Lenovo System x3550 M5

Lenovo System x3550 M5 je dvoupaticový server v zástavbě modulu 1U, který byl navržen pro zpracování náročných pracovních úloh v softwarově definovaných datových centrech. Je určen pro použití v menších až středně velkých zátěžích. Dobře se hodí pro nasazení do oblastí, jako například databází, virtualizace a cloud computingu, zabezpečení infrastruktury, správy systémů, podnikových aplikací, spolupráce skupin/e-mailu, streamovaných médií, webu a HPC.
Společnost Lenovo se u x3550 M5 zaměřila na bezpečnost a udržení kritických aplikací v chodu a nasazení v cloudu. Tento cenově výhodný server byl také navržen s rozšířenou sadou nástrojů systémové správy, aby byly jeho nasazení a management snadné.

Nový server Lenovo přichází s procesory rodiny Intel Xeon E5-2600 v4 s až 22 jádry, 55 MB cache, pracovní frekvenci 2 400 MHz a propojovací kanály QPI 9,6 GT/s. Kromě toho mohou CPU s technologií Intel Turbo Boost dosáhnout vyššího výkonu během špičkové zátěže tím, že běží rychleji, než je běžná pracovní frekvence – pokud pracují pod limity specifikací příkonu a teploty.

Lenovo System x3550 M5 je poměrně škálovatelné zařízení a může růst s tím, jak roste byznys uživatele. Interní konfigurace storage může dosáhnout kapacity až 92 TB, s využitím 7,68TB 2,5“ SSD v modulu zástavby 1U. Nejenže x3550 M5 poskytuje podporu pro disky SSD, ale také podporu až pro 4 storage 4 TB NVMe (2 x 2 TB), které mohou přidat značný nárůst výkonu I/O (vstupně/výstupních operací). Server x3550 M5 může být nakonfigurován až s 1,5 TB pamětí s použitím 64GB LRDIMM.

Na předním panelu je umístěn podsvětlený LCD displej nové generace pro snadnou správu a rychlé odhalení chyb. Konektivita na zadním panelu zahrnuje jeden port Ethernet IMM2.1, 2x USB 3.0, čtyři 1 Gb porty Ethernet a videoport VGA DB-15. Dále jsou zde 3 sloty PCIe a dva 550W napájecí zdroje. Server x3550 M5 lze vyskřínit bez nástrojů, takže poskytuje rychlý a snadný přístup pro upgrady a servis dílů. Všechny disky (s výjimkou SSD PCIe), redundantní napájecí zdroje a větráky jsou vyměnitelné za provozu (hot-swap) aby byla zajištěna dostupnost kritických aplikací.

Po odklopení víka lze vidět nahuštěné díly. Vepředu jsou disky a systémové větráky (pět pro verzi s jednou CPU a sedm pro verzi se dvěma CPU). Hned za větráky jsou sloty DIMM, které obklopují CPU. System x3550 M5 je standardně dodáván s jedním procesorem, druhý lze přidat za příplatek. Nutno poznamenat, že druhý procesor musí být stejný jako ten první. Také zde uvidíte řadič storage, zasunuté karty a šachty napájecích zdrojů nalevo.

Jak bylo zmíněno výše, x3550 M5 podporuje paměti typu TruDDR4. Tento typ paměti zesiluje „jedinečný podpis“ zabudovaný do DIMM, což dává serveru schopnost vidět, zda je paměť vyhovuje a je podporována. Pouze ty nejkvalitnější od dodavatelů „Tier 1 DRAM“, stejně jako paměti, které splňují přísné požadavky, lze považovat za paměti TruDDR4. Teprve po autentifikaci serverem x3550 M5 nebo jinými servery System X lze využít specifického výkonu paměti. To přispívá ke značnému nárůstu výkonu. Server Lenovo x3550 M5 podporuje až 12 DIMM při instalaci jednoho procesoru a až 24 DIMM při instalaci dvou procesorů. Každý z procesorů má čtyři paměťové kanály a na jeden kanál jsou tři DIMM.

Server x3550 M5 má téměř identickou správu se serverem x3560 M5. Uživatel se může rychle dostat přes prohlížeč a grafické rozhraní k prvkům jakými jsou například stav systému, log událostí, servis a podpora, s možností dostat se k většině kritických prvků přes správu serveru nebo správu IMM.

Lenovo x3550 M5 je dvoupaticový server zástavby 1U, navržený pro výkon a flexibilitu, zvláště díky své malé velikosti. V každém ze dvou procesorů Intel Xeon E5-2600 v4 podporuje všech jeho výpočetních 22 jader a až 1,5 TB RAM. Server x3550 může být také osazen vysokou kapacitou storage, až do maximální kapacity 92 TB (s využitím dvanácti 7,68TB, 2,5“ SSD) v prostoru 1U. Lenovo říká, že je nejvhodnější pro nasazení do databází, virtualizace a cloud computingu, zabezpečení infrastruktury, správy systémů, podnikových aplikací, spolupráce/e-mailu, streamovaných médií, webu a HPC.

Stejně jako s větším serverem x3560 M5 jsme se zaměřili spíše než na obvyklé benchmarky výkonu na správu a využití serveru. Jelikož oba modely sdílí stejný management, naše dojmy jsou stejné: IMM je snadno použitelný a poskytuje uživatelům vše, co potřebují; avšak zdá se být trochu více bitově orientovaný než současné moderní systémy správy.

Samotný server lze snadno upravovat podle potřeb zákazníka, což mu dává široké uplatnění a může pracovat v nejrůznějších nasazeních. Vejde se do něj až 12 disků do zástavby 1U a kapacita jeho storage může dosáhnout až 92 TB, což je působivé. Tento server, stejně jako ostatní z řady M5, sice nebyl navržen s ohledem na nejvyšší výkon, avšak přesto přichází s až 22 jádry na procesor a 1,5 TB paměti v maximální konfiguraci. Server v zástavbě 1U také podporuje NVMe až do kapacity 4 TB, což by mělo značně posílit celkový výkon systému.

Intel Inside©
Znamená okamžitou produktivitu

Exit mobile version