Lidé ve firmách: Daewon Kim novým prezidentem Samsung Electronics Czech and Slovak a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností Altron, Google, Helios, Lenovo, Samsung a WMware.
Altron

Jiří Krátký

Společnost Altron Group, přední globální dodavatel řešení a technologií pro datová centra, dnes oznámila, že Jiří Krátký byl jmenován jejím generálním ředitelem. Jiří Krátký bude řídit činnost týmů ve všech divizích skupiny Altron Group, včetně divizí Altron Data Center Solutions a Altron Business Solutions. Jeho hlavní zodpovědností jako nového generálního ředitele skupiny bude podpořit další růst podnikání, podnítit inovace a pomoci jednotlivým divizím společnosti získat přístup na nové trhy. Převezme povinnosti od stávajícího generálního ředitele a zakladatele společnosti, Milivoje Uzelace, který bude i nadále působit ve společnosti jako předseda dozorčí rady společnosti Altron Group.

V uplynulém roce nám Jiří pomohl definovat poslání skupiny a naší vizi pro rozvoj podnikání do budoucna. Jeho důkladné znalosti toho, jak technologie mohou zvýšit efektivitu obchodních procesů a podpořit růst, ještě více posílí postavení společnosti Altron Group na trzích ve střední a východní Evropě a na Blízkém východě a také nám pomohou vstoupit na nové trhy,“ uvedl Milivoj Uzelac, odstupující generální ředitel společnosti Altron Group.

Jiří se v technologickém odvětví pohybuje již dvacet let a ve společnosti Altron Group pracuje téměř rok, nyní ve funkci ředitele pro strategii a obchodní rozvoj. Předtím, než se stal členem týmu Altron Group, působil v nejvyšším vedení celosvětově uznávaných společností, mezi něž patří společnosti Gartner, EMC, Sun Microsystems a Bentley Systems. Studoval na mezinárodním institutu International Institute for Management Development (IMD) a na Českém vysokém učení technickém v Praze (ČVÚT).

Google

Vanda Wolfová

Na pozici ředitelky pro agenturní sektor (Head of Agency) pro český a slovenský trh nastoupila Vanda Wolfová. Posílí obchodní týmy Googlu v obou zemích, v rámci nichž se zaměří na tvorbu obchodní strategie a další rozvoj vztahů s agenturami.

Vanda Wolfová je absolventkou Fakulty sociálních věd Karlovy univerzity v Praze. Profesní dráhu odstartovala jako novinářka a poté tisková mluvčí Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Byla prvním českým zaměstnancem globální marketingové firmy Ogilvy, spoluzakládala místní pobočku a v roce 1994 se stala generální ředitelkou české pobočky Ogilvy Focus (PR a lobbying). Pomáhala řadě mezinárodních firem se vstupem na český trh a zároveň spoluvytvářela silné české značky.

V Ogilvy působila 22 let, posledních 6 let pracovala na pozici regionální ředitelky Ogilvy One v Paříži, jako jediná žena v evropském vedení firmy. 3 roky byla i viceprezidentkou Asociace Public Relations agentur v ČR (APRA).

Vanda Wolfová je uznávaným lektorem v oblasti marketingu, v současnosti publikuje odborné materiály v českých i zahraničních periodikách a zúčastňuje se řady mezinárodních konferencí. Věnuje se také různým formám profesního mentoringu žen z ČR i zahraničí.

V roce 2000 byla vyhlášena Ženou roku a v roce 2013 ji Hospodářské noviny zařadily do výběru nejúspěšnějších českých žen působících v zahraničí. Režisérka Věra Chytilová o Vandě Wolfové natočila dokument do série Gen.

Vanda hovoří anglicky, francouzsky a rusky a v minulosti žila a pracovala v USA, Anglii, Rusku, Indii, Francii, Číně a Itálii. V současné době žije v Bratislavě, kde s manželem Richardem Müllerem vychovává svého syna Markuse.

Vanda ráda čte, poslouchá hudbu a dívá se na kvalitní filmy a divadelní hry. Nejraději však tráví čas se svou rodinou a blízkými přáteli.

Helios

Radan Picek

V druhé polovině loňského roku získal tým systémů HELIOS novou posilu. Ing. Radan Picek (nar. 1963) je nyní novým ředitelem vývoje pro malé a střední podniky, což je jeden z nejúspěšnějších a nejdynamičtějších segmentů zákazníků společnosti Asseco Solutions.

Radan Picek je absolventem Elektrotechnické fakulty ČVUT. Před svým nástupem do Asseco Solutions pracoval jako generální ředitel společnosti DIGI TRADE. V této společnosti působil od roku 2002 a prošel zde množstvím různých pozicí, od projektového vedoucího až po nejvyšší post ve firmě. Od ukončení školy do roku 2002, pracoval v různých firmách, vždy ve funkcích z oblasti IT a to jak na straně dodavatele, tak i odběratele IT služeb.

Radan Picek je ženatý a má dvě děti. Mezi jeho koníčky patří jachting, golf a lukostřelba.

Lenovo
Lenovo posílilo svůj lokální tým o dva nové členy. David Dražan nastoupil na pozici EGB Sales Representative, Daniel Merhaut byl jmenován Relationship Managerem pro Českou republiku.

David Dražan

David Dražan bude mít jako EGB Sales Representative na starosti rozvoj obchodu storage zařízení, serverů a pracovních stanic. David Dražan působil ve společnosti Lenovo již dříve, kdy zajišťoval prodej technických řešení pro český a slovenský trh. Své profesní zkušenosti získal i ve společnosti Samsung, kde zastával pozici B2B Key Account Representative, a ve společnosti Asus, kde pracoval na pozici Commercial Account Manager. David Dražan vystudoval Soukromou střední školu výpočetní techniky v Praze, obor hardwarová architektura. Svůj volný čas věnuje dětem, četbě knih a hraní badmintonu.

Daniel Merhaut

Daniel Merhaut bude na své pozici Relationship Manager zodpovědný za prodej a rozvoj vztahů s klíčovými zákazníky a obchodními partnery jak v rámci soukromého, tak i státního sektoru. Před nástupem do společnosti Lenovo pracoval pro společnost Dell Computer s.r.o., kde byl zodpovědný za prodej infrastrukturálních služeb. Zkušenosti v oboru získal také ve společnostech NetApp, kde měl na starosti prodej storage řešení do segmentu státní správy, a Hewlett-Packard, kde se věnoval budování obchodních vztahů s klíčovými zákazníky v divizi personálních počítačů. Daniel Merhaut získal inženýrský titul na ČVUT v Praze. Mezi jeho záliby patří železniční modelářství, nohejbal, lyžování a cyklistika.

Samsung

Daewon Kim

Daewon Kim se s platností od 1. ledna 2014 stal prezidentem společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. Bude zodpovědný za řízení aktivit společnosti Samsung Electronics na českém a slovenském trhu.

Daewon Kim pracuje ve společnosti Samsung Electronics od roku 1996. Během této doby získal bohaté zkušenosti především v oblasti obchodu a marketingu v rámci divize mobilní komunikace. V korejské centrále společnosti byl mj. zodpovědný za obchod a marketing pro oblast Severní Ameriky či Evropy. Více než pět let působil také jako ředitel mobilní divize Samsung Electronics France.

V předchozích letech jsem měl možnost načerpat mnoho zkušeností při řízení strategických procesů společnosti a vývoji našich produktů, které zužitkuji a budu dál rád rozvíjet i v České republice a na Slovensku,“ řekl u příležitosti svého jmenování Daewon Kim, nový prezident Samsung Electronics Czech and Slovak.

Daewon Kim se narodil v roce 1965. Vystudoval univerzitu Sungkyunkwan, obor francouzský jazyk a literatura. Před svým příchodem do Samsung Electronics strávil více než sedm let v korejském vojenském námořnictvu. Daewon Kim je ženatý, má dvě dcery a ve volném čase se kromě rodiny věnuje fotografování a lyžování.

WMware

Ben Fathi

Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), globální lídr v oblasti virtualizačních řešení a cloudové infrastruktury, oznámila jmenování Bena Fathiho do funkce CTO společnosti VMware. Fathi nastoupil do VMware v roce 2012, dosud působil jako senior viceprezident pro výzkum a vývoj. Fathi má zkušenosti s vedením velkých mezinárodních týmů a zajišťováním inovací s důrazem na potřeby zákazníků a kvalitu produktů. Jmenování nabývá okamžité platnosti a Fathi bude přímým podřízeným Pata Gelsingera, CEO společnosti VMware.

VMware se snaží co nejvíce zjednodušit IT napříč celým datovým centrem a díky technologickým expertům, jako je Ben Fathi, se můžeme soustředit na inovace se zárukou kvality a osvědčených produktů,“ uvedl Gelsinger. „Jsem velmi potěšen, že se Ben stal technickým ředitelem (CTO) společnosti VMware a převezme oblast inovací a vývoje produktů, spolupráci s akademickou komunitou a během nadcházejících let povede naši komunitu v oblasti výzkumu a vývoje.

Fathi má více než 30 let zkušeností v oblasti výpočetní techniky a je odborníkem na vývoj softwaru pro operační systémy. Ve své předchozí funkci v rámci VMware měl coby senior vice prezident pro oblast výzkumu a vývoje na starosti klíčové produkty a produktové inovace pro zajištění vyšší úrovně škálovatelnosti, výkonu a spolehlivosti.

Než nastoupil do VMware, působil Fathi jako senior vice president ve společnosti Cisco a vedl týmy zaměřené na provozní systémy a síťový protokol. Předtím působil 12 let na různých pozicích ve společnosti Microsoft, nejaktuálněji jako vice prezident pro vývoj v divizi pro jádro operačního systému Windows.

Fathi má bakalářský a magisterský titul v oboru počítačových věd a bakalářský titul z psychologie na universitě v Massachusetts.
Fathi vystřídal ve funkci Steva Herroda, který působil jako technologický ředitel VMware v letech 2008 – 2013.

Exit mobile version