Lenovo System x3550 M5 a x3650 M5: Servery předkonfigurované pro virtualizaci

Dynamické prostředí a neustále se vyvíjející technologie společně s nárůstem dat a potřebou jejich efektivního zpracování ovlivňují nároky firem na obnovu IT infrastruktury. Výpočetní infrastruktura je v mnoha případech zastaralá, neboť v době jejího budování nebyl zohledněn další vývoj ani proměnlivá povaha výpočetních technologií.
Provoz infrastruktury se zastaralými prvky, v čele se servery, je samozřejmě neekonomický a neefektivní, a jelikož je v dnešní době IT infrastruktura pro většinu firem kriticky důležitá, jakékoliv nedostatky se nutně odrážejí v chodu celé společnosti. Firemní infrastruktura si žádá výkonnější, škálovatelná a dostupná řešení, přičemžneustále stoupá důraz na snadnou správu a možnosti virtualizace.

Lenovo System x3550 M5

Fenomén virtualizace

Výhody virtualizace začínají objevovat společnosti napříč segmenty. Virtualizovaný stroj nabízí efektivnější využití fyzických prostředků a může poskytovat dostupné prostředí uzpůsobené aktuálním potřebám, a to bez nutnosti pořizovat neustále výkonnější hardware. Stejně tak lze podle potřeby virtualizované stroje jednoduše přenášet, vytvářet nebo výkonově upravovat.

Zásadním předpokladem funkční a stabilní virtualizované infrastruktury je ale stále hardware, který virtualizovaná prostředí „ponese“. Ne všechny servery dostupné na trhu jsou pro tento specifický provoz vhodné. Při výběru je tedy nutné zohlednit, že řešení určené pro chod virtualizovaných prostředí musí poskytovat spolehlivý nepřetržitý chod při vysokých provozních teplotách, být vysoce škálovatelné, snadno ovladatelné a výkonné.

Všestranné servery střední třídy

Vstříc těmto požadavkům jdou všestranné servery střední třídy Lenovo System x3550 M5 a x3650 M5 páté generace. Díky dlouholeté tradici a skutečněpečlivému vývoji vynikají servery Lenovo System x svou spolehlivostí, výkonem a nadstandardní výbavou. Bohatá nabídka volitelného příslušenství a vysoká flexibilita jsou přitom zárukou, že servery Lenovo budou doslova růst s firmou a s jejími vyvíjejícími se požadavky.

Řada System x je navržená tak, aby byly tyto servery schopné bezproblémového provozu virtualizovaných prostředí. Servery System x zvládají nepřetržitý provoz, vysoké provozní teploty, jsou vybaveny účinnými napájecími zdroji a doplněny řadou softwarových nástrojů Lenovo pro vylepšení spolehlivosti a dostupnosti, včetně například funkce „call home“ při chybovém stavu serveru, která sama odešle detaily o chybě přímo servisnímu středisku. Nebo funkce Predictive Failure Analyses (PFA), která dokáže zaznamenat nestandardní chování některých komponent a předvídat tak chybový stav. Zákazník má nárok na servisní zásah i v případě, že funkcionalita PFA oznámí potenciální chybu.

Lenovo System x3550 M5 je kompaktní 1U server v rackovém provedení. Může být osazen aždvěma osmnáctijádrovými procesory Intel Xeon E5-2600 v3 a disponuje velkou kapacitou operační paměti, a to až 1,5 TB. Pro pevné disky je k dispozici deset předních a dvě zadní 2,5″ pozice, nebo čtyři pozice pro 3,5″ disky, díky čemuž System x3550 M5 nabídne kapacitu až 24 TB.

System x3650 M5 je v 2U provedení, díky čemuž nabízí rozsáhlou rozšiřitelnost a rozmanitost v konektivitě. Server System x3650 M5 nabízí několik variant pro uložení pevných disků, například 24 předních a dvě zadní 2,5″ pozice a je díky rozmanitým kombinacím schopen pojmout až 86,4 TB dat.

Oba servery jsou vysoce škálovatelné, lze je vybavit zpočátku pouze jedním procesorem a menším množstvím paměti, následně lze výkon rozšiřovat v závislosti na rostoucích potřebách společnosti.

Lenovo System x3650 M5

Na míru potřebám

Lenovo koncipuje svou nabídku x86 serverů tak, aby byly pokryty všechny segmenty trhu, přičemž zachovává společné prvky pro všechna svá řešení, zejména jde o vysokou spolehlivost, škálovatelnost, snadnou správu, vysoký výkon a dostupnost.

Služby a podpora

Součástí provozu serverů a síťových úložišť Lenovo jsou kvalitní služby a podpora. Lenovo nabízí pro řešení problémů při specifických nasazeních či migraci služby LabServices – díky tomu poskytuje podporu i v nestandardních situacích. Pokud dojde k výpadku, přijde na řadu nabídka servisních služeb, které dokáží garantovat dostupnost dílů, dobu odezvy a opravy, čímž je zkrácen výpadek a jeho dopad pro společnost na minimum.

• profit a partnerské programy, ziskovost

• podpora obchodního týmu výrobce a distributorů

• pomoc při účasti ve výběrových řízeních

• historie a bohaté implementační zkušenosti – reference

•možnost zvýšení zisku prodejem originálního příslušenství

• servery i příslušenství skladem – dostupnost

• možnost využít implementační a migrační služby – Lenovo LabServices

• ideální řešení pro virtualizaci

• bohatá výbava vestavěných funkcionalit

• vysoce škálovatelné řešení

• pokročilé nástroje správy

• spolehlivé a nadstandardní služby, záruční a pozáruční služby

• možnost využít implementační a migrační služby – Lenovo LabServices

• nadstandardní servisní služby

Exit mobile version