Lidé ve firmách: Filip Šváb novým executive directorem pro mezinárodní záležitosti ve společnosti AT&T a jiné novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s bohatou úrodou novinek ze společností AT&T, Best Communications, IMPER CZ, Mitel a Prologis.
AT&T

Filip Šváb

Na pozici Executive Director, International External Affairs ve společnosti AT&T* byl nově jmenován Filip Šváb. Jeho hlavním úkolem bude prosazování zájmů mezinárodní komunikační společnosti AT&T v soukromém a veřejném sektoru v Německu a střední a východní Evropě. Letos byl také zvolen členem představenstva České asociace elektronických komunikací.

Před příchodem do společnosti AT&T v roce 2009 působil více než 6 let jako zástupce České republiky v Bruselu pro oblast telekomunikačních a ICT technologií, poštovních služeb a projekt GALILEO (Evropský družicový program). V minulosti také zastával významné pozice ve státní správě, působil například jako poradce ministra obrany nebo v Parlamentu ČR.

Po absolvování Právnické fakulty na Univerzitě Karlově v roce 2001 studoval v Paříži školu pro vysoké státní úředníky ENA (Ecole national d´administration). Ve volném čase se rád věnuje plachtění, vaření a péči o syna.

Best Communications

Tereza Kůželová

Best Communications, anglo-česká public relations agentura, oznamuje jmenování Terezy Kůželové na pozici Account Manager.

Od svého nástupu do Best Communications Tereza pracuje na projektech pro klienty napříč různými sektory, především pak z oblasti průmyslu, zábavy a hotelnictví. Podílí se na přípravě komunikačních strategií a zodpovídá za realizaci aktivit z oblasti media relations, pořádání akcí, společenské odpovědnosti firem a sociálních médií.

Před nástupem do Best Communications Tereza téměř tři roky pracovala v agentuře AMI Communications, kde se věnovala klientům z oblasti financí a služeb a pracovala pro společnosti jako Česká pojišťovna, Airbnb, Raiffeisenbank nebo pro charitativní projekt Čtení pomáhá.

Tereza Kůželová vystudovala Fakultu mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, obor Mezinárodní obchod s vedlejší specializací Marketing a v rámci studia absolvovala semestr na San Francisco State University v Kalifornii, kde se věnovala komunikaci a PR. Tereza hovoří anglicky, německy a učí se španělsky. Ve volném čase se ráda věnuje cestování a sportu.

IMPER CZ

Jaroslav Holý

Společnost IMPER CZ, jež se zabývá vytvářením unikátních databází a vývojem speciálních webových aplikací, ve svých řadách přivítala Jaroslava Holého jako nového marketingového manažera.

Před nástupem do IMPER CZ působil Jaroslav Holý dlouhodobě v marketingovém oddělení společnosti ADC Blackfire Entertainment s.r.o., která se zabývá velkoobchodním a maloobchodním prodejem hraček a licenčních produktů pro děti s tematikou Disney, Pokémon, Winx a dalších. Svou kariéru zde zahájil v roce 2001 jako asistent marketingového oddělení, na počátku roku 2004 se stal ředitelem marketingového oddělení a na této pozici setrval až do letošního dubna.

Po 13 letech v hračkářském odvětví je pro mě nová výzva v tak zajímavém oboru velkým impulsem. Těším se na spolupráci na projektech, jako je Merk či systém Leady. Jako manažer jsem přesně takové nástroje potřeboval, teď mohu pomoci je do firem dostat,“ říká Jaroslav Holý.

Jedním z hlavních úkolů Jaroslava Holého bude prohlubování a zefektivnění spolupráce s klíčovými partnery IMPER CZ. „Jsem rád, že se Jaroslav stal součástí našeho týmu. Díky této spolupráci společnost pokračuje v dalším růstu a posilování marketingových aktivit,“ komentuje Tomáš Berger, CEO společnosti IMPER CZ.

Jaroslav Holý vystudoval MBA na Business School Netherlands. S partnerkou a dcerou žije v Praze. Mezi jeho koníčky patří sport, cestování, četba a jachting.

Mitel

Graham Bevington

Společnost Mitel, globální dodavatel v oblasti podnikových komunikací, oznámila jmenování Grahama Bevingtona do pozice výkonného viceprezidenta pro region Evropy, Středního východu a Afriky (EMEA). Toto jmenování je součástí konsolidace evropského obchodu pod jednotnou strukturu s ohledem na dynamickou expanzi na trhu v regionu EMEA. Mitel již dříve v tomto měsíci ohlásil, že je v současnosti v západní Evropě a v regionu EMEA na vedoucí pozici v oblasti prodeje pobočkových ústředen.

Graham Bevington je s více než 25 lety práce v segmentu ICT zkušeným manažerem. Ve své předchozí pozici, kdy pracoval jako výkonný viceprezident zodpovědný za mezinárodní obchod, dokázal rychle zvýšit přítomnost na klíčových trzích, jako je Velká Británie a Nizozemsko, kde je firma nyní číslem jedna. V důsledku dokončení fúze Mitel se společností Aastra se nyní jeho zodpovědnost rozšiřuje na region EMEA, kde se zaměří na posílení značky Mitel na dalších důležitých trzích.

EMEA zahrnuje některé z nejvýznamnějších a nejrychleji se rozvíjejících ekonomik na světě a také velkou část z celkových 60 milionů koncových uživatelů technologií Mitel, což nám dává velkou příležitost rozšířit naše vedoucí postavení i na další země regionu,“ řekl Rich McBee, prezident a výkonný ředitel společnosti Mitel. „Graham je skvělý obchodní lídr s prokázanými schopnostmi budovat globální tým prodeje a podpory a se základním porozuměním potřebám našich zákazníků a dynamice trhu.

Společnost Mitel se nyní mění a právě v regionu EMEA, kde naše jedinečná schopnost plnit technické požadavky jednotlivých národních trhů kombinovaná s cloudovou nabídkou a významnou zákaznickou základnou, vidíme naši velkou konkurenční výhodu,“ řekl Graham Bevington. „V rámci naší nově rozšířené organizace prodeje a podpory máme k dispozici tým, talentované pracovníky, technologie a produktovou řadu umožňující uspokojit zákazníka s jakýmikoliv potřebami kdekoliv v našem regionu.

Prologis

Pawel Sapek

Prologis, Inc (NYSE: PLD), globální lídr v oblasti průmyslových nemovitostí, dnes oznámil, že na pozici senior viceprezidenta a country managera pro polský trh nastoupí Paweł Sapek. Na této pozici bude zodpovědný za řízení investic a provozních aktivit společnosti v Polsku.

Paweł Sapek pracuje v oblasti nemovitostí a projektového řízení již 18 let. Dříve působil ve společnosti Segro v Polsku, kde pracoval jako manažer pro rozvoj obchodu ve střední a východní Evropě. Před nástupem do společnosti Segro působil ve společnosti Arup, nadnárodní společnosti poskytující odborné služby, a v Morrison Knudsen Corporation.

Vystudoval marketing a management na Vysoké škole ekonomické v Katovicích. Také získal postgraduální diplom na Vysoké školy ekonomické ve Varšavě v oblasti řízení logistiky.

Pawlovy prokazatelné výsledky v oblasti rozvoje nemovitostí v regionu a jeho schopnost porozumět potřebám našich zákazníků z něj dělá cenný přírůstek do našeho polského týmu,“ řekl Ben Bannatyne, výkonný ředitel společnosti Prologis pro střední a východní Evropu, „jsem si jistý, že s Pawlovými odbornými znalostmi a zkušenostmi posuneme naše podnikání na ještě vyšší úroveň, což ocení naši zákazníci i investoři.

Prologis je hlavním poskytovatelem industriálních nemovitostí v Polsku s portfoliem o celkové rozloze více než
2 miliony metrů čtverečních ve 20 logistických parcích (k 31. březnu 2014).

Exit mobile version