Lenovo ukázalo nový X1 Extreme a další novinky

Lenovo_ThinkPad X1 Extreme Gen4

Čtvrtou generaci výkonného notebooku ThinkPad X1 Extreme, druhou generaci notebooků L13 a tři novinky v řadě příslušenství ThinkVision včetně mobilního monitoru představilo Lenovo.

Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen 4 je nový výkonný notebook poháněný procesory Intel Core i9 série H v 11. generaci s nejnovějšími grafickými procesory Nvidia GeForce RTX, až 64 GB paměť DDR4 a podporou dvou disků SSD (2x 2 TB M.2 PCIe Gen 4). Volitelně může mít 5G bezdrátovou sítí WAN. Laptop má 16palcový displej s poměrem stran 16:10 s rozlišením až 4K s podporou Dolby Vision (jas až 600 nitů), novou webovou kamerou s rozlišením FHD, duálními mikrofony s potlačením hluku a Dolby Atmos reproduktory o pětinu většími než v předchozí generaci. Hmotnost tohoto ThinkPadu je zhruba 1,8 kg. Standardní baterie s kapacitou 90Wh nabízí výdrž přes 10,5 hodiny. Čtečka otisků prstů je integrována do vypínače. Touchpad se zvětšil, nově má úhlopříčně 115 mm.

Čtvrtá generace ThinkPad X1 Extreme je navržena pro digitálních kreativce a zákazníky, kteří hledají nejvyšší výkon pro práci a zábavu. Je tenký pouze 17,7mm a má design s několika vrstvami vyztužených uhlíkových vláken. Pro chlazení modelů s Nvidia RTX v Lenovu vyvinuli tři nové doplňkové chladicí systémy. Hybridní chladící systém využívá k zajištění optimálního chodu intenzivní grafiky jak tradiční tepelné trubice, tak i velkou parní komoru. Nasávání vzduchu z klávesnice zvyšuje proudění chladného vzduchu přes ventilátory při zachování odolnosti proti rozlití kapalin. Design s dvojitým obtokem umožňuje proudění vzduchu přes horní a spodní část chladicího systému, aby se zlepšila tepelná izolace.

Druhá generace L13 a ThinkVision příslušenství

Lenovo také představilo modely ThinkPad L13 Gen 2 a L13 Yoga Gen 2 s procesory AMD Ryzen 5000. Řada L13 nabízí podle výrobce hodnotu bez kompromisů a pomáhá uživatelům efektivněji pracovat s funkcemi zaměřenými na produktivitu a bezpečnost.

ThinkPad L13 Yoga Gen 2 je první konvertibilní notebook Lenovo se systémem Windows 10 poháněný nejnovějšími procesory AMD Ryzen Mobile. 13,3palcový počítač L13 Yoga Gen 2 má vydržet pracovat přes 10 hodin. Volitelné integrované pero je určeno pro práci s dotykovým displejem. ThinkPad L13 Gen 2 díky stejným základním komponentům jako L13 Yoga a výdrži baterie až k 11 hodinám je podle výrobce ideální volbou pro hybridní pracovní styly.

Na nové hybridní pracovní styly a videokonference se zaměřuje mobilní monitor ThinkVision M15, displej ThinkVision T24m-20 a webkamera MC50. ThinkVision M15 disponuje 15,6palcovou obrazovkou s rozlišením FHD a hmotností 860 gramů. Lze jej připojit přes USB-C. Lze ho kromě notebooků připojit také ke kompatibilním smartphonům s plně funkčním portem USB typu C.

ThinkVision T24m-20 je 23,8palcovým FHD monitorem s dokováním pomocí jednoho kabelu USB typu C, které podporuje přenos dat, videa, zvuku, ethernetu a také až 90 W pro napájení. Podporuje také pokročilejší funkce, jakou je například daisy chain pro konfiguraci více monitorů, přičemž tlačítko napájení může zapnout kompatibilní připojený počítač.

Nová webová kamera pro monitor ThinkVision MC50 má rozlišení FullHD 1080p a vestavěné mikrofony s dvojitým potlačením hluku. Zajímavostí je semafor, který rozsvítí červené světlo na webové kameře, když je uživatel na konferenčním hovoru, čímž informuje kolegy nebo členy rodiny, že je uživatel zaneprázdněn.

Nové tablety Lenovo

Lenovo také představilo nové tablety včetně Yoga Tab 13, který nabízí celodenní streamování až 12 hodin v 1080p. Velký, 13palcový displej s rozlišením 2K a technologií LTPS (nízkoteplotní polysilikon) je energeticky efektivnější a méně reflexní než jiná LCD, nabízí 400 nitů jasu a 100 % barevného rozsahu sRGB. Novinka nabízí Dolby Vision HDR, zvuk se čtveřicí reproduktorů JBL včetně dvou zabudovaných v inovativním soundbaru. Spodní zvuková komora pomáhá dosáhnout basových tónů od 450 Hz. Tablet má osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 870 a 8 GB RAM LPDDR5, nabízí Wi-Fi 6 připojení.

Yoga Tab 11 je postavený na osmijádrový procesoru MediaTek Helio G90T, má 11palcový displej 2K IPS TDDI (Touch Display Driver Integration) a podporu Dolby Vision. Dalšími představenými tablety jsou Lenovo Tab P11 Plus, třetí generace Lenovo Tab M7 a Tab M8.

Lenovo Yoga Tab 11
Exit mobile version