Lenovo spustí v Maďarsku výrobu produktů pro podniková a datová centra

Společnost Lenovo hodlá od letošního léta vyrábět produkty pro podnikové zákazníky z regionu EMEA přímo v Evropě. Podle oznámení výrobce přesune na starý kontinent mimo jiné produkci x86 serverů, celého portfolia úložišť a síťových zařízení pro datová centra.
Lenovo se v rámci výroby bude opírat o již šestileté strategické partnerství s firmou Flex, která je v Maďarsku má zahájit produkci spojenou s x86 servery. Výroba bude podle Lenova zahájena letos v létě a bude doplňovat stávající produktové řady ThinkServer i další zařízení, která už společnost Flex pro Lenovo v současnosti vyrábí.

Znamená to, že maďarská továrna Flex vyhrazená pro Lenovo bude produkovat kompletní řadu serverů fungujících na platformě x86 od sestavení základních sestav, přes celou řadu storage a síťových konfigurací až po plně integrované racky kompatibilní se systémy vytvořenými na zakázku.

Vedle toho Flex pro Lenovo zajišťuje také výrobu počítačů a smartphonů nebo servis tabletů. Do současné doby továrna ve městě Sárvár pro Lenovo, výrobu, která si výrobu zajišťuje zčásti z vlastních zdrojů a zčásti prostřednictvím třetích stran, vyrobila na pět milionů počítačů určeným pro zákazníky v EMEA..

Co změna přinese zákazníkům?

Lenovo uvádí, že hlavní změnou, kterou přesun výroby přinese pro zákazníky a partnery v regionu EMEA, budou především kratší dodací lhůty a větší flexibilita, pokud půjde o plnění jejich požadavků a potřeb. „Přesunutí výroby do Evropy je strategickým krokem, který našim zákazníkům přinese hmatatelné výhody,“ slibuje Wilfredo Sotolongo, viceprezident pro region EMEA a generální manažer Data Center Group společnosti Lenovo, s tím, že dosavadní ohlasy ze strany zákazníků byly pozitivní.

Zcela konkrétně řečeno, výroba v EU podle předpokladů zkrátí dodací lhůty až o pět dnů (v závislosti na konkrétním státu) a zároveň dojde ke snížení provozních nákladů (díky nižším nákladům na dopravu atd.). Dosažené úspory pak Lenovo přenese na zákazníky a partnery, uvádí se v oficiálním oznámení. Kromě toho lze prý počítat i s větší flexibilitou splnění požadavků zákazníků, včetně možnosti konfigurace kapacity objednávek.

Výrobce však dodává, že část výroby x86 serverů pro region EMEA i nadále zůstane v Číně, odkud budou partnerům z vybraných zemí regionu nadále přepravovány lodní dopravou (s výhodou nižších nákladů).

Lenovo se netají tím, že cílem strategické investice je zařadit se mezi lídry trhu podnikových serverů a datových center.

Exit mobile version