Lidé ve firmách: Pavel Klimuškin obchodním ředitelem HP pro segment SMB v regionu střední a východní Evropy a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme bohatou úrodu novinek ze společností HP, INFINITY, OKI a SAFINA.
HP

Pavel Klimuškin

Společnost HP oznámila, že Pavel Klimuškin (49) byl od 1. prosince 2013 jmenován obchodním ředitelem HP pro segment SMB v regionu střední a východní Evropy (CEE). Ve společnosti HP pracuje devátým rokem, naposledy na obchodních pozicích v rámci regionu CEE a manažerských postech v rámci ČR, kde pracoval jako obchodní a produktový ředitel.

V roce 1989 absolvoval Pavel Klimuškin ČVUT (FSI) v Praze. Pracovní dráhu zahájil v roce 1990 ve Výzkumném ústavu transportních zařízení. Na začátku 90. let zastával různé pozice na českém IT trhu.

V roce 1997 začal pracovat jako Sales & Marketing Manager pro střední a východní Evropu ve společnosti Primax. V roce 2001 nastoupil do společnosti Avnet jako ředitel Business Unit. V říjnu 2004 byl zvolen do představenstva Českého Telecomu a zároveň se stal jednatelem společnosti Eurotel. Od září 2006 pracuje ve společnosti HP.

Pavel Klimuškin je ženatý a má 2 děti. Volný čas věnuje sportu, zejména kanoistice a golfu.

INFINITY

Michal Hozák

Novým obchodním ředitelem IT firmy Infinity se stal Michal Hozák, dosud Senior konzultant. Dosavadní Obchodní ředitelka Iva Kůželová přechází na nově vytvořenou pozici Business Development Manager.

Každá z pěti divizí (IT infrastruktura, Cloudová řešení a služby, Síťová infrastruktura, Podnikové aplikace, Vývoj aplikací) pak v lednu 2014 dostala i vlastního obchodního ředitele, který se stará o klienty ve svém segmentu.
Infinity, která působí na tuzemském trhu už 22. rokem, tím přechází tak z trojúrovňového na dvojúrovňový systém řízení, a vidí budoucnost v segmentové organizaci obchodu, tedy v lepším zacílení na konkrétní zákazníky a efektnějším využití stávající pracovní síly.

Dalším důvodem je zjednodušení naší organizační struktury a přizpůsobení se požadavkům našich zákazníků. Z hlediska personálního managementu zavádíme nově pouze dvouúrovňový řídicí systém a místo bývalých dvou divizí a jedenáct delivery oddělení se bude nová struktura skládat z pěti divizí podle jednotlivých segmentů našeho podnikání,“ upřesnil generální ředitel společnosti Jaroslav Procházka.

Již loni jsme v reakci na vývoj trhu zahájili strukturní transformaci společnosti směrem k více vertikální orientaci a důrazu na IT obsluhu perspektivních odvětví, například strojírenství. Umožňuje nám to nejen pružněji reagovat na potřeby konkrétních klientů, ale hlavně pro ně mít k dispozici přesně ty odborníky, kteří mají rozsáhlé zkušenosti s podobnými zakázkami. Tito specialisté dokážou zákazníkovi navrhnout a implementovat řešení přímo na míru,“ doplnil nový obchodní ředitel Michal Hozák.

OKI

Miroslav Tyburec

Miroslav Tyburec, generální ředitel Oki Systems pro Českou republiku a Slovensko, se nově stal také regionálním viceprezidentem se zodpovědností za region CEE (střední a východní Evropa), který zahrnuje kromě ČR a SR také Polsko, Maďarsko, Řecko, Kypr, Izrael, baltské státy a státy balkánského poloostrovu. Oki Systems zároveň na pozici obchodního a marketingového ředitele přivítala Jiřího Kárníka.

Miroslav Tyburec vystudoval VŠE, obor Ekonomika průmyslu. Působil ve firmách Škodaexport, ČSOB a Electrolux, od roku 1995 pracuje pro české a slovenské zastoupení značky OKI, nejprve jako finanční ředitel, později jako obchodní a marketingový ředitel, naposledy jako generální ředitele české a slovenské pobočky, k čemuž mu od ledna 2014 nově přibyla pozice regionálního viceprezidenta pro CEE.

Jiří Kárník

Mezi jeho záliby patří zejména sport, hraje tenis, lyžuje, je členem fotbalového týmu PUK, který hraje Hanspaulskou ligu. Sleduje sportovní dění, zejména fotbal a hokej. Ve volném čase se věnuje rodině a cestování.

Jiří Kárník vystudoval VŠE, mezi lety 1991-2004 působil jako marketingový manažer společnosti Konsigna, poté byl tři roky marketingovým manažerem ve společnosti DNS. Od roku 2006 zastával pozici výkonného ředitele JVM Computers. Od ledna 2014 je obchodním a marketingovým ředitelem Oki Systems pro Českou republiku a Slovensko. Mezi jeho sportovní zájmy ve volném čase patří fotbal, tenis a lyžování. Zajímá se o historii a rád cestuje.

SAFINA

Josef Bříza

Společnost SAFINA, a.s., vedoucí zpracovatel materiálu s obsahem drahých kovů ve střední a východní Evropě, s potěšením oznamuje, že zahajuje činnost samostatné výrobní divize Recyklace. Do jejího čela se postaví Josef Bříza, který dosud pracoval v SAFINĚ na pozici obchodního manažera.

Josef Bříza pracoval od podzimu 2012 ve společnosti SAFINA jako obchodní manažer. Byl zodpovědný za nákup materiálu pro plasmový reaktor PlasmaEnvi®.

Zkušenosti na manažerské pozici získával ve společnosti Commexim Group, kde měl jako obchodní manažer na starosti nákup a prodej feroslitin, neželezných kovů a surovin pro slévárny a ocelárny v České republice a v dalších evropských zemích. Vzhledem ke své specializaci na italský jazyk se nejprve věnoval portfoliu zákazníků v Itálii, později se jeho kompetence rozšířily i na další státy v západní Evropě a na Balkáně.

Předtím pracoval jako obchodník pro export v jihlavské firmě Kronospan, kde se zabýval prodejem velkoplošných materiálů pro výrobu nábytku do Itálie.

Bříza vystudoval obor automatizace a elektrotechniky na Střední průmyslové škole elektrotechnické v Kutné Hoře, po maturitě se věnoval studiu anglického jazyka na Soukromé škole cestovního ruchu v Pardubicích. Italský jazyk – překladatelství vystudoval na Filozofické fakultě Slezské univerzity v Opavě. Mezi jeho největší koníčky patří sport, cestování a fotografie.

Josef Bříza prokázal svoje odborné i obchodní dovednosti, a proto byl ideální kandidátem na nově otevřenou pozici. Protože se recyklaci drahých kovů v naší společnosti věnujeme dlouhodobě, je vznik samostatné divize logickým krokem k posílení naší strategie plánovaného rozvoje v oblasti recyklace a rafinace,“ řekl Tomáš Plachý, generální ředitel SAFINA, „důvodem této změny je snaha o využití potenciálu recyklace vytvořením efektivního technologického a personálního zázemí, které povede ke zvýšení její obchodní aktivity.

Recyklace v současné době tvoří 50 % ročního obratu společnosti SAFINA, tzn. více než 2, 5 mld. Kč. Další růst této divize bude podpořen nejen zintenzivněním stávajících obchodních aktivit a jejich rozšířením do nových oblastí, ale také zajištěním zázemí pro následný rozvoj rafinačních technologií, které umožní zvýšit výkony recyklace.

Exit mobile version