Lenovo s novými úložišti SAN: Středem pozornosti poměr cena/výkon

Lenovo představilo nové úložiště SAN, které cílí především na malé a střední podniky. Firmy, které dosud oddalovaly pořízení úložiště kvůli vyšším počátečním investicím, mohou najít v modelu Lenovo S2200 ideální volbu, která kombinuje cenovou dostupnost s nabídkou řady pokročilých funkcí.

SAN úložiště Lenovo S2200 je podle výrobce zařízením vhodným pro podporu chodu a správy celé řady firemních aplikací. Zlepšení doby odezvy a urychlení aplikací při nízkých nákladech na IOP ocení například zákazníci, kteří spravují OLTP databáze a jejichž pracovní zatížení v oblasti správy dat zahrnuje například emailové aplikace, správu tisku či dat.

Model S2200 podporuje připojení SAS, Fibre Channel nebo iSCSI a nabízí 24 pozic pro pevné disky s možností rozšíření až pro 96 diskových šachet, přičemž je možné kombinovat LFF i SFF disky. Lenovo S2200 je dále v základu vybaveno funkcí automatického storage tieringu. K výbavě patří také asynchronní replikace, thin provisioning a řada dalších prvků na profesionální úrovni.

Výhodou je navíc možnost osadit úložiště řadičem z modelu S3200. Zařízení poté může podporovat více uživatelů či hostitelských portů a přináší vyšší výkon a kapacitu bez nutnosti migrace dat.

Integraci úložiště do síťového prostředí firmy usnadní jeho rychlost, škálovatelnost a především spolehlivost při pracovních úlohách. Lenovo zároveň nabízí řadu servisních balíčků včetně balíčku garance opravy do 24 hodin od nahlášení poruchy.

Lenovo S2200

V nezávislých testech

Podle srovnávacího testu SPC-1 Benchmark neziskové organizace Storage Performance Council nabízí Lenovo S2200 nejlepší poměr ceny a výkonu ($/IOP) ve své třídě a poskytuje zajímavou návratnost investic. V celkovém hodnocení se tento model umístil na třetím místě.

Storage Performance Council byla založena pro definici a standardizaci benchmarků datových úložišť. Srovnávací test SPC-1 Benchmark definuje škálovatelnou sadu testů představujících simulaci kritických firemních aplikací, jež zpracovávají řadu složitých transakcí.

Exit mobile version