Lenovo ThinkSystem a ThinkAgile

ThinkSystem a ThinkAgile od Lenova jsou komplexním portfoliem serverů x86, úložišť, softwaru a datových center. Produkty představené na konferencích Transform a ISC High Performance mají umožnit firemním zákazníkům vytvořit technologický základ podporující datové analýzy, vysoce výkonné počítačové operace, hybridní cloud či umělou inteligenci.
V nedávném průzkumu společnosti IDC mezi CIO a technologickými vedoucími uvedlo 72 % respondentů, že podpora digitální transformace a růst podnikání je rozhodujícím faktorem při plánování IT infrastruktury. V uplynulých třech letech došlo k výraznému posílení hybridního cloudu a hyperkonvergovaných řešení, které narušily status quo v IT infrastruktuře větších podniků. V reakci na tyto změny čelí zákazníci řadě výzev včetně plánování aktuální IT strategie a infrastrukturních změn v budoucnosti.

Nové portfolio produktů ThinkSystem, založené na procesorech Intel Xeon Scalable, spojuje pod jednou značkou servery, úložiště a síťové systémy.

ThinkAgile je zase nové softwarově definované řešení vystavěné na platformách ThinkSystem, které se přizpůsobuje IT potřebám firem a zároveň snižuje náklady. ThinkSystem a ThinkAgile společně umožňují zákazníkům vytvořit základnu pro budoucí datová centra, která se vyznačují:

Lenovo zároveň oznámilo dodávku jednoho z nejsilnějších systémů na světě, využívajícího procesory Intel Xeon Platinum, do barcelonského superpočítačového centra (BSC). Superpočítač BSC MareNostrum 4, který je zapojen do vědeckých a technických výzkumů, obsahuje 48 racků s více než 3 400 uzly a centrální pamětí 390 terabytů. Jeho maximální výkon dosáhne více než 11 Petaflop/s, což umožní centru BSC testovat a analyzovat nejnovější vývoje v oblasti superpočítačů.

Intel Inside©
Znamená okamžitou produktivitu

Exit mobile version