Lidé ve firmách: Anect obměnil představenstvo, do vedení Vema jmenován Jan Tomíšek, Zdeněk Zajíček prezidentem ICT unie

Nové posily hlásí také společnosti Trask solutions v oblasti portálů a mobilních řešení, Veritas na pozici Channel Managera, Datasys má nového obchodního ředitele. Novinky hlásí i Acomware, Grafton Recruitment.

Anect má tři nové členy představenstva

Společnost Anect obměnila své představenstvo. Jeho novými členy se stali dosavadní obchodní ředitel Jan Zinek, ředitel sekce consulting Pavel Srnka a technický ředitel Ladislav Herynek. Předsedou představenstva zůstává zakladatel společnosti Miroslav Řihák.

Jan Zinek působí ve společnosti Anectu od roku 2006. Začínal zde na pozici projektového manažera, od roku 2009 byl vedoucím projektové kanceláře a v roce 2012 se stal obchodním ředitelem firmy. Dříve pracoval převážně na manažerských pozicích v odděleních síťového provozu ve společnostech Interoute, Czech On Line a Zephyr Communications.

Pavel Srnka nastoupil do společnosti Anect také v roce 2006 a jako Senior Project Manager měl na starosti vedení komplexních projektů u významných zákazníků z oblasti bankovnictví a státní správy. V roce 2011 se stal ředitelem sekce consulting. Předtím pracoval v projektovém a IT managementu ve společnostech Zentiva a Slovakofarma.

Ladislav Herynek, současný technický ředitel, do Anectu přišel v roce 2008 na pozici 2nd Level Support Manager. Jeho hlavní činností bylo řízení a dohled nad poskytováním a rozvojem služeb technické podpory, spolupráce při tvorbě nabídek, spolupráce s výrobci HW/SW a partnery a plánování rozpočtu oddělení. Od roku 2011 je technickým ředitelem firmy. V minulosti působil ve společnosti Trask solutions.

Vema má nový management

Jan Tomíšek, ředitel společnosti Vema

Do vedení společnosti Vema, dodavatele softwaru pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky, nově nastoupil Jan Tomíšek, dosavadní ředitel Divize služeb, který po 26 letech vystřídal jejího spoluzakladatele Michala Máčela. Ten přijal funkci hlavního architekta produktů holdingu Solitea. Největší výměna managementu v historii společnosti jde ruku v ruce s organizačními změnami. Nové manažery mají všechny tři divize společnosti – Produkt, Služby a Obchod. Změny se dotkly i středního managementu.

Zdeněk Zajíček zvolen prezidentem ICT UNIE

Novým prezidentem ICT UNIE, která sdružuje firmy z oboru informačních technologií a elektronických komunikací, se na tříleté funkční období stal Zdeněk Zajíček. Rozhodlo o tom na svém zasedání představenstvo ICT UNIE. Zajíček (48) absolvoval Právnickou fakultu UK. V minulosti působil mj. jako ředitel Magistrátu Hlavního města Prahy nebo jako náměstek ministra vnitra odpovědný za veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví. Je mimo jiné autorem projektu Czech Point. Působil také jako náměstek ministra financí s působností v oblasti ICT. Podílel na vzniku Rady pro informační společnost a konkurenceschopnost, kterou následně i vedl. Nyní působí jako samostatný advokát a je rozhodcem stálého Rozhodčího soudu při Hospodářské a Agrární komoře. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho záliby patří hudba a sport, zejména basketbal, lyžování a golf. Ve volných chvílích se také věnuje koučinku.

Nové posily týmu Veritas

Robert Králíček, Channel Manager pro ČR, SR a Baltics, Veritas

Zastoupení společnosti Veritas pro Českou a Slovenskou republiku a Baltics se letos rozrostlo o dva nové členy týmu. Na pozici Channel Managera pro ČR, SR a Baltics nastoupil Robert Králíček. Svoji kariéru v oblasti IT začínal v roce 1995 v Eurotelu jako obchodník, dále pracoval v českém zastoupení Cisco Systems jako Channel Account Manager pro Českou a Slovenskou republiku a na regionální pozici v oblasti strategického planování. Jeho úkolem bude řízení strategických partnerů a distributorů společnosti Veritas. Ve volných chvílích se věnuje svým dvěma dcerám, rád si zahraje golf. Na pozici Inside Sales nastoupil Stanislav Novotný. Zkušenosti s interním prodejem získal ve firmě Hewlett-Packard, kde pracoval jako Inside Sales Representative pro online prodej. Jeho koníčkem je sport a vše, co souvisí s výpočetní technikou.

Oldřich Hollmotz posiluje Trask

Výraznou posilu získala pro oblast portálů a mobilních řešení společnost Trask solutions. Oldřich Hollmotz přichází ze společnosti O2, kde měl na starosti konsolidační portálový projekt. Zkušenosti v IT oblasti dříve získával jako CIO ve společnostech Fortuna (Penta) a Sazka (PPF/KKCG). V Trasku se bude věnovat vedení kompetenčního týmu pro portály v oblasti JAVA/Liferay. Mezi jeho cíle patří posílit metodologické zázemí pro snadnou provozovatelnost portálů, posílení vazby na klíčové zákazníky i formulování nabídky pro nové subjekty.

Oblasti HR se v Trasku ujímá Tomáš Rodný, který sem přichází z RWE. Mezi jeho první úkoly bude patřit nastavení systematického rozvoje zaměstnanců Trasku, jejich vzdělávání a motivace. Rodný začínal jako psycholog ve Fakultní nemocnici v Motole, byl šéfredaktorem časopisu Psychologie dnes a poté se věnoval lidským zdrojům v poradenské společnosti Assessment Systems, odkud přešel do oblasti náboru a rozvoje zaměstnanců skupiny RWE v ČR.

Ivan Volf obchodním ředitelem Datasys

Ivan Volf, obchodní ředitel Datasys

Společnost Datasys jmenovala novým obchodním ředitelem Ivana Volfa, který bude na této pozici zodpovědný za řízení, rozvoj a koordinaci veškerých obchodních aktivit na domácím i zahraničním trhu. Významně se bude také podílet na tvorbě strategie a rozvoji obchodu v komerčním segmentu.

Ivan Volf je profesionálem s bohatými zkušenostmi z oblasti IT, bankovnictví a finančního sektoru. V minulosti působil několik let na ředitelských pozicích například ve společnostech Hewlett – Packard Czech Republic, IBM Czech Republic, Eurotel Praha nebo NESS Czech. Je absolventem ČVUT v Praze.

Acomware rozšiřuje svůj tým

Konzultační společnost pro e-commerce Acomware získala od března do svého týmu několik nových posil. Petra Vaníčková nastoupila na pozici Email Marketing Specialist, na níž bude řešit správu e-mailových kampaní a rozvoj stávajících klientů. Z agentury Performio do Acomware přichází konzultant David Vurma, který bude mít na starosti komplexní rozvoj významných klientů, při nichž zužitkuje své bohaté zkušenosti s výkonnostními, brandovými i mediálními kampaněmi. Na pozici datového analytika nastoupil Jiří Široký, který naposledy působil v Actum+. Bude se starat o analýzu dat zákazníků včetně jejich vizualizace nebo přípravy RFM modelů.

Personální přesuny v Graftonu

Personální agentura Grafton Recruitment zaznamenala několik změn na manažerských pozicích ve svých pobočkách. Novou vedoucí liberecké se stala Kateřina Podlahová (30), která dosud působila naposled jako Senior konzultantka v divizi HR, Office & Law v pražské centrále. Ve své nové roli naváže na práci Evy Boczanové, která se bude naplno věnovat pozici regionální vedoucí. Mezi její záliby patří flamenco, cestování a četba.

Z manažerské pozice v Olomouci na vedoucí brněnské pobočky se přesunula Kateřina Kadlecová, na jejíž místo Grafton dosadil Ondřeje Kolínka, který dosud v Olomouci zastával pozici Team leadera. Kateřina Tkadlecová (38) působila v olomoucké pobočce od jejího vzniku v roce 2008. V současné době studuje řízení lidských zdrojů na Univerzitě Palackého v Olomouci. Zajímá se o design a umění, ráda aktivně odpočívá v přírodě. Ondřej Kolínek (31) vystudoval Ostravskou Univerzitu v Ostravě a do Grafton Recruitment v Olomouci nastoupil v roce 2010. Jako team leader měl na starosti podporu a koordinaci týmu obsazujícího permanentní pozice. Rád sportuje, cestuje a má rád hudbu.

Exit mobile version