Lidé ve firmách: Pavel Šiška novým vedoucím partnerem Deloitte a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ pravidelně přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přicházíme s novinkami ze společností AT & T, Deloitte, RobertNemec.com, Safina a Yeseter Technologies.
AT&T

Antonio Amendola

Na pozici Executive Director of International External Affairs ve společnosti AT&T nastupuje Antonio Amendola. Antonio Amendola přišel do společnosti AT&T z italské vlády, kde působil jako poradce ministra pro hospodářský rozvoj. Kromě toho byl Antonio italským zástupcem ve Vládním poradním výboru při ICANN a předsedou meziministerské komise pro otázky doménových jmen. Antonio je pravidelným přispěvatelem do časopisů a na blogy o inovacích a byl také řečníkem na několika akcích TEDx v Itálii.

Předtím působil Antonio 15 let v italském komunikačním úřadu AGCOM, kde zastával několik funkcí včetně poradce výkonného vedení pro oblasti politiky, regulace médií a otázek regulací obecně. V této funkci se podílel na jednáních s Evropským parlamentem a Evropskou komisí jako přidělený národní expert. Zastával také funkci místopředsedy Evropské agentury pro informační a síťovou bezpečnost (ENISA).

Antonio vystudoval práva na Bari Law School v roce 1995, přednášel na Fakultě komunikačních věd na Rome University. Je spoluzakladatelem a bývalým prezidentem organizace AMERIGO, která podporuje kulturní výměnné programy mezi Itálií a Spojenými státy. Antonio je také zakladatelem a prezidentem Shoot4Change, sítě dobrovolné občanské žurnalistiky a fotografování.

Deloitte

Pavel Šiška

Novým vedoucím partnerem zodpovědným za celé oddělení poradenských služeb společnosti Deloitte se s platností od 1. prosince stal Pavel Šiška. Na této pozici po více než 10 letech střídá Vladimíra Vaňka, který se bude nadále jako partner v Deloitte věnovat poradenství pro odvětví energetiky ve střední Evropě.

Pavel Šiška pracuje v Deloitte od roku 2013, jako partner v oddělení poradenských služeb má na starost poskytování služeb klientům z řad finančních institucí v České republice.

Pavel Šiška má za sebou celou řadu znalostí a zkušeností z odvětví finančních služeb (FSI). Před příchodem do Deloitte pracoval více než 12 let ve společnosti IBM, kterou opouštěl jako ředitel IBM pro oblast finančních služeb v regionu střední Evropy. Ještě před IBM pracoval v Commerzbank AG nebo BNP-Dresdner Bank CZ (dnes LBBW Bank CZ). Má za sebou také vlastní podnikatelské zkušenosti, kdy jako spolumajitel vedl poradenskou firmu.

Je absolventem VUT Brno. Ve volném čase rád běhá v přírodě nebo se věnuje golfu.

RobertNemec.com

Kateřina Růžičková

Kateřina Růžičková má nově v agentuře na starosti řízení finančního a účetního oddělení společnosti a veškeré provozní záležitosti – a to pro agenturní pobočky v Praze, Brně a San Francisku.

Je přímým zástupcem jednatele a je zároveň prokuristkou. Pozici přebírá po Jitce Horké, která po sedmi letech v RobertNemec.com odešla studovat do Říma.

Kateřina Růžičková je mimořádně chytrá a schopná osobnost,“ komentuje výběr Robert Němec, ředitel agentury RobertNemec.com. „Jejím posláním je, aby naše agentura expandovala jak u nás, tak v zahraničí, a aby si udržela ziskovost a vše fungovalo tak, jak má. Součástí toho je i controlling a systém řízení finančních toků, který letos zavádíme.

Kateřina Růžičková v minulosti působila jako senior auditor ve společnosti Deloitte, následně jako finanční ředitelka pro střední Evropu ve společnosti ACTIVE 24 a nakonec jako finanční manažerka ve společnosti IDS Scheer ČR. Je absolventkou Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity v Brně, složila Státní jazykovou zkoušku z němčiny a angličtiny, studovala ve Stuttgartu a Londýně.

Safina

Viktor Fiala

Společnost SAFINA, a.s., přední evropský zpracovatel materiálů s obsahem drahých kovů, oznamuje změnu na pozici generálního ředitele. Stal se jím Viktor Fiala, který ve společnosti působil od roku 2009 jako obchodní ředitel.

Změna na nejvyšším postu společnosti souvisí se změnou vlastníka, kterým je od 18. listopadu 2014 nadnárodní společnost Renova Group. Viktor Fiala střídá na pozici generálního ředitele Tomáše Plachého a jeho současné priority jsou zaměřeny na plnou integraci společnosti včetně dceřiných firem společnosti SAFINA do struktur nového vlastníka, posílení globální pozice společnosti využitím synergií skupiny a rozšíření portfolia jejích produktů se zaměřením na vyšší přidanou hodnotu.

Viktor Fiala má dlouholeté zkušenosti z řídicích funkcí ze širokého spektra průmyslových sektorů. Dva roky vedl investiční projekty v Lesy Krnov, poté sedm let působil jako ředitel společnosti KKH Brno, firmy zaměřující se na tepelnou techniku. Od roku 2002 do 2004 byl obchodním ředitelem a členem představenstva největšího tuzemského výrobce nábytku Jitony. V nábytkářském sektoru zůstal i na své další pozici, kdy byl v letech 2004 až 2009 zodpovědný za restrukturalizaci společnosti Terco CB v Telči. V roce 2009 nastoupil do společnosti SAFINA, a.s. jako obchodní ředitel. Zde vedl obchodní aktivity na českém trhu i výrazně pro-exportně orientovanou strategii se zaměřením na klíčové trhy na evropském, americkém a asijském kontinentu.

Viktor Fiala vystudoval obor projektování a konstrukce letadel na Fakultě strojního inženýrství VUT v Brně. Po absolvování se věnoval akademické a výzkumné činnosti. V 1985-88 byl zaměstnán ve Výzkumném ústavu elektrických spojů točivých a následně zastával místo odborného asistenta na domovské katedře letadel na FS VUT v Brně.

Viktor Fiala se zajímá o turistiku a sport a hovoří anglicky a německy.

Yeseter Technologies

Petr Karlach

Na pozici výkonného ředitele Yeseter Technologies nastoupil Petr Karlach, zkušený a uznávaný odborník na oblast podnikové informatiky. Společnost se specializuje na řízení vztahů se zákazníky, sledování jejich názorů, nálad a analýzu chování.

Ve své nové roli bude Petr Karlach zodpovědný za řízení chodu společnosti. Petr Zavoral, který tuto pozici dosud zastával, se zaměří na rozvoj obchodní strategie.

Petr Karlach vystudoval VŠE Praha, obor Ekonomika a řízení průmyslu. Profesní dráhu odstartoval v Tesle Karlín jako analytik-programátor. V průběhu své bohaté pracovní kariéry působil mimo jiné jako technický ředitel společností PragoData, Progress Software a Intentia CZ, byl obchodním ředitelem ve firmách LCS International a Galeos či ředitelem společnosti ICT PragoData. Absolvoval také řadu kurzů v oblasti IT, marketingu, metodiky a řízení prodeje. Poslední tři roky se jako nezávislý konzultant věnoval poradenské činnosti v oblasti IT, obchodu a řízení vztahů se zákazníky.

Kromě angličtiny a němčiny hovoří také rusky a čínsky. Mezi jeho koníčky patří fotografie, aikido a cestování.

Exit mobile version