Lenovo uvádí novou generací notebooku ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Společnost Lenovo oznámila další generaci notebooku ThinkPad X1 Fold, která podle firmy nově definuje kategorii ohebných počítačů, vytvořenou společností Lenovo v roce 2020. ThinkPad X1 Fold je navržen tak, aby nabízel plnohodnotný výkon počítače s větší plochou obrazovky a zároveň byl i nadále výjimečně přenositelný. Jako nejlehčí 16palcový komerční notebook na světě představuje všestranné, výkonné a přenosné zařízení s uhlazenějším a tenčím designem, které lze jako primární počítač. Díky kombinaci zpětné vazby od zákazníků a postřehů koncových uživatelů, přichází tento inovativní design s o 22 % větším 16palcovým ohebným OLED displejem, o 25 % tenčím šasi a tenčími rámečky po celém obvodu displeje. Ten se přelévá i na hliníkové tělo a zadní kryt notebooku vyrobený ze 100% recyklované funkční tkaniny.

Jak uvádí tisková zpráva, díky technologii Intel vPro, designu Intel Evo a 12. generaci procesorů Intel Core i7 spolu s grafikou Intel Iris Xe přináší nová generace ThinkPad X1 Fold výjimečný výkon v ohebném provedení. Notebook nabízí SSD úložiště s kapacitou až 1 TB a operační paměť až 32 GB LPDDR5.
Nová generace ThinkPad X1 Fold nabízí volitelně podsvícenou klávesnici ThinkPad v plné velikosti s TrackPointem a velkým haptickým touchpadem, který je v závislosti na režimu použití připojený nebo odpojený od počítače. Klávesnici je možné magneticky připojit ke spodní polovině displeje pro klasický režim notebooku s plným výkonem a 12palcovým displejem.
Jasný ohebný OLED panel má rozměry 16,3 palců s poměrem stran 4:3 s všestrannou orientací displeje na výšku, na šířku a samozřejmě i ve složeném stavu. Lze jej také nakonfigurovat s volitelným magnetickým perem využívajícím protokol Wacom.
Navržení ohebného počítače s užšími rámečky, větším displejem a celkově tenčím tělem bez kompromisů v odolnosti se neobešlo bez technických výzev. Nový ThinkPad X1 Fold přináší úzké rámečky s šířkou pod 10 mm a profilem tenkým 8,6 mm v rozloženém stavu, zatímco ve složeném stavu má 17,4 mm.

Aby bylo možné dále využít jedinečný tvar a různé režimy notebooku ThinkPad X1 Fold, uvádí společnost Lenovo na trh vylepšenou verzi Intel Visual Sensing Controller (Intel VSC), čip poháněný umělou inteligencí, který zajišťuje bezproblémový uživatelský zážitek bez ohledu na to, jak uživatel zařízení používá3. Ať už je zařízení v režimu na výšku, na šířku nebo v režimu notebooku, Intel VSC automaticky nastaví kameru s využitím zvětšeného 75stupňového zorného pole a automatického rámování Windows 11.

„Vytvoření prvního ohebného počítače na světě bylo zásadní technologickou výzvou. Vylepšení tohoto návrhu je pro nás skutečným úspěchem. Chceme, aby se nová generace notebooku ThinkPad X1 Fold stala měřítkem prémiové produktivity, kreativity a zážitků,” uvedl Jerry Paradise, Vice President Commercial Product Center, Intelligent Devices Group, Lenovo. “Naše silné základy v oblasti designu, inženýrství a výjimečná partnerství se společnostmi Intel, Microsoft a nesčetnými dalšími firmami nám pomohly vybudovat všestranné mistrovské dílo. Nový ThinkPad X1 Fold nově definuje kategorii notebooků, kterou jsme před časem vytvořili.”

“Společnost Intel je hrdá na to, že díky našemu inovativnímu partnerství se společností Lenovo přináší uživatelům kvalitu vytvořenou pro podniky. Naše úzká spolupráce se společností Lenovo na nové generaci ThinkPad X1 Fold, prvního počítače s ohebným displejem s hardwarovým zabezpečením díky platformě Intel vPro, pomohla vytvořit skutečně prvotřídní zařízení. Podniky potřebují zabezpečení, vzdálenou správu a kreativní režimy pro spolupráci s více možnostmi, což jsou vlastnosti, které toto nové zařízení poskytuje,” říká Stephanie Hallford, viceprezidentka skupiny Client Computing Group společnosti Intel a General Manager of Business Client Platforms.

Exit mobile version