Lidé ve firmách: Dan Smith novým výkonným ředitelem OKIN BPS a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s bohatou úrodou novinek ze společností ACREA, Cisco, Lenovo, OKIN a Schneider Electric.
ACREA

Kateřina Magrlová

Novou vedoucí Centra výuky ACREA se stala Bc. Kateřina Magrlová, která do ACREA CR nastoupila v srpnu. Do společnosti přichází po více než desetiletém působení v rámci vzdělávací skupiny EDUA Group, kde zastávala řadu pozic spojených s organizací vzdělávacích akcí a evropskými projekty. Mezi její úkoly v novém působišti bude patřit další rozvoj Centra výuky, zejména rozšíření nabídky vzdělávacích aktivit v oblasti statistické analýzy dat, prediktivní analytiky a kurzů v oblasti business intelligence a reportování.

Cisco

Ivo Němeček

Od 1. září 2014 nahrazuje odcházejícího Jiřího Deváta v čele české pobočky společnosti Cisco Ivo Němeček. Funkce se ujímá dočasně do nástupu nového generálního ředitele. Jiří Devát se rozhodl čelit novým profesním výzvám mimo společnost Cisco. Jiří vedl českou pobočku více než 3 roky a významně se zasloužil o její úspěchy.
Ivo Němeček nastoupil do společnosti Cisco ČR v roce 1996 a dosud byl vedoucím týmu systémových inženýrů. Více než 8 let je také členem vedení českého zastoupení firmy. Ivo Němeček je držitelem certifikace CCIE (Cisco Certified Internetwork Expert), je profesionálem v oblasti IP sítí a bezpečnosti a má inženýrský titul v oboru matematiky. Má více než dvacetiletou praxi v IT a telekomunikacích. Před příchodem do Cisco pracoval ve společnosti Novell. V minulosti působil i jako odborný asistent na katedře matematiky Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT, kde se mimo jiné věnoval zrakově postiženým a nevidomým studentům.

Mezi mé hlavní úkoly v pozici generálního ředitele patří, kromě zajištění bezproblémového chodu pobočky, péče o rozvoj naší partnerské sítě, která je naprosto jedinečná rozsahem i dovednostmi. Kromě toho se budu velmi aktivně věnovat segmentu menších a středně velkých zákazníků,“ říká Ivo Němeček, nový generální ředitel společnosti Cisco ČR. „Zákazníci vnímají přínos sítí a komunikačních technologií pro rozvoj podnikání. Rozšiřují a virtualizují svá datová centra, využívají videokonference pro komunikaci s partnery i zákazníky, připojují do sítí nová, dosud méně běžná zařízení a berou vážně zabezpečení informací. Stále větší roli ve firemní i mimofiremní komunikaci přitom sehrávají mobilní sítě a mobilita. Právě v těchto oblastech vidím velký potenciál pro náš další růst,“ vysvětluje Ivo Němeček

Lenovo

Michal Lojek

Tým lokální pobočky společnosti Lenovo má novou posilu. Na pozici Smartphone manager nastupuje Michal Lojek, který bude zodpovídat za posílení vnímání značky Lenovo v segmentu chytrých telefonů v České republice a dosažení vedoucího postavení na trhu.
Před nástupem do společnosti Lenovo působil Michal Lojek na pozici ředitele divize mobilních telefonů Ericsson. V roce 1996 přivedl tuto značku na trh mobilních telefonů v České republice a dosáhl s ní pozice lídra na trhu. V roce 2003 pak dokázal oživit značku Sagem v České republice a zejména na Slovensku. V této společnosti zastával funkci obchodního a marketingového ředitele pro Českou republiku a Slovensko. Od roku 2007 řídil divizi mobilních telefonů ve společnosti Brightpoint, kde měl jako obchodní ředitel pro východní Evropu zodpovědnost za 16 trhů v tomto regionu.

Michal Lojek vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy a absolvoval MBA program. K jeho zálibám patří zejména ruská literatura a myslivost.

OKIN BPS

Dan Smith

OKIN Business Process Services (dále jen „OKIN BPS“), divize skupiny OKIN GROUP, oznámila změnu ve vedení. Do funkce jejího výkonného ředitele byl nově jmenován Dan Smith, jehož cílem bude dále upevňovat silnou pozici OKIN BPS na českém trhu v oblasti outsourcingu podnikových procesů. Ve funkci nahradil Radomíra Sabelu, který divizi vedl od roku 2011.

V OKIN BPS budu mít na starosti řízení ostravského i pražského týmu, se kterými budu usilovat o rozšiřování klientského portfolia a o založení nových delivery center v zahraničí,“ říká Dan Smith a pokračuje: „Mým cílem je pomoci globálním i lokálním firmám k urychlení růstu výnosů a plnění zisku a přispět tak k větší spokojenosti koncových uživatelů v segmentech B2B i B2C. Kromě vysoké produktivity v řízení velkoobjemových transakčních procesů se budu společně s oběma týmy soustředit na špičkovou podporu klientů a koncových uživatelů, a to zjednodušením procesů, vysokou flexibilitou na přání klienta a nekompromisní kvalitou dodávaných služeb s cílem dosáhnout plné spokojenosti zákazníka.

Dan Smith pracuje v OKIN BPS od roku 2011 a na nové místo přichází z pozice provozního ředitele, ve které měl na starost více než 900 zaměstnanců. Předtím působil především v bankovním sektoru ve Spojených státech amerických, kde pracoval například pro Bank of America nebo Regions Bank. Dan Smith pochází z USA, kde vystudoval College of William and Mary. Mezi jeho koníčky patří rodina, literatura a historie.

Schneider Electric

František Mikeš

Společnost Schneider Electric posiluje své vedení. Na pozici Obchodní ředitel IT Business pro Českou republiku a Slovensko nastupuje od 1. října František Mikeš.

Do Schneider Electric přichází ze společnosti Altron, kde působil jako člen vedení společnosti od počátku roku 2011.

František má více než 15 let zkušeností v ICT oblasti. V období 1999-2003 pracoval ve společnosti CZECH TELECOM na různých řídících pozicích se zaměřením na strategii, rozvoj obchodu, produktový marketing, projektový a systémový management. V období 2004 až 2006 pracoval pro norskou skupinu Telenor Networks CE jako ředitel pro strategii a produkty. V souvislosti s prodejem TN CE mezinárodní skupině GTS Central European Holding BV pracoval pro GTS Novera jako ředitel pro segment management. Následně pracoval pro společnost Telefónica O2 Czech Republic a jí ovládané společnosti se zaměřením na ICT a zákaznická řešení pro korporátní zákazníky a státní správu.

František Mikeš absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde rovněž 3 roky působil jako asistent na Fakultě podnikohospodářské. Ve svém volném čase se věnuje vysokohorské turistice, hudbě, jízdě na kole a rodině.

Exit mobile version