Lidé ve firmách: Frank Meyerwerk opouští T-Mobile a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností EMC, ING, NJOY, Tech Data a T-Mobile.
EMC

Vic Bhagat

Společnost EMC Corporation dnes oznámila, že na pozici výkonného viceprezidenta divize Corporate Services a šéfa pro informatiku nastoupil Vic Bhagat. Jeho přímým nadřízeným bude Howard Elias, prezident a provozní ředitel divize Global Enterprise Services společnosti EMC. Bhagat bude zodpovědný za oddělení informačních technologií, střediska Global Center of Excellence, divizi Global Business Services a oddělení nepřímého nákupu. Naváže na práci výkonného viceprezidenta Sanjaye Mirchandaniho, který po bezmála sedmi úspěšných letech v EMC přechází v rámci společnosti na novou strategickou pozici.

Za Vicem Bhagatem stojí řada skvělých výsledků v oblasti IT, obchodních postupů, vývojových center, provozu sdílených služeb a inovací. Svůj profesní život spojil především se společností General Eletrics (GE), kde působil přes 20 let a zastával řadu vrcholných pozic, například roli ředitele pro informatiku CIO v několika organizačních jednotkách společnosti GE, mimo jiné GE Aviation Services, GE Global Growth and Operations, CNBC, GE Corporate a GE India and Southeast Asia.

Vic Bhagat získal titul bakaláře přírodních věd v oboru správy informačních systémů a marketingu na University of Louisville ve státě Kentucky a diplom v oboru fyziky a matematiky na Agra University v Indii.

S Vicem se známe už několik let a jsme velmi potěšeni, že posílí manažerský tým ve společnosti EMC,“ říká Howard Elias. „Vic prokázal schopnost vést rozsáhlé transformační iniciativy, zaznamenal významné úspěchy jako skutečný hybatel změn a má hluboké mezinárodní zkušenosti. To vše pro nás bude klíčovým nástrojem při dalším rozvíjení ústřední role, kterou jako organizace hrajeme v podpoře zákazníků při transformaci IT s využitím cloud computingu, při transformaci podnikání s využitím technologie big data a v tom, aby tyto změny proběhly bezpečně a důvěryhodně.

ING

Frederick Lathioor

K 1. březnu 2013 nastoupil do ING Pojišťovny na pozici Chief Risk Officer Frederick Lathioor. Jeho hlavní zodpovědností bude řízení pojistných a operačních rizik v pojišťovací části ING v České republice a na Slovensku. Frederick bude rovněž členem představenstva společnosti.

Celým jménem Frederick Louis Lathioor vystudoval aplikovanou ekonomii na Katholieke Universiteit v belgickém Leuvenu. V roce 2003 nastoupil do oddělení řízení rizik v belgické ING Pojišťovně. Od září 2007 do října 2010 působil jako risk manažer v regionální centrále ING Pojišťovny pro střední Evropu a její další části, která sídlí v holandském Amsterdamu. Do České republiky přichází Frederick z Maďarska, kde zastával pozici výkonného ředitele ve společnosti ING Regional Actuarial Services. Frederick hovoří holandsky, anglicky a francouzsky.

Pozice Chief Risk Officer pro ING Pojišťovnu v České a Slovenské republice je pro mne velmi zajímavou příležitostí. Před sebou mám několik výzev v podobě regulatorních opatření Evropské unie a zaměřit se také chci na další posilování interního týmu řízení rizik,“ uvedl k jmenování Frederick Lathioor.

NJOY

Richard Carmona

Firma NJOY, americká jednička na poli elektronických cigaret, dnes oznámila, že Dr. Richard Carmona, M.D., M.P.H., FACS se stal členem představenstva společnosti a předsedou vědeckého poradního sboru firmy.

Dr. Carmona byl prezidentem USA nominován a jednomyslně schválen Senátem USA jako 17. lékařský generál, který sloužil v armádě v letech 2002-2006.

Dr. Carmona bude firmě poskytovat strategické poradenství v oblasti veřejného zdraví a regulatorních požadavků a povede také výzkum firmy NJOY v oblasti snižování škodlivosti elektronických cigaret.

Jako jeden z předních expertů na veřejné zdravotnictví v zemi má Dr. Carmona ty nejlepší předpoklady pro podporu tohoto úsilí. Dr. Carmona přichází do firmy NJOY s rozsáhlými zkušenostmi a znalostmi o škodlivých účincích pasivního kouření tabákových výrobků, tak jak uvádí ve své Zprávě hlavního lékaře z roku 2006 o vlivu tabákového kouře na lidské zdraví.

NJOY neustále spolupracuje s regulačními orgány a zdravotnickou
komunitou za účelem dalšího pokroku na poli výzkumu a vědeckého bádání v oblasti elektronických cigaret.

Dr. Carmona je pro představenstvo firmy NJOY důležitým přínosem a my jsme potěšeni, že souhlasil s přijetím této pro naší firmu důležité funkce,” řekl Craig Weiss, generální ředitel firmy NJOY. “Jeho zkušenosti budou důležité zejména v době kdy se snažíme zajistit kvalitní a účinnou regulaci v tomto průmyslovém oboru a zvýšit povědomí o elektronických cigaretách, jako životaschopné alternativě pro kuřáky tabáku. Ve společnosti NJOY jsme velmi hrdi na to, že můžeme stát v čele tohoto procesu a věříme, že naše produkty mají potenciál udělat z tradičních cigaret zastaralý výrobek.

Tech Data

Michal Lieb

Tech Data Distribution má novou posilu obchodního týmu. Na pozici Key Account Manager přichází Michal Lieb, který se po krátké pauze vrací do IT světa, kde působil téměř dvě desítky let.

Michal Lieb prošel v průběhu své profesní kariéry celou řadou významných IT společností. Asi nejzajímavější bylo jeho působení v manažerských a statutárních pozicích LCS (výrobce CRM a ERP řešení), Abakus (kdysi přímý konkurent Tech Data v oblasti software) nebo Servodata (konkurent a následně i důležitý zákazník Tech Data).

Hlavním úkolem Michala bude vytváření a udržování vztahů s vybranými zákazníky. Za dobu své ‚IT praxe‘ má Michal nejen zkušenosti, ale i spoustu kontaktů, které chceme využít ke zlepšení naší pozice u zákazníků a zvýšení prodeje,“ říká Petr Pavlíček, obchodní a marketingový ředitel Tech Data.

T-Mobile

Frank Meyerwerk

T-Mobile Czech Republic oznamuje personální změnu v top managementu: Frank Meywerk, výkonný ředitel technologického úseku, odchází ze společnosti, aby naplnil novou roli ve skupině Deutsche Telekom. Od 1. dubna 2013 bude členem nejvyššího vedení T-Mobile Netherlands a technologickým ředitelem v téže společnosti. Vystřídá zde Sietse Sijperdu, který se rozhodl skupinu opustit.

V rámci své nové pozice bude Frank Meywerk zodpovědný za technologickou strategii a plánování, implementaci, provoz a správu mobilních a pevných sítí pro hlas, data a IT systémy.

Frank Meywerk působí ve skupině Deutsche Telekom od června 2004, přičemž do TMCZ nastoupil v květnu 2009. Díky dlouhodobé strategii „nejrychlejší sítě“, kterou Frank Meywerk v oblasti výstavby a rozvoje sítě trvale prosazoval, se T-Mobile Czech Republic stal operátorem s nejrychlejší datovou sítí na trhu mobilních služeb. Frank také pomohl společnosti připravit se na další strategické kroky v této oblasti, včetně zavádění sítě LTE a s tím související aukce frekvencí. V neposlední řadě vedl úspěšná jednání, v jejichž výsledku se T-Mobile CZ stal prvním operátorem v České republice, který spustil sdílenou síť.

Velice respektuji Frankovo rozhodnutí, ačkoli bych byl rád, kdyby pokračoval v naší úspěšné spolupráci. Rád bych Frankovi poděkoval za jeho výsledky i přínos k úspěchu T-Mobile Czech Republic a popřál mu mnoho úspěchů jak v soukromém, tak v pracovním životě,” komentuje situaci generální ředitel TMCZ Milan Vašina.

Výběrové řízení na pozici technického ředitele již probíhá a o jeho výsledcích vás budeme informovat. Dočasným vedením technologického úseku byl do chvíle jmenování nového ředitele pověřen Vladimír Klein.

Exit mobile version