Lidé ve firmách: Martin Kult a Břetislav Moc posilují tým Ness a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností Asseco Solutions, Grafton, Ness a Softec.
Asseco Solutions

David Halbrštát

Systém pro veřejnou správu HELIOS Fenix z produkce Asseco Solutions má od února letošního roku nového šéfa svého vývojového týmu. Stal se jím zkušený programátor, analytik a autor designu softwarových řešení David Halbrštát (naroz. 1973).

Nový vedoucí vývoje je absolventem oboru programování na gymnáziu v Pardubicích s následným praktickým vzděláváním v oblasti SQL řešení, analytických metod (UML, procesní analýzy) nebo projektového řízení. Před nástupem do Asseco Solutions pracoval například jako vedoucí analytik ve společnosti Datart International v oboru retailu či na stejné pozici v 02 Business Solutions, respektive Deltax systems, kde se většina projektů týkala státní správy. Zkušenosti z pozic programátor a databázový designer získal například u ČSOB pojišťovny nebo u společnosti Infinity.

„Po té co jsem s Fenixem seznámil, musím říci, že mi připadá až neuvěřitelné, jak dlouho ten systém funguje,“ říká Halbrštát. „Za svoji praxi jsem zažil velké množství různých projektů a vždy se předpokládalo, že životnost systému bez výraznějšího upgradu nebo nového nástupce je tak šest až osm let. Jen jedno řešení, které jsem viděl, má životnost v řádu desítek let. Takové řešení se vyznačuje tím, že je silně prověřené praxí. Je logické, že může mít o něco méně moderní technologii, ale to, co zajímá koncové uživatele, je praktické použití. Tým vývojářů, který mám tu čest v tuto chvíli vést, je obdivuhodný a doufám, že se mi spolu s nimi podaří některé z mých zkušeností přetavit v užitek pro celý HELIOS Fenix.“

David Halbrštát je ženatý a má tři děti. Velmi rád hraje rekreačně fotbal a podniká s rodinou roadtripy po Česku. Je také šikovným domácím kutilem – vyrobil nejen různé kusy nábytku, ale i např. zahradní domek.

Grafton

Jitka Součková

Do Grafton Recruitment nastupuje nová marketingová manažerka pro ČR. Jitka Součková do společnosti Grafton přichází z internetového byznysu. Posledních téměř šest let vedla marketingové oddělení společnosti Internet Retail, provozovatele internetového obchodu Kasa.cz a Hej.sk. V minulosti působila ve vydavatelských domech Paradis Praha a Softwarové noviny. V obou působištích zastávala pozici vedoucí inzertního oddělení a marketingu. Jejím velkým koníčkem je sport, především spinning a další cvičení, kterým se věnuje i jako instruktorka. Je vdaná a má dceru.

Na pozici Branch Managerky Grafton Technologies pro Prahu přestupuje Lucie Grollová. Lucie absolvovala ekonomický obor na FTVS (Fakulta tělesné výchovy a sportu) Univerzity Karlovy v Praze.

Lucie Grollová

Po ukončení studia strávila rok a půl v anglickém Liverpoolu, kde studovala marketing na liverpoolské univerzitě a zároveň v tomto oboru pracovala. Po návratu ze zahraničí v březnu roku 2007 nastoupila do společnosti Grafton Recruitment v Praze, kde působila na pozicích Recruitment Consultanta a Division Managera. Po návratu z mateřské dovolené v roce 2013 zastávala pozici Key Account Managera a od ledna 2014 Branch Managera pobočky Grafton Technologies v Praze. Momentálně je zodpovědná za divize IT & Telco, Engineeringu a Construction, za rozvoj obchodních příležitostí a poskytování kvalitního servisu v oblasti náboru na technické pozice. Je vdaná má dvě děti a ve volném čase sportuje.

Šárka Voříšková

Pozici Branch Managerky brněnské pobočky od ledna 2014 zastává Šárka Voříšková. Do Graftonu přišla po 20 letech působení v oblasti HR a obchodu, především ve finanční sféře. Pracovala 13 let pro nebankovní finanční skupinu CASH REFORM, kde působila na několika pozicích s odpovědností za lidské zdroje a obchod. Poslední tři roky v této skupině vedla obchodní tým factoringové společnosti, na pozici Marketing&Sales Director. Posledních 6 let pracovala pro HSBC Bank, kde se podílela na zavádění produktů Invoice Finance v rámci HSBC v České republice a tři roky zde vedla jeden z produktových týmů banky jako Head of Receivables Finance.

Ness

Martin Kult

Ness Technologies, Inc., globální poskytovatel komplexních řešení a business služeb v oblasti informačních technologií, představil nové členy svého vedení. Společnost jmenovala Martina Kulta na pozici viceprezidenta pro Strategic Sales a Břetislava Moce ředitelem sektoru Public & Communication. Jejich cílem je upevnit vedoucí pozici společnosti v oblasti aplikace moderních technologií a outsourcingu.

Martin Kult se bude nově orientovat na strategická řešení a nové akvizice. Do Nessu se vrací po pěti letech, z vysokých manažerských pozic ve společnostech Oracle a České Radiokomunikace. Martin Kult má dlouholetou praxi v oblasti obchodu, vytváření strategií a realizací růstu společností. Je absolventem Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, titul MBA získal na Cambridge Business School.

Břetislav Moc

Břetislav Moc má zkušenosti z oblasti informačních systémů státní a veřejné správy, kromě jiného se věnoval projektu Národní digitální knihovny. Do Nessu přichází z firmy CGI (dříve Logica) a působil také ve společnosti IBM. Kromě odpovědnosti za chod a ekonomické výsledky sektoru se v Nessu zaměří na obchodní růst sektoru s důrazem na státní správu.

Břetislav Moc je absolventem Fakulty elektrotechnické ČVUT, po celou profesní kariéru se zaměřuje na oblast IT ve veřejné správě. Ve volném čase se věnuje své rodině, rád hraje golf a lyžuje.

Softec

Přední konzultačně-softwarová skupina Softec zaznamenala v loňském roce výrazný nárůst tržeb v oblastech bankovnictví a telekomunikací. Tento úspěch, společně s vývojem na trhu, vedl společnost k vytvoření dvou samostatných divizí – telekomunikační a bankovní, díky kterým nabídne klientům větší specializaci a rychlejší reakci na nejnovější trendy v obou sektorech.

Ján Masaryk

Na základě rozhodnutí valné hromady se divize telekomunikačních a bankovních systémů od 1. března 2014 dělí na dvě samostatné divize. Toto rozhodnutí odráží vývoj na trhu v době, kdy se redefinují finanční a telekomunikační služby. V bankovnictví se hovoří o období „BANK 3.0“, kterou charakterizuje obsluha klientů přes různé kanály, používání elektronických peněženek, cloud-řešení a využívání sociálních médií. Podobně dynamická situace je i v odvětví telekomunikací, kde se výrazně rozšiřuje portfolio poskytovaných služeb do nových oblastí, včetně domén mimo dosavadního působení telco operátorů. Tyto trendy Softec reflektuje ve své strategii, přičemž posiluje i své konzultační složky směrem k poskytování komplexnějších služeb svým zákazníkům.

Novým ředitelem Divize telekomunikačních systémů se stává Ján Masaryk, který nastoupil do firmy Softec v červenci 2013 na pozici Business Development manažer. V IT branži působí už přes 15 let, naposledy ve firmě Asseco Central Europe jako ředitel útvaru Koordinace a podpory strategie, kde měl mimo jiné na starosti koordinaci rozvoje produktového portfolia.

Ján Masaryk, ředitel Divize telekomunikačních systémů, Softec: „Za poslední rok jsme zaznamenali 50% nárůst tržeb v řešeních pro telekomunikační sektor. Toto číslo nás zavazuje zajistit pro naše telco klienty ještě lepší péči a služby. V nejbližších měsících posílíme jak naše konzultační a integrační služby, tak i rozvoj a tvorbu nových vlastních produktů pro toto odvětví.

Roman Janota

Druhou část – Divizi bankovních systémů – povede Roman Janota, který byl posledních šest let ředitelem společné Divize telekomunikačních a bankovních systémů. V Softecu pracuje již od roku 2004.

Naším cílem je rozšířit naše stávající portfolio zákazníků. Chceme získat další středně velké banky a dceřiné společnosti mezinárodních společností, protože většina těchto velkých bank již našimi klienty je. Chceme využít naše zkušenosti i z jiných odvětví a pomoci bankám začít více využívat při prodeji svých produktů třetí strany. To by jim mohlo pomoci na trhu uspět,“ upřesňuje Roman Janota.

Ján Masaryk – do Softecu nastoupil v červenci 2013 na pozici Business Development manažer. V březnu 2014 byl jmenován ředitelem nové Divize telekomunikačních systémů. Před svým nástupem do firmy Softec působil v předních slovenských ICT společnostech jako je Asseco Central Europe nebo PSE Siemens. Je absolventem Ekonomické univerzity v Bratislavě. Hovoří plynně anglicky. Má rád inovace, trendy v IT, jachting a své děti.

Roman Janota – aktuální ředitel Divize bankovních systémů působí ve firmě Softec přes deset let, z toho posledních šest jako ředitel Divize telekomunikačních a bankovních systémů. Má dlouholeté zkušenosti z různých manažerských pozicí v oblasti IT a factoringu (VÚB, SLSP). V rámci skupiny Softec zastává od roku 2008 pozici jednatele Softec CZ a předsedu představenstva firmy Centaur. Od loňského roku je aktivním členem Rady pro spolupráci s praxí FIIT STU. Mimo angličtiny ovládá i ruštinu. Je vášnivým cyklistou.

Exit mobile version