. Nechybí podpora RAID módů 0, 1, 5 a 10, či systémová správa prostřednictvím Intel AMT. Servery jsou navrženy pro nepřetržitý provoz a jsou vybaveny účinnými napájecími zdroji s certifikací 80 Plus Bronze a vyšší.

Střední firmy chtějí high-density servery

Potřebám středních firem vychází vstříc servery, které jsou doplněné o další prvky, usnadňující hladký provoz náročnějších virtualizovaných prostředí. Jde zejména o zabezpečení nepřetržitého provozu pomocí redundantních hot-swap zdrojů, ventilátorů i disků. Díky hot-swap provedení těchto komponent není zapotřebí při případné výměně vypínat server.

Střední firmy současně vyžadují prostorově úsporné řešení, proto jsou ideální výkonné 1U servery Lenovo, jako je například model ThinkServer RD350, který ve svém úsporném provedení ukrývá vysoký výkon zajištěný procesory Intel Xeon E5-2600 v3 a operační pamětí o kapacitě až 512 GB. System x3550 M5 je pak vhodný pro provozy, kde chtějí on-premise řešení i pro ukládání dat, neboť tento model pojme až 24 TB dat, přičemž je pro jejich rychlé odbavení připraven integrovaný 12 Gbit/s RAID adaptér. Pro tyto účely jsou připraveny také 2U verze zmíněných serverů– ThinkServer RD450, který je připraven až pro 28,8 TB dat a System x3650 M5, který dokáže pojmout až 86,4 TB dat.

Příležitost

Virtualizace je velkou příležitostí i pro prodejce, neboť mnoho společností se o tento trend zajímá. Efektivní využití fyzických zdrojů, centralizovaná správa a úspory spojené s výrazným snížením prostorových a energetických nároků lákají už i firmy ze SMB segmentu.

Lenovo přináší možnost výrazně usnadnit správu virtualizovaných desktopů, zvyšuje bezpečnost a zaručuje dostupnost a spolehlivost pro uživatele, kteří chtějí pracovat odkudkoliv, kdykoliv a bez ohledu na platformu. Lenovo současně zohledňuje další technologický vývoj, dbá na rozšiřitelnost a flexibilitu a svou nabídkou kompletního end-to-end řešení přímo podporuje aktuální trendy, jako jsou mobilita a BYOD.

Výhody virtualizačních řešení Lenovo v kostce

• profit a partnerské programy, ziskovost

• podpora obchodního týmu výrobce a distributorů

• pomoc při účasti ve výběrových řízeních

• historie a bohaté implementační zkušenosti – reference

•možnost využít implementační a migrační služby – Lenovo LabServices

• ideální řešení pro virtualizaci

• bohatá výbava vestavěných funkcionalit

• vysoce škálovatelné řešení

• pokročilé nástroje správy

• spolehlivé a nadstandardní služby, záruční a pozáruční služby

Exit mobile version