Lidé ve firmách: Martin Hruška posiluje tým Infinity a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností AVG, ARBES, Deloitte, EMC, Gartner a Infinity.
AVG

Frank Esser

Společnost AVG Technologies N.V. (NYSE: AVG), poskytovatel internetové a mobilní bezpečnosti, soukromí a optimalizace pro 150 milionů aktivních uživatelů, dnes oznamuje, že s okamžitou platností jmenovala Franka Essera do pozice Independent Supervisory Director v dozorčí radě společnosti.

Jmenování Franka Essera na tuto pozici je součástí rámce dalšího vývoje správy společnosti. Esser přináší do dozorčí rady své bohaté zkušenosti z mezinárodního telekomunikačního sektoru, kde za posledních 20 let získal hluboké znalosti, od vytváření produktových strategií a marketingu až po rozvoj mobilního podnikání. Do nedávna Esser působil jako předseda a CEO společnosti SFR, předního francouzského telekomunikačního operátora.

Dale Fuller, předseda dozorčí rady AVG, řekl: „Díky svým kontaktům v nejvyšších sférách telekomunikačního trhu, který je hlavním motorem růstu našeho podnikání, přináší pan Esser do své pracovní náplně mezinárodní perspektivu. Vzhledem k cílům AVG, mezi které patří prosazování neustále rostoucí značky, jej s radostí vítáme na palubě.

Díky svým inovativním a ověřeným řešením zastává AVG přední místo na trhu,“ říká Frank Esser, „společnost stále pokračuje ve výrazném pokroku a daří se jí plnit její ambiciózní cíl: získávat nové uživatele a uspokojovat neustále se měnící potřeby spotřebitelů i malých a středních firem. Těším se na spolupráci s AVG, která se bude zakládat na tomto úspěchu, a kterou podpoříme další růst společnosti a přineseme ještě větší hodnoty milionům uživatelů a firem na celém světě.

Frank Esser zastával v minulosti vedoucí pozice u řady telekomunikačních společností, mimo jiné byl generálním ředitelem v mezinárodní telekomunikační společnosti Mannesmann Eurokom GmbH. Působil také jako člen správní rady francouzské veřejné společnosti Vivendi a byl členem správní rady následujících dceřiných společností Mannesmann Eurokom: Omnitel, Infostrada, IOL, Telering, SFR, Cegetel, Passo, Ipulsys a Euro.ventures.

ARBES

Petr Chlumský

ARBES Technologies, přední evropský dodavatel informačních systémů pro finančnictví a bankovnictví, jmenoval nového manažera vývoje bankovních řešení. Stal se jím se Petr Chlumský, který do společnosti ARBES Technologies přišel z pozice ředitele nových médií, kterou zastával ve vydavatelském domě Sanoma Media.

Petr Chlumský vystudoval obor informační technologie na ČVUT v Praze. Své první profesní zkušenosti sbíral v Bank Austria a ve vlastní softwarové společnosti, která se zabývala vývojem informačních systémů pro německé klienty, mezi nimiž byla i světová jména OMV či Jungheinrich. Později působil jako technický ředitel v Centrum Holdings, přičemž na starosti měl rozvoj IT v české, slovenské a chorvatské pobočce, a v roce 2010 nastoupil do společnosti Sanoma Media. Zde nejdříve zastával post IT ředitele se zodpovědností za vývoj softwarových aplikací a projekt Business Intelligence, který inicioval a vedl, po dvou letech se v rámci Sanoma Media přesunul na pozici ředitele nových médií, v rámci níž se staral především o strategii této divize a její rozvoj.

Do společnosti ARBES Technologies nastoupil s elánem a plány ještě více rozvinout úspěšný bankovní systém ARBES OBS, který využívá celá řada českých i světových bank, pro něž jsou flexibilita a zákazníci na prvním místě. „Digitální věk přináší řadu výhod a mým cílem je, všechny tyto výhody nabídnout bankám a jejich zákazníkům,“ uvedl Petr Chlumský a dodal: „Vlajková loď společnosti ARBES Technologies, bankovní systém ARBES OBS, již dnes disponuje velmi vyspělým internetovým bankovnictvím a pobočkovým řešením, do budoucna však může nabídnout ještě mnohem více.

Petr Chlumský je ženatý a má jednu dceru. Svůj volný čas nejraději tráví s rodinou nebo s knihou o matematice či evoluční biologii. Rád staví modely letadel.

Deloitte

Jörg Wiederhold

Jörg Wiederhold se stal novým partnerem v auditním oddělení společnosti Deloitte. Věnovat se bude především německým, rakouským a švýcarským klientům působících v České republice a povede iniciativu společnosti Deloitte prohlubovat obchodní vztahy s německy hovořící klientelou. Má rozsáhlé pracovní zkušenosti z „velké čtyřky“; zaměřuje se na Mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), zlepšování a zefektivňování procesů a mezinárodní daně.

Jörg Wiederhold je německý auditor (Wirtschaftsprüfer) a daňový poradce (Steuerberater), od roku 1992 ze zaměřuje především na audit. Velkou část své kariéry strávil ve firmách „velké čtyřky“ v Německu. Strávil také tři roky v Polsku a šest let v Rumunsku, kde vedl poskytování služeb německy mluvícím investorům.

Hlavní náplní jeho práce je audit účetních závěrek a skupinového výkaznictví podle standardů IFRS a německého obchodního zákoníku (HGB). Hrál zásadní roli při asistenci řadě velkých společností s přechodem na IFRS a zavedení ERP systémů, především systému SAP. Se svým týmem poskytuje služby v oblasti komplexního finančního výkaznictví, interních kontrolních mechanismů, přípravy finančních výkazů a interního výkaznictví. Má bohaté zkušenosti s mimořádným finančním výkaznictvím, například pro účely vládních či EU grantů. Zajímá se rovněž o mezinárodní daňové právo – nedávno si v této oblasti rozšířil kvalifikaci daňového poradce.

Jörg Wiederhold je držitelem diplomu z Frankfurtské univerzity a absolvoval obor Mezinárodní ekonomická studia na pařížské Sorbonně. Mluví plynně německy, anglicky a rumunsky a učí se také česky. Dále se dorozumí francouzsky, polsky či portugalsky.

Je členem Německé komory auditorů (WPK), členem Komory daňových poradců Hesenska (StBK Hessen) a Německého institutu certifikovaných auditorů (IDW). Rád hraje na piano, je členem několika pěveckých sborů, a je také aktivním běžcem, cyklistou či plavcem.

EMC

Juraj Pavol

Počátkem srpna 2013 posílil Juraj Pavol obchodní tým české pobočky společnosti EMC Corp. Juraj bude zastávat funkci account managera pro zákazníky v segmentu „mid-market.“ Než nastoupil do EMC, pracoval ve společnosti HP, kde měl na starosti prodej serverů a řešení pro ukládání a zálohování dat pro korporátní klienty (např. České dráhy, UPC, pojišťovnu AXA, Unicorn, Algotech, ČEPS atp.). Dva a půl roku také pracoval ve firmě DELL na pozici akvizičního obchodníka pro korporátní zákazníky.

Věříme, že díky Jurajovým zkušenostem navážeme na naše úspěchy v korporátním segmentu a dále posílíme naši pozici v segmentu malých a středně velkých firem,“ říká Pavel Barták, Inside Sales Manager EMC Czech Republic.

Juraj Pavol vystudoval střední průmyslovou školu v Mostě. Mluví anglicky, polsky a rusky. Je svobodný a ve volném čase rád jezdí na motorce, hraje golf a cestuje.

Gartner

Ilona Kubíčková

Tým společnosti KPC-Group, která je zastoupením společnosti Gartner pro Českou republiku, Slovensko a Rumunsko, se rozrostl o další kolegyni. Pozici Client Partner bude nyní zastávat Ilona Kubíčková.
Ke startu nové etapy svého profesního života uvedla Ilona Kubíčková: „Je mi potěšením, že v rámci podpory klientů Gartner v ČR i na Slovensku budu moci plně využít své zkušenosti. Zároveň mne motivuje, že ze své nové pozice budu moci přispívat k účelnému využívání služeb analytiků Gartner našimi klienty, neboť již po krátkém seznámení se s možnostmi a množstvím relevantních informací vidím vysokou přidanou hodnotu, kterou jim můžeme přinášet a to dává naší práci smysl.

Ilona je vítanou posilou našeho lokálního týmu. Její zkušenost s realitou života českého manažera IT zajistí relevantnost dodávky služeb pro naše klienty. Role Client Partnera, který je funkcí zaměřenou především na zajištění servisu pro klienta, posouvá na vyšší úroveň,“ dodal k nástupu Ilony Kubíčkové Oldřich Příklenk, ředitel společnosti KPC Group.

Ilona Kubíčková má bohaté zkušenosti z různých pozic v IT. Za svého působení zaváděla projektovou kancelář v organizaci, metodický systém řízení rozvoje ICT služeb, nový princip cenotvorby a řízení dodavatelů, životní cyklus aplikací, věnovala se řízení projektového portfolia i jednotlivých projektů. Ilona vytvořila s kolegy dlouhodobou strategii firemního ICT, věnovala velkou pozornost vnitrofiremnímu IT marketingu a řízené komunikaci, nastavování principů služeb dle ITIL a provádění kontroly plnění.

Infinity

Martin Hruška

Významnou posilou týmu Infinity a.s. se na pozici Obchodního ředitele pro podnikové aplikace stal Martin Hruška. Nastoupil s více než dvacetiletou zkušeností v oblasti podnikových aplikací. V letech 2002–2013 působil ve společnosti Microsoft s.r.o. na pozici Partner Account Manager. Zde měl mimo jiné na starost prodej podnikových aplikací ERP a CRM i komplexní správu důležitých obchodních kontaktů. Od 1. srpna 2013 začal ve stejné oblasti rozvíjet obchodní aktivity Infinity, která je dlouhodobým partnerem Microsoftu pro Českou republiku.

Společnost Infinity se v letošním roce rozrostla díky akvizici severočeské firmy 3NET a mimo jiné se stala prvním implementátorem nového podnikového informačního systému Microsoft Dynamics AX 2012 v České republice.

Je to pro mě zajímavý posun v kariéře,“ říká Martin Hruška, „Infinity je v oblasti implementace podnikových informačních systémů od Microsoftu dlouhodobě prověřeným partnerem a momentálně ji čeká další vzestup na trhu. Tomu rád svými zkušenostmi napomohu.

Exit mobile version